SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Clients Development

Notices

SageTV Clients Development This forum is for discussions relating to SageTV Open Source Clients Development.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-25-2016, 07:00 PM
mackb mackb is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 14
Android Miniclient on Mi Box Crashing SageTV Server v9

I recently updated my SageTV to the latest v9 manually over my v7, so I am running the latest jar, exe and xml files on a Windows 10 box. Both extenders (HD200 & HD300) having been working fine for several days.

I loaded the miniclient on my Nexus 6p and it also seems to work decently. I recently purchased a Mi Box and immediately updated the box and loaded the miniclient from the app store. Withing a few minutes it crashed my server and I have to start it again. I have tried every setting in the miniclient to no avail. I am not even getting to the point of playing a video.

I do not see anything in my event log and I don't know where to look past that. I assume there are ways to debug the server as well as the client. On the client side I did try to send the log but it says I don't have an app installed for that or something to that nature. I assume it just sees the disconnect from the server and that is all.

Has anybody else had this issue as I really want to get this working. It may be inevitable that I have to get a Sheild TV instead but the Mi Box would be great alternative on the cheaper side.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2016, 08:56 AM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 595
I am running the mini-client on an Mi Box with no problems. But I am also on V7 SageTV Server.
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2016, 09:48 AM
dgeezer dgeezer is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2007
Location: Greensboro, NC
Posts: 293
I am running a mi box without any problems on v9. However, my server is Linux. It's the docker version running on unraid.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-27-2016, 09:48 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,042
Quote:
Originally Posted by mackb View Post
I recently updated my SageTV to the latest v9 manually over my v7, so I am running the latest jar, exe and xml files on a Windows 10 box. Both extenders (HD200 & HD300) having been working fine for several days.
It may have nothing to do with your issue but I would do a proper version 9 install using the installer so you have all the updated files and not just the few files you copied.

k
Reply With Quote
  #5  
Old 11-27-2016, 10:43 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,430
I run the miniclient on a Mi Box and 2 NVidia Shield boxes and I've yet to see an issue. Is post your sagetv_0.txt log file there might be some information in there as to what is happening.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-27-2016, 01:47 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
I run the miniclient on a Mi Box and 2 NVidia Shield boxes and I've yet to see an issue. Is post your sagetv_0.txt log file there might be some information in there as to what is happening.
+1 to that. Mi box and Shield clients run without issue. I even still have a functioning PC client.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-27-2016, 03:07 PM
Korny Korny is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Minnesota
Posts: 86
Quote:
Originally Posted by mackb View Post
I recently updated my SageTV to the latest v9 manually over my v7, so I am running the latest jar, exe and xml files on a Windows 10 box. Both extenders (HD200 & HD300) having been working fine for several days.

I loaded the miniclient on my Nexus 6p and it also seems to work decently. I recently purchased a Mi Box and immediately updated the box and loaded the miniclient from the app store. Withing a few minutes it crashed my server and I have to start it again. I have tried every setting in the miniclient to no avail. I am not even getting to the point of playing a video.

I do not see anything in my event log and I don't know where to look past that. I assume there are ways to debug the server as well as the client. On the client side I did try to send the log but it says I don't have an app installed for that or something to that nature. I assume it just sees the disconnect from the server and that is all.

Has anybody else had this issue as I really want to get this working. It may be inevitable that I have to get a Sheild TV instead but the Mi Box would be great alternative on the cheaper side.
How's your ram usage? Adding additional clients can cause sagetv to run out of ram.
I've also noticed that if my phone connection gets dropped it will sometimes take the server with it, I say for me its a ~5% chance. Are you using a network adapter or wifi?
__________________
Intel I7 4790k @ stock speeds, 32 GB of ram. 8TB of recording space.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-27-2016, 03:26 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,054
Is it possible this is the SageTCPServer issue crashing Sage, or is that not applicable for V9?
Reply With Quote
  #9  
Old 11-27-2016, 07:14 PM
mackb mackb is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
It may have nothing to do with your issue but I would do a proper version 9 install using the installer so you have all the updated files and not just the few files you copied.

k
I never could get the installer to work. It kept coming up with an error I couldn't get past.

Thanks,
Mack
Reply With Quote
  #10  
Old 11-27-2016, 07:28 PM
mackb mackb is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
I run the miniclient on a Mi Box and 2 NVidia Shield boxes and I've yet to see an issue. Is post your sagetv_0.txt log file there might be some information in there as to what is happening.
I did end up turning on the debug option and looking at the sagetv_0.txt log and found that java was getting an exception trying to set up the listening ports for the clients. It was trying to do this twice for the same port when the client was connecting and killing the server.

I ended up clearing out all old client property files as well as any old client entries in the server xml. This worked like a charm and eliminated the port conflict.

This client has been great and I have been using it consistently without issues. I have thrown all the file types I use at it with no problems.

Thanks for the great work!
Mack
Reply With Quote
Reply

Tags
crash, miniclient, server


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV MiniClient for Android Indiegogo Campaign (Thanks) stuckless SageTV Clients Development 5 08-24-2017 06:48 PM
Android Miniclient and UK TV rickgillyon SageTV Clients Development 6 12-01-2016 05:58 PM
Android MiniClient 1.0.5 - Released stuckless SageTV Clients Development 11 11-16-2016 01:32 PM
Android MiniClient 1.0.7 - released stuckless SageTV Clients Development 11 10-15-2016 10:45 AM
[Android MiniClient] Now in BETA stuckless SageTV Clients Development 487 07-03-2016 03:55 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.