SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-16-2012, 08:27 PM
phantomfsoc phantomfsoc is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Mississauga, Ont.
Posts: 230
Constant Crashes

I know that this board has slowed down but hopefully someone on here can help me out. I've been using Sage since Version 2.0, and finally I've encountered a problem I can't figure out for the life of me.

I have a server running, and 3 extenders throughout the house. (2 x HD200 1xHD300)

My extenders are shutting down on their own. Sometimes they will go a day running fine but mostly they crash every few hours and sometimes multiple times within minutes.

At first I thought it was my network (loosing connection causing the extenders to shutdown) so I changed my router, but that didn't fix it.

Then I noticed a setting in the SageTCPServer plugin saying "Auto reboot all the extenders on the restart of this plugin" so I turned that off.. no fix.

I disabled all Plugins and that did not fix it.

Now I think its actually Sage that is cutting off my extenders so I've turned on all debug logs I can find.

Every time a crash occurs I run to my computer to copy the log files to a folder so that the last entries are close to when the crash occurs.
I've looked over the logs but I don't understand any of it.
I have noticed some entries that stand out like "HANG DETECTED" but I have no idea what else is happening around that time to cause the hang.

I'm really frustrated because this has been going on for months and its getting to the point where I don't know what else to do.

My log files are too big to add as attachments on the forum so I've uploaded a zip containing a few recent ones.
I would seriously appreciate any help you guys could provide.
http://www.mediafire.com/?rvn9xm75xtgt437

Thanks
Nelson

PS: Don't judge my viewing habits!!! Its not just me watching TV, its a whole family ranging from kids to dirty older brothers!!!
__________________
"JUST WHEN YOU THINK YOU GOT IT...... YOU GET A NEW TOY TO START OVER WITH"
AMD xp 2500, 512m DDR, MSI 6600Gt 128, SageTV Client 6.12, Toshiba 34hf83 HDTV

Last edited by phantomfsoc; 05-16-2012 at 08:31 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-17-2012, 09:09 AM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 474
Quote:
Originally Posted by phantomfsoc View Post
I know that this board has slowed down but hopefully someone on here can help me out. I've been using Sage since Version 2.0, and finally I've encountered a problem I can't figure out for the life of me.

I have a server running, and 3 extenders throughout the house. (2 x HD200 1xHD300)

My extenders are shutting down on their own. Sometimes they will go a day running fine but mostly they crash every few hours and sometimes multiple times within minutes.

At first I thought it was my network (loosing connection causing the extenders to shutdown) so I changed my router, but that didn't fix it.

Then I noticed a setting in the SageTCPServer plugin saying "Auto reboot all the extenders on the restart of this plugin" so I turned that off.. no fix.

I disabled all Plugins and that did not fix it.

Now I think its actually Sage that is cutting off my extenders so I've turned on all debug logs I can find.

Every time a crash occurs I run to my computer to copy the log files to a folder so that the last entries are close to when the crash occurs.
I've looked over the logs but I don't understand any of it.
I have noticed some entries that stand out like "HANG DETECTED" but I have no idea what else is happening around that time to cause the hang.

I'm really frustrated because this has been going on for months and its getting to the point where I don't know what else to do.

My log files are too big to add as attachments on the forum so I've uploaded a zip containing a few recent ones.
I would seriously appreciate any help you guys could provide.
http://www.mediafire.com/?rvn9xm75xtgt437

Thanks
Nelson

PS: Don't judge my viewing habits!!! Its not just me watching TV, its a whole family ranging from kids to dirty older brothers!!!
You may have Wiz.bin corruption.. you could try backing up what data you can via the web server then shutdown your sage service and rename your wiz.bin and it's backup. Restart the service and it will generate a new one then you can use the web server to try and import the data you were able to save.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-17-2012, 11:43 AM
doc's Avatar
doc doc is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jun 2006
Location: Leicester, England
Posts: 918
A few thoughts, you've probably already been through them but just a few idea's.

Is your Sage box used purely for Sage or is it being used as a desktop too? If it is, it could be being hit hard buy another process maybe.

Antivirus software? have you excluded the Sage program files and the recording folders?

You could try static IP addresses on the extenders incase they're losing DHCP assigned ones.

You could also ping the extenders from the server and see if they loose connectivity from the sage box itself at the same time that they stop working.

I've had the odd occasion where an extender will shut down half way through watching a recording, but its usually been something to do with a particular recording causing it to crash.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-18-2012, 09:56 AM
CADweasel's Avatar
CADweasel CADweasel is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dunedin, Florida
Posts: 33
Sounds to me like your network card in your Sage server is failing. Try swapping out your network card or use a USB network adapter as a replacement to see if it keeps happening.
__________________
Server: SageTV 7.1.9, Win7-64, Intel Core 2 Duo 3.0 GHz, 4 GB RAM (Headless)
Tuners: 1x PVR-150, 1x PVR-1600, 1x Colossus
Server Storage: 80 GB for OS & SageTV, 2 TB Recordings
NAS: Synology DS212j, 3 TB WD & 3 TB Seagate (Mirrored) for Movies, Music and Pictures
Media Extenders: 1x HD300, 3x SageTV Clients, USB-UIRT & Happauge Remote
Reply With Quote
  #5  
Old 05-18-2012, 03:00 PM
phantomfsoc phantomfsoc is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Mississauga, Ont.
Posts: 230
Thanks guys I'm going to try the wiz.bin and the network card thing if need be. Just curious if anyone looked at my logs and that's what gave them the idea. I only ask because I want to know if maybe someone saw something that hinted to those suggestions.

The network card was something I thought of too but I didn't want to spend money if I didn't have too, and the Wiz.bin... Well that's my baby. I lost one years ago and I always felt like I lost something that knew me so well. I know I can export and import info to a new one but there's years of watched and Don't Like tv embedded in there, and it's never been the same after the first loss. (I'm sad, I know)

So I'll try those things but if anyone else see's or thinks of something new, please let me know.

Thanks again
__________________
"JUST WHEN YOU THINK YOU GOT IT...... YOU GET A NEW TOY TO START OVER WITH"
AMD xp 2500, 512m DDR, MSI 6600Gt 128, SageTV Client 6.12, Toshiba 34hf83 HDTV
Reply With Quote
  #6  
Old 05-18-2012, 05:36 PM
MattHelm MattHelm is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2005
Location: Chicago, IL
Posts: 1,209
You might also delete the Client properties files. My dad's just messed up (no crashes) the other day.
__________________
Server #1= AMD A10-5800, 8G RAM, F2A85-M PRO, 12TB, HDHomerun Prime, HDHR, Colossus (Playback - HD-200)
Server #2= AMD X2 3800+, 2G RAM, M2NPV-VM, 2TB, 3x HDHR OTA (Playback - HD-200)
Reply With Quote
  #7  
Old 05-18-2012, 07:54 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,851
I finally had a little time to look at your logs. First thing I'd try is uninstalling all of the plugins. You have a lot of them and they may not be playing nice together.

I can tell for sure that there is a problem with "Phoenix Fanart for Malore Menus v1.02". Are you using the Phoenix UI? If so, I don;t think the plugin will work with that.

Ditto Phoenix_Fanart.stvi. That's not importing properly.

You also may be running out of memory or Java Heap space and it's causing this error:

Code:
Thu 5/10 13:55:05.729 [FinalRender-0023a50000c1@14256f2] Loading JPEG to VIDEO surface for MetaImage[MediaFile[id=15499767 A[15499770,15499768,"IMG_1536",0@1225.14:46,0] mask=P host=server encodedBy= format=JPEG 0:00:00 0 kbps [] Z:\Pictures bak\Orginized pics\2010\12 Dec\Christmas 2010\IMG_1536.JPG, Seg0[Sat 12/25 14:46:09.999-Sat 12/25 14:46:10.000]]#0 4000x3000 javaImage=false javaMem=0 jref=0#1 2048x1536 javaImage=false javaMem=0 jref=0]
Thu 5/10 13:55:05.729 [FinalRender-0023a50000c1@14256f2] Allocating a high-res surface of size 2048x1536
Thu 5/10 13:55:05.729 [FinalRender-0023a50000c1@14256f2] ERROR: MiniUIClient receiver timed out waiting for response from the MiniClient!
Thu 5/10 13:55:05.730 [FinalRender-0023a50000c1@14256f2] MiniUI client error11:java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: Array index out of range: 0
Thu 5/10 13:55:05.730 [FinalRender-0023a50000c1@14256f2] java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: Array index out of range: 0
How big is "IMG_1536"?

Tom
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.

Last edited by tmiranda; 05-18-2012 at 08:00 PM.
Reply With Quote
Reply

Tags
crash, hang, restart


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Constant Stuttering Khristopher SageTV Software 2 04-28-2008 12:56 PM
Constant recording mmittimm SageTV Beta Test Software 3 08-05-2005 03:04 PM
Constant Lockup matterw SageTV Beta Test Software 2 02-01-2005 09:29 AM
Constant PVR-USB2 Lock-ups plawlor Hardware Support 4 06-09-2004 06:21 AM
constant recording heatmizer SageTV Beta Test Software 2 08-21-2003 09:00 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.