SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations

Notices

SageTV Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss customizations for SageTV version 6 and earlier, or for the SageTV3 UI.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-26-2006, 04:16 PM
area123 area123 is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 34
Scroll through channels w/o changing channels, using arrow keys

A lot of remotes have the 4 arrow/navigation keys around the ok button. My particular remote is the firefly, but I'm wondering if Sagetv 4.1 even has this feature, & then I can deal w/ getting the remote to do this later. Instead of changing the channel, I want to be able to scroll up and down & right 1 to the next program(maybe w/ the arrow keys) through the small channel guide at the bottom w/o changing the channels. This is similar to how the dish (and other cable boxes) function. I hope I'm explaining ok. I'm not talking about the main large guide but the small guide pane at the bottom while still in full video mode.

thanks for the help.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-26-2006, 04:32 PM
dflachbart dflachbart is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2006
Location: Brookfield, CT
Posts: 2,743
This was the first thing I missed when I switched from my DVR to SageTV. Luckily, jbuszkie created a wondeful plugin for this: http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=15739

Dirk
Reply With Quote
  #3  
Old 03-26-2006, 06:58 PM
area123 area123 is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by flachbar
This was the first thing I missed when I switched from my DVR to SageTV. Luckily, jbuszkie created a wondeful plugin for this: http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=15739

Dirk

OK, I like it. There are some things I wish it would do, like let you input numbers to jump to a channel.

Also, can I still bring up the default guide w/ another button, other than going through the menus and bringing up the guide? Maybe I'll find this answer after some more reading.

thanks a bunch.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2006, 08:24 PM
dflachbart dflachbart is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2006
Location: Brookfield, CT
Posts: 2,743
Quote:
Originally Posted by area123
Also, can I still bring up the default guide w/ another button, other than going through the menus and bringing up the guide? Maybe I'll find this answer after some more reading.

thanks a bunch.
Yeah sure, this is possible:


Configuration:


At the bottom or right before the unsuported extras section of the detailed setup/customize there will be a configure button. This will allow you to:
1. turn off the mini-guide
2. Set whether to use the Guide button or arrow keys
3. Turn off all Icons in the MiniGuide
4. Turn off the Digital "D" icon
5. Turn off the Encoder number icon
6. Set whether or not the time/channel is reset every time you enter the guide.



Dirk
Reply With Quote
  #5  
Old 03-27-2006, 11:56 AM
area123 area123 is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by flachbar
Yeah sure, this is possible:


Configuration:


At the bottom or right before the unsuported extras section of the detailed setup/customize there will be a configure button. This will allow you to:
1. turn off the mini-guide
2. Set whether to use the Guide button or arrow keys
3. Turn off all Icons in the MiniGuide
4. Turn off the Digital "D" icon
5. Turn off the Encoder number icon
6. Set whether or not the time/channel is reset every time you enter the guide.



Dirk
Ok, it didn't immediatly come to me that using the arrows for the miniguide would allow me to still use the guide button for the full guide, haven't had time to set it up yet. Is this how it will work? If so, that's exactly what I want.

How about jumping to channels w/ the number keys in the miniguide? Hope that's not another one I missed.

btw-will the miniguide still work this way if I enable the beta features to try out the Malore menus?

Much appreciated.

edit:I read through the miniguide thread and found that the guide button will bring up the default guide if you set the miniguide to use the arrows. Perfect. I guess I should post my other questions about minigude in that thread, now that I know what it's called.

Last edited by area123; 03-27-2006 at 12:34 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.