SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Github Development

Notices

SageTV Github Development Discussion related to SageTV Open Source Development. Use this forum for development topics about the Open Source versions of SageTV, hosted on Github.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #61  
Old 02-05-2021, 11:16 AM
Carlton Bale Carlton Bale is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Indianapolis, Indiana, USA
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by w4rh4wk View Post
gotcha... im running 1.7.0-79b15.... quick google search.. i see Version 8 Update 281... go with that one?
I was receiving the same error. Updating from Java 7 update 79 to Java 8 update 281 solved it for me as well. Thanks for the help!
Reply With Quote
  #62  
Old 02-05-2021, 02:37 PM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 701
Quote:
Originally Posted by phantomii View Post
So, I am also interested in a Linux version of this as I built several Linux SageTV Servers and had to learn some Linux to do this and to support them. I am not a developer, but have done some minimal coding in a few languages over time on Windows systems. I do though have several old Desktop PC's around I suspect I could build into a Linux dev environment to maybe help this along??? If you could point me to what might be needed to set this up I would be willing to give it a try. Might crash and burn but I love to learn new stuff anyway. Maybe it would keep my mind busy and out of trouble???
Sorry for the late reply! If you look at this branch (https://github.com/jvl711/SageTVTran...tv_from_v4.3.1) in the github repo, that is where I am doing all of my current changes. I have a build script that I wrote. I am not sure what your experience level is, but let me know if you have questions about the script. The good news, is this is pretty much just ffmpeg, so there is a lot of resources on the internet on how to compile ffmpeg. They will all be relevant. I am a beginner C developer, so I am googling guessing my way thru this.

build.sh

I would like to make the build.sh script be able to handle win32/win64/linux and to create the xml files for the plugin. It is handling win32/win64 and xml currently.

Feel free to PM me if you want to discuss over email.

Thanks,
Josh
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
  #63  
Old 02-26-2021, 08:28 AM
Carlton Bale Carlton Bale is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Indianapolis, Indiana, USA
Posts: 115
I had to uninstall this plugin. It breaks video playback in the SageTV Mobile Web Interface. The only way to playback recordings in iOS devices is through the Safari using the transcoder built-in to that plugin. This plugin requires Java 7 and is 32-bit only.

Is there a way to get both of these plugins to coexist?
Reply With Quote
  #64  
Old 02-26-2021, 08:54 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,037
Not directly answering your question but I use AirVideoHD to play back SageTV recordings in iOS. It is not a good UI as you are just selecting from filenames but it has stable playback. I don't know that AirVideoHD is still alive but it still works, at least for me.

For other SageTV content on iOS, like ripped movies or TV shows I use Plex. I run SageTV, Plex and AirVideoHD in dockers on my unRAID server. But they can all be run on Windows as well, and you can forward ports, or use a VPN, to access remotely.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #65  
Old 02-26-2021, 10:10 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,876
Quote:
Originally Posted by Carlton Bale View Post
I had to uninstall this plugin. It breaks video playback in the SageTV Mobile Web Interface. The only way to playback recordings in iOS devices is through the Safari using the transcoder built-in to that plugin. This plugin requires Java 7 and is 32-bit only.

Is there a way to get both of these plugins to coexist?
Wow, I thought I had done something wrong, but I think you nailed it: I too installed the transcoder, and it broke the Mobile Web/Remote interfaces. Rolled back my W7 install to prior transcoder plugin, and all working again.
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #66  
Old 02-26-2021, 10:14 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,876
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
Not directly answering your question but I use AirVideoHD to play back SageTV recordings in iOS. It is not a good UI as you are just selecting from filenames but it has stable playback. I don't know that AirVideoHD is still alive but it still works, at least for me.

For other SageTV content on iOS, like ripped movies or TV shows I use Plex. I run SageTV, Plex and AirVideoHD in dockers on my unRAID server. But they can all be run on Windows as well, and you can forward ports, or use a VPN, to access remotely.
Funny, I use AirVideoHD as well. Rock solid functionality. There were never great choices for Sage and iOS, it may have been the only one.
I wondered as well if it’s still alive - the author’s used to ask for money all the time for updates, and then they just stopped. Hopefully iOS updates won’t kill it, as it works really well remotely via DNS services when traveling...
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #67  
Old 02-28-2021, 11:38 AM
TGsell TGsell is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Glen Head
Posts: 29
AirVideo HD

Agree -- Air video is a terrific IOS app.... grabs the Sage recordings without fail.
Reply With Quote
  #68  
Old 03-05-2021, 10:34 AM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 701
Quote:
Originally Posted by Carlton Bale View Post
I had to uninstall this plugin. It breaks video playback in the SageTV Mobile Web Interface. The only way to playback recordings in iOS devices is through the Safari using the transcoder built-in to that plugin. This plugin requires Java 7 and is 32-bit only.

Is there a way to get both of these plugins to coexist?
I am going to assume that the Mobile Web Interface is passing a parameter to the SageTVTranscoder that is either deprecated, or that I am not properly supporting. Can you possibly see if there is something showing up in the SageTVTranscoder log when this issue occurs.

Thanks,
Josh
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTVTranscoder.exe from 6.5.14 Stuntman SageTV Beta Test Software 2 05-13-2009 08:17 AM
What does SageTVtranscoder.exe do? autoboy SageTV Software 5 04-23-2008 01:55 PM
sagetvtranscoder.exe always at 50% showson1 SageTV Software 3 03-30-2008 01:46 AM
SageTVTranscoder.exe jgsouthard SageTV Beta Test Software 40 11-03-2007 01:13 PM
SageTvTranscoder.exe ?? mike_15 SageTV Software 4 10-21-2007 09:42 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.