SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-11-2020, 08:52 AM
PeteCress's Avatar
PeteCress PeteCress is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2009
Location: Paoli, PA - USA, AKA "The Navel Of The Universe"
Posts: 842
HD-200: Preferred Replacement Remote Control?

The keys are wearing out on my HD-200 remotes - multiple presses needed on some keys to get a signal through.

Re-programmed a couple to less-used keys, but the handwriting seems to be on the wall.

Is there a widely-preferred substitute for the HD-200 remote?

Or, given the ability to program keys in Sage, would any remote with enough keys do the trick?
__________________
Server: SageTV 9, Windows 10, i5 NUC
Clients: HD200*3 over Cat5e Ethernet + 1 slightly flakey HD 300 + 1 HD200 remote at another residence
Plugins: (none yet, looking for recommendations)
Storage: NetGear Ultra-6 NAS 10 TB total w/dual redundancy. Plus 5tb QNAP for RecordedTV.
Capture: 3 Silicon Dust HomeRun tuner boxes (6 tuners total)
Program Source: OTA antenna
Reply With Quote
  #2  
Old 03-11-2020, 09:41 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by PeteCress View Post
The keys are wearing out on my HD-200 remotes - multiple presses needed on some keys to get a signal through.

Re-programmed a couple to less-used keys, but the handwriting seems to be on the wall.

Is there a widely-preferred substitute for the HD-200 remote?

Or, given the ability to program keys in Sage, would any remote with enough keys do the trick?
Not sure how easily they come apart but Iíve cleaned the circuit board landing pads with rubbing alcohol on other remotes in the past with decent results.

If you get a programmable remote you donít need to program anything in Sage. It will send the same codes as the original.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-11-2020, 01:38 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,819
Quote:
Originally Posted by PeteCress View Post
The keys are wearing out on my HD-200 remotes - multiple presses needed on some keys to get a signal through.

Re-programmed a couple to less-used keys, but the handwriting seems to be on the wall.

Is there a widely-preferred substitute for the HD-200 remote?

Or, given the ability to program keys in Sage, would any remote with enough keys do the trick?
Harmony 700 works for me - not all buttons, but most.
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #4  
Old 03-12-2020, 12:19 AM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 295
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Not sure how easily they come apart but Iíve cleaned the circuit board landing pads with rubbing alcohol on other remotes in the past with decent results..
How do you access the circuit board? I have a Sage remote and an LG remote with this problem.
__________________
Server: Windows 7 SP1; 4gb RAM; 2TB SATA. Dell GX745. Inputs: Haup. 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast DTA with USBUIRT. Haup 1800 on ATSC. Sage 9.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-12-2020, 08:37 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by VCRUser View Post
How do you access the circuit board? I have a Sage remote and an LG remote with this problem.
If you can figure out how to pop the remote apart the board is usually just loose under the keypad. For the SageTV remote, refer to this thread: https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=65471

Last edited by wnjj; 03-12-2020 at 08:41 AM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replacement Remote for HD200? PeteCress SageTV Media Extender 2 01-30-2018 11:51 AM
Best Remote Control Replacement for Extenders will Hardware Support 4 03-27-2014 03:05 PM
Replacement remote for MVP w84no1 Hardware Support 0 10-27-2008 08:44 AM
MCE Remote Replacement Driver for Vista!! stroths Hardware Support 4 04-04-2008 02:36 AM
Preferred remote sleight42 General Discussion 1 07-04-2004 01:58 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.