SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-15-2020, 08:54 PM
rxnelson rxnelson is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 125
Issue with PC client when bringing window back from minimized

I've seen several threads on this and they usually end with install LAV filters for windows 10 but that didn't work. I'm running version 9 and noticed when I minimize the window and bring it back the video is very laggy and stutters but the audio is fine. Any other suggestions?

I usually watch on HD300s so this issue could have existed forever.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-26-2020, 09:17 AM
rxnelson rxnelson is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 125
Update: Installed the new client and let it install LAV filters as part of install and have the same issue.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-01-2020, 10:13 AM
rxnelson rxnelson is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 125
Update 2: Had a Sage v7 license so installed that and then installed 32-bit version of Sage v9 over top of it and still have the same issue.

Can anyone else confirm they have this issue or that they don't and tell me what your playback settings are? This is for the Client software.

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 07-01-2020, 10:40 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,946
I never use Sage in windowed mode, but have you tried changing the renderer (vmr9, etc)? I would suspect either that or your video card driver, rather than the codec.
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #5  
Old 07-01-2020, 11:05 AM
UgaData's Avatar
UgaData UgaData is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 385
Try checking the LAV Filters Video config.

What is the Deinterlacing Mode set to?
If this is being played back on a computer monitor (rather than a TV)
maybe setting this mode to Disabled (Progressive) may help.

I think the LAV Filters that are part of the SageTV install are slightly older. Updating to the latest 0.74.1.
__________________
"Unencumbered by the thought process"

The only constant in the Universe is change.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-01-2020, 05:20 PM
Zogg Zogg is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2011
Location: Frisco, TX
Posts: 235
Try running Task Manager or Process Explorer to see what is going on with the system. I'd put PE and Sage in windows so you can see them both, minimize Sage, do whatever, then restore Sage into the window (not full screen) and see if you can get the same problem. If so then PE should show you where the bottleneck is, or at least some clues.

I sort of do this on my HTPC except I don't minimize Sage, I just go from full screen into a window and then run other apps on top of it. Then I'll bring Sage back to the front and full screen and I never have any problems.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-02-2020, 07:01 AM
rxnelson rxnelson is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 125
Quote:
Originally Posted by Tiki View Post
I never use Sage in windowed mode, but have you tried changing the renderer (vmr9, etc)? I would suspect either that or your video card driver, rather than the codec.
I set the LAV filter to use NVIDIA card and it will work on overlay only. I would think the other renderers would work?

Quote:
Originally Posted by UgaData View Post
Try checking the LAV Filters Video config.

What is the Deinterlacing Mode set to?
If this is being played back on a computer monitor (rather than a TV)
maybe setting this mode to Disabled (Progressive) may help.

I think the LAV Filters that are part of the SageTV install are slightly older. Updating to the latest 0.74.1.
After I got this working I changed the interlacing mode to every option and it didn't seem to help or hurt. Thanks though, still investigating. I would think the other options would work. I'm running it on a 1080ti.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Padding on back to back favorites specific issue waynedunham SageTV Github Development 16 10-07-2019 12:30 PM
Choppy Video After Resuming From Minimized Window jaydub SageTV Software 5 09-04-2017 02:25 PM
Sage client always starts minimized madas SageTV Beta Test Software 9 06-13-2011 05:45 AM
back to back recording issue. broderp SageTV Software 1 06-25-2004 09:07 AM
Back to Back Favorites issue with Multi-tuners cards carlgar SageTV Software 0 11-26-2003 04:08 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.