SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations > Batch Metadata Tools

Notices

Batch Metadata Tools This forums is for discussing the user-created Batch Metadata Tools for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-03-2011, 08:58 AM
fas77 fas77 is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 31
Not saving Metadata

I have a directory of bluray iso's.
Each movie has its own directory with the iso in it.
When I update metadata a few of the movies won't have
data.
I can manual use the web gui and update the media and save it.
This works until I add a new movie and tell sage to scan for new
media.
After the new movie is found, the movies I fixed earlier have no metadata
again. I can manually add it with web gui, but everytime sage scans I lose
the metadate.
This is only happening on a handful of my bluray iso's.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-03-2011, 09:56 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,584
Quote:
Originally Posted by fas77 View Post
I have a directory of bluray iso's.
Each movie has its own directory with the iso in it.
When I update metadata a few of the movies won't have
data.
I can manual use the web gui and update the media and save it.
This works until I add a new movie and tell sage to scan for new
media.
After the new movie is found, the movies I fixed earlier have no metadata
again. I can manually add it with web gui, but everytime sage scans I lose
the metadate.
This is only happening on a handful of my bluray iso's.
Do you have any other metadata tools installed, such as, MyMovies or Ortus? BMT will not update files if they have been updated by other sources. And, BMT cannot control if another tool decides to overwrite the data with other data.

I've never seen a case where bmt has stripped the metadata from a file, typically this happens if you rename a file, OR if there is a .properties file that is overriding the metadata (possible generated by another tool). You can verify if bmt is updating your files by checking the logs/phoenix-metadata.log file. There will be an entry in there for every files handled by bmt, and it will also tell you if bmt is skipping the file.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-03-2011, 11:23 AM
fas77 fas77 is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 31
I don't have any other meta tools installed.

Example:

1. Add Bluray directory with iso's.
2. Tell sage to scan for new media.
3. Using BMT browse to bluray folder click updata button.
4. Most of the movies got data. A few movies have no data.
5. Movies without data I click find and save.(lets call this Test.iso)
6. The "Test.iso" data is now correct in sage and remains ok.
7. Add a new bluray movie and tell sage to scan.
8. Sage finds new movie.
9. Go back to "Test.iso" and the metadata is empty again.
10. Find and save metadata for "Test.iso" and all is well until I add a new video and have to tell sage to scan.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-03-2011, 12:54 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,584
I'll to do some testing on this to see if i can reproduce, but I've updated 1000s of files and never seen this issue
Reply With Quote
  #5  
Old 01-04-2011, 01:40 PM
adone36 adone36 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 142
Are you using "iso" as one of the media type files to include in metadata searches?
Reply With Quote
  #6  
Old 01-04-2011, 01:54 PM
fas77 fas77 is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 31
I never had to set that anywhere.
It finds and saves metadata for 95% of my iso's.
The other 5% are empty and I have to manually find metadata
using the web gui and save it.
It appears ok until I do a sage rescan for new media.
The 5% that I fixed manually are empty again.
I can fix them again, but it clears on the next rescan.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-06-2011, 07:14 AM
fas77 fas77 is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 31
Any thoughts on a solution to this problem?

The problem in a nutshell is that some of my iso's
metadata gets cleared out after I rescan with sage.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-06-2011, 08:06 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,584
Quote:
Originally Posted by fas77 View Post
Any thoughts on a solution to this problem?

The problem in a nutshell is that some of my iso's
metadata gets cleared out after I rescan with sage.
Sorry, unfortunately, I have no idea why that would happen. If you can reproduce the problem, then I'd submit a bug report with sage.

1. Add new new files to sagetv and scan with bmt; verify that metadata is there and correct.
2. disable all plugins and restart sagetv.
3. check metadata on your item to make sure it is still valid
4. add new media to sagetv and for a refresh from within the stv
5. check metadata on your item to see if it is still valid
6. If the metadata is gone, then file a bug report with sagetv.
7. If the metadata is not gone, then you'll need to do further testing.

8. Add in bmt again (only bmt, no other plugins).
9. Add new files to sagetv library and force a refresh so that bmt will automatically get new metadata
10. Check metadata on new items and the old items.

Beyond that, I don't have much to offer, since I can't reproduce this issue myself.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-07-2011, 08:29 AM
fas77 fas77 is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 31
I did some more testing.

1. I removed ALL imports. (Videos, Music, Pictures).
2. Did rescan and everything is empty.
3. Shut down SageTv and cleared logs and restarted.
4. Add new video directory with 2 Bluray Iso's that I was having trouble with.
5. Sage found the two movies.
6. Opened Web gui and browsed to directory and click updata metadata.
7. It found all the correct metadata and fanart.
8. Went to bluray in sage and everything looked good.
9. Told sage to scan for new media.
10. After scan both iso's missing metadata again.

I'm attaching the logs from bmt.
This logs are from step 3 above (from the time I restarted sagetv)

Also my naming structure for iso's is:

\ISO\Bluray\Journey to the Center of the Earth (2008)\Journey to the Center of the Earth (2008).iso


Thanks
Attached Files
File Type: txt phoenix.txt (64.2 KB, 94 views)
File Type: txt phoenix-metadata.txt (4.2 KB, 103 views)
File Type: txt sagex-api.txt (55.9 KB, 114 views)
Reply With Quote
  #10  
Old 01-07-2011, 09:34 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,584
Quote:
Originally Posted by fas77 View Post
I did some more testing.

1. I removed ALL imports. (Videos, Music, Pictures).
2. Did rescan and everything is empty.
3. Shut down SageTv and cleared logs and restarted.
4. Add new video directory with 2 Bluray Iso's that I was having trouble with.
5. Sage found the two movies.
6. Opened Web gui and browsed to directory and click updata metadata.
7. It found all the correct metadata and fanart.
8. Went to bluray in sage and everything looked good.
9. Told sage to scan for new media.
10. After scan both iso's missing metadata again.

I'm attaching the logs from bmt.
This logs are from step 3 above (from the time I restarted sagetv)

Also my naming structure for iso's is:

\ISO\Bluray\Journey to the Center of the Earth (2008)\Journey to the Center of the Earth (2008).iso


Thanks
There is nothing in the log files that look out of the ordinary... although I don't see in the logs where you updated the first 2 movies at all. I do see an automatic entry for the 3rd movie, but nothing for the other two movies.

I would probably file a bug report for this with SageTV, since it would appear that for reason your movies are not retaining their data. I have one show in my library that I cannot update as well, but I haven't yet looked into the issue.
Reply With Quote
  #11  
Old 01-07-2011, 10:22 AM
fas77 fas77 is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 31
During this test I had only two movies in there.

Journey to the center of the earth (2008)
Miracle (2004)

The logs start from step 3 in my previous post.
At step 9 when I told sage to rescan I had not added any new movies
to the import directory, just the two originals where still there.

Thanks
Reply With Quote
  #12  
Old 02-13-2011, 02:35 AM
BlackHawke BlackHawke is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 7
A step further

I have the same exact problem.... For some reason MOST ISO (but not all.... HUmmmmm) metadata doesn't save.

During my testing, I noticed that the .properties file is not getting written. Ergo it appears any .bmt changes you make are stored only in ram. Restart sage, and they're gone.

The data isn't getting deleted, it's not getting written in the first place.

I know that they took out some ISO compatibility in the first place. At any rate, think SAGE to blame, not BMT. BMT writes correctly, but sage doesn't make the .properties file.... Was considering making one by hand, see if that works....
Reply With Quote
  #13  
Old 02-13-2011, 02:37 AM
BlackHawke BlackHawke is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 7
To be a bit more clear, fass -

We have the same problem. It's not that the data is getting deleted, it's that the data isn't being saved to the drive, so when you restart sage, you loose it.

I'd love a fix for this too, but not a BMT problem.
Reply With Quote
  #14  
Old 02-13-2011, 06:45 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,584
A while back, I did talk with sagetv about a similar problem, that should be fixed in the next sagetv build. In my case, the data gets written but to the wrong location because of how the custom_metadata_fields work... ie the data is written to one location but read from another. I have one file in my entire library that works this way as well. It happens to be a single episode out of 20+ episodes of a dvd ripped tv show
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saving a List? tmiranda SageTV Studio 8 10-26-2009 11:35 AM
Questions about saving changes Sanguine SageMC Custom Interface 1 10-24-2009 05:26 AM
Clean out old metadata created by My Movies before creating new metadata for SageTV? Texas-Hansen SageTV Customizations 0 02-12-2009 10:31 AM
Power saving dinki The SageTV Community 1 10-02-2008 09:25 AM
Saving Favorites snoopy SageTV Software 2 07-13-2005 01:18 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.