SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-26-2020, 01:32 PM
brandypuff brandypuff is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2008
Location: Berlin, MA
Posts: 348
Change the default forward skip on Sage Remote?

Is there a way to change the skip forward seconds on the default SageTV remote? I want to increase the 10 second default to 15 seconds.
__________________
- James M -
Server: Asus P5B Deluxe, 8GB, Core2 E6600 @2.4GHz, Windows 10 X64 Pro
Storage Internal: (1) 250GB, (2) 2TB, (1) 4TB
Storage External: Sans Digital 4-Bay eSATA Port Multiplier RAID Enclosure with (4) 4TB Drives
Capture Devices: HDHomerunXTEND, HDHomerunPrime
Clients: (1) STX-HD100 HD Media Extender, (3) HD200 HD Theatre, (1) HD300
Reply With Quote
  #2  
Old 11-26-2020, 01:41 PM
KeithAbbott KeithAbbott is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,141
Setup > Detailed Setup > Customize > Fast Forward & Rewind times
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i7-7700T CPU, 32GB Memory, unRAID 6.8.3, SageTV & OpenDCT Dockers
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners, 2 x Hauppauge WinTV-HVR-2250 Dual TV Tuner Boards
Clients: Multiple HD300 Extenders, Multiple Fire TV Stick 4K w/MiniClient
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
  #3  
Old 11-26-2020, 04:12 PM
brandypuff brandypuff is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2008
Location: Berlin, MA
Posts: 348
Thanks, after more than 10 years of using Sage, I am still learning stuff.
__________________
- James M -
Server: Asus P5B Deluxe, 8GB, Core2 E6600 @2.4GHz, Windows 10 X64 Pro
Storage Internal: (1) 250GB, (2) 2TB, (1) 4TB
Storage External: Sans Digital 4-Bay eSATA Port Multiplier RAID Enclosure with (4) 4TB Drives
Capture Devices: HDHomerunXTEND, HDHomerunPrime
Clients: (1) STX-HD100 HD Media Extender, (3) HD200 HD Theatre, (1) HD300
Reply With Quote
  #4  
Old 11-26-2020, 10:27 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,006
Even better there is a plugin that will customize both SkipFwds based on program title. So if NBA game have 150 second commercial breaks and NHL games have 120 second commercial breaks then the skip times will be remembered based on the title.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #5  
Old 11-27-2020, 12:15 PM
brandypuff brandypuff is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2008
Location: Berlin, MA
Posts: 348
do the clients have to be restarted for this change to take effect? i changed the forward time skip on the server but it isn't working.
__________________
- James M -
Server: Asus P5B Deluxe, 8GB, Core2 E6600 @2.4GHz, Windows 10 X64 Pro
Storage Internal: (1) 250GB, (2) 2TB, (1) 4TB
Storage External: Sans Digital 4-Bay eSATA Port Multiplier RAID Enclosure with (4) 4TB Drives
Capture Devices: HDHomerunXTEND, HDHomerunPrime
Clients: (1) STX-HD100 HD Media Extender, (3) HD200 HD Theatre, (1) HD300
Reply With Quote
  #6  
Old 11-27-2020, 12:17 PM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,312
Quote:
Originally Posted by brandypuff View Post
do the clients have to be restarted for this change to take effect? i changed the forward time skip on the server but it isn't working.
I think the setting is local to each client. Change it there.
__________________
Windows Installer
Reply With Quote
  #7  
Old 11-27-2020, 01:33 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,006
Pretty sure that you don't have to restart anything. Try changing it and skipping while keeping an eye on the timeline. I have changed this to really large numbers in the past, like 3600 and it worked immediately.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #8  
Old 11-27-2020, 03:09 PM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 790
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
I think the setting is local to each client. Change it there.
The setting is local to the client. I found that out when I installed a new mini-client and could not figure out when it was different the all of the rest of them.
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU; 8GB (2 x 4GB); 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: (2) HD300
Client: Mini-Client, ShieldTV
Client: (2) Mini-Client, Fire TV Stick 4K
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Skip Forward not Working when Remote NetworkGuy SageTV Clients Development 3 06-29-2017 05:32 AM
Logitech Harmony 700 remote - reprogram 'Skip Forward'? tvmaster2 Hardware Support 0 02-07-2016 11:35 AM
Recordings Continually Jump back to Beginning after Skip Forward or Fast Forward Carlton Bale Gemstone for v7 2 10-22-2012 06:15 PM
MKV Skip and Fast Forward benjamintm SageTV Media Extender 10 01-08-2008 09:22 AM
Fast Forward (10sec skip) sometimes freezes sage rwc SageTV Software 6 10-05-2004 11:35 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.