SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-10-2007, 06:03 AM
bpjen bpjen is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4
Client cannot connect to server

I am usually pretty good at this sort of thing, but I am baffled...

I recently upgraded my laptop, and cannot connect to the sagetv server with client. Here are some details:

I have been successfully running client for years on my old laptop.
I have two client licenses, one sagetv license, all v6.

I uninstalled client on old laptop.
I have restarted server a number of times.
I have tried both license numbers (both have been uninstalled).
I have tried the register command to clear the licenses.
I have deactivated the firewall, and made sure ports are open.

Just for yuks, I downloaded the trial for placeshifter, and I am able to connect without a problem.

Here is the error message I get when I try to connect using the name of the server or the ip address of the server:

Unable to connect to the SageTV server at the specified address. Please make sure you entered the name/IP address correctly and that you have enabled the SageTV Server option in Detailed Setup->Advanced on the SageTV Server. (2)

From all this, I don't think it is a license issue, but I cannot get connected to the server. Any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-10-2007, 09:20 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,612
You mentioned the firewall, but double check the firewalls on both the server & laptop to make sure they are allowed to talk to each other. See this FAQ for ports SageTV needs to have open. Maybe the server sees the laptop at a new address & isn't allowing the client through. (Is PS connecting over the internet or via the LAN?)

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-10-2007, 01:01 PM
bpjen bpjen is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4
Thanks Andy,
Yes, I have deactivated firewall on both sides, and made sure ports are open on both sides. Since the server was already working, I know that is not a problem on the server side anyway.

PS has connected both through the internet and LAN.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-11-2007, 01:10 PM
hessjm hessjm is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
I fought a similar problem a few weeks ago, when I upgraded my client after rebuilding the PC. After a few hours of pulling my hair out I discovered the server and client have to be the same version. Upgraded the server and I was on my way again.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-11-2007, 06:29 PM
bpjen bpjen is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4
thanks for all the help, folks.
Here's what I did:
Downloaded both new versions again
Complete uninstall on both machines
Reinstalled on both machines
Rechecked firewall settings
Restarted everything and what do you know, works like a charm.
thanks again
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV Client lockups and associated server side error Surtr SageTV Software 1 05-28-2007 06:55 AM
Client not finding server Doubletop SageTV Software 2 05-26-2007 03:19 PM
Client server questions restorick Hardware Support 3 01-09-2007 09:20 AM
Client cannot connect?! Jesse SageTV Software 9 08-23-2006 04:23 PM
New Server For Client davidjames SageTV Software 2 06-12-2006 10:52 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.