SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-04-2017, 03:40 PM
PeteCress's Avatar
PeteCress PeteCress is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2009
Location: Paoli, PA - USA, AKA "The Navel Of The Universe"
Posts: 799
Problems w/.MP4 and .MKV using HD200 over WAN

.MKV never really worked IIRC, even under 7.

But it seems like .MP4 used to and stopped sometime - possibly coincident with moving to 9.

My understanding is that, over a WAN, an HD200 acts differently - more like a Client in that decoding gets done on the server and not on the HD200.

Have I got the WAN part right?

If so, is there hope for my updating the CODECs on my server to remedy the problem?
__________________
Server: SageTV 7, Windows 7, Intel i7 @3.5GHz, 8 GB RAM, 80-gig SSD drive
Clients: HD200*4 over Cat5e Ethernet + Asus Zen running Client over WiFi-ac + 1 HD200 remote at another residence
Plugins: (none yet, looking for recommendations)
Storage: NetGear Ultra-6 NAS 10 TB total w/dual redundancy. Plus (3) 2-tb local drives for RecordedTV.
Capture: 3 Silicon Dust HomeRun tuner boxes (6 tuners total)
Program Source: OTA antenna
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2017, 04:52 PM
PeteCress's Avatar
PeteCress PeteCress is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2009
Location: Paoli, PA - USA, AKA "The Navel Of The Universe"
Posts: 799
Forcing Priorities: "Veddy Interestink..."

Have been going round-and-round with a remote HD200 and it's problems when it comes to various non-mpg files like .AVI, .MKV, and .MP4 - and also stuttering problems with plain MPEG files.

Latest iteration is that I used a utility called Process Lasso to control the CPU priorities of SageTVService and SageTVTranscoder and set CPU Priority to the highest usable usable value by the utility. (there's one higher, but when that is assigned, the app in question basically takes over the PC).

The "Veddy Interestink" part is that the remote HD200's problems with non-mpeg files seem to have gone away, as have the stuttering issues. The user reports playing .AVI, .MP4, and .MKV files - and not just one of each... several of each.

I told him I'm not touching anything for the next week or two and we'll see how this holds up.

If it does hold up, it seems like there is something to be learned about the SageTVServer and TransCoder's behaviors in the context of varying CPU Priorities in the server's OS (Windows 7 in this case).
__________________
Server: SageTV 7, Windows 7, Intel i7 @3.5GHz, 8 GB RAM, 80-gig SSD drive
Clients: HD200*4 over Cat5e Ethernet + Asus Zen running Client over WiFi-ac + 1 HD200 remote at another residence
Plugins: (none yet, looking for recommendations)
Storage: NetGear Ultra-6 NAS 10 TB total w/dual redundancy. Plus (3) 2-tb local drives for RecordedTV.
Capture: 3 Silicon Dust HomeRun tuner boxes (6 tuners total)
Program Source: OTA antenna

Last edited by PeteCress; 08-11-2017 at 04:55 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD200/300 problems with DVD/BR playback bdonald SageTV Media Extender 7 03-16-2011 11:49 AM
Audio problems with HD200 redflight SageTV Media Extender 5 06-29-2010 07:47 PM
A few problems with HD200 cool5 SageTV HD Theater - Media Player 14 03-29-2010 01:38 AM
Problems w/HD200 Diego Garcia SageTV Media Extender 13 08-01-2009 12:10 AM
HD200 Boot Problems rothemon SageTV Media Extender 1 02-12-2009 09:49 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.