SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 11-10-2020, 03:05 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,006
It is for this reason that I use the Unique ID option. That way you don't have to worry about device numbers changing. I put a sticker with the Unique ID number on the front of the STB.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #22  
Old 11-10-2020, 08:50 PM
waynedunham waynedunham is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,402
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
It is for this reason that I use the Unique ID option. That way you don't have to worry about device numbers changing. I put a sticker with the Unique ID number on the front of the STB.
Yep, I do as well. But for some reason going from Win7 to Win10 it swapped the ID's. Best I can decipher it is because for whatever reason it changed the order that the two HD-PVR's were picked up by the USB bus.
So the unique ID didn't match the box any more, and unique ID for HD-PVR 1 on Win7 was now the ID for HD-PVR 2 in Win10 and when I was trying to change the channel on box 1 it was changing the channel on box 2 and vice versa.
Took me a while to figure that out, but in the end all I had to do was swap the tuning file in SageTV's recording device setup between the boxes. If I only had one HD-PVR it wouldn't have made a difference since there would be only one HD-PVR on the USB bus and only one .ir file.

Of course that was after the "upgrade" to Win10 decided that I had the wrong Firewire driver and installed the "proper" one. Of course that broke the FW channel changing by Timmoore's utility completely. That one also took me a while to figure out and put the old legacy FW driver in Win10 for my FW port. I finally found my notes on setting it up originally which pointed me to the proper FW driver to install.
__________________
Wayne Dunham
Reply With Quote
  #23  
Old 11-10-2020, 10:43 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,006
Weird - I thought that the Unique ID was fixed to the box, kind of like a MAC. Good to know that this isn't the case.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Has my HD-PVR died? shatter Hardware Support 13 12-21-2013 03:21 PM
Server Died, what next? stanger89 Hardware Support 8 12-01-2013 02:52 PM
HELP--Sage Died... scm SageTV Beta Test Software 8 03-27-2007 09:35 PM
mvp died aoehlke SageTV Media Extender 33 06-06-2006 06:54 PM
Died scbundy SageTV Software 6 08-04-2005 01:44 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.