SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1841  
Old 03-08-2017, 10:52 AM
BobbyDing's Avatar
BobbyDing BobbyDing is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2009
Location: Central-West Florida
Posts: 467
EnterNoEscape

I want to try trans-coding within openDCT and have the following set for the only tuner presently used in Sage, in the openDCT properties file:

sagetv.device.-1041516176.always_force_external_unlock=false
sagetv.device.-1041516176.consumer=opendct.consumer.DynamicConsumerImpl
sagetv.device.-1041516176.device_name=DCT-HDHomeRun Prime Tuner 131F16FF-2
sagetv.device.-1041516176.encoder_listen_port=9000
sagetv.device.-1041516176.encoder_merit=0
sagetv.device.-1041516176.encoder_pool=dct
sagetv.device.-1041516176.fast_network_encoder_switch=true
sagetv.device.-1041516176.last_channel=-1
sagetv.device.-1041516176.transcode_profile=ultrafast720p30

However the stream is still mpeg2. Is there something else that needs to be set? Do I need to change the consumer also?

Thanks!!
.
__________________
Athlon II Quad Core 3Ghz, 8GB Ram. 12GB Storage. 3 (x4) HDHR for OTA Across 2 Cities, HD200, 2x HD300.

Last edited by BobbyDing; 03-08-2017 at 11:02 AM.
Reply With Quote
  #1842  
Old 03-08-2017, 12:32 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
You need to make sure it's using the ffmpeg consumer as well. Since the device is set to use the DynamicConsumerImpl, then that means it hands it off to the consumer set in consumer.dynamic.default. Make sure it's set to:

opendct.consumer.FFmpegTransSageTVConsumerImpl
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #1843  
Old 03-08-2017, 01:07 PM
BobbyDing's Avatar
BobbyDing BobbyDing is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2009
Location: Central-West Florida
Posts: 467
Thanks Fuzzy.



I made the change:
Quote:
sagetv.device.-1041516176.always_force_external_unlock=false
sagetv.device.-1041516176.consumer=opendct.consumer.FFmpegTransSageTVConsumerImpl
sagetv.device.-1041516176.device_name=DCT-HDHomeRun Prime Tuner 131F16FF-2
sagetv.device.-1041516176.encoder_listen_port=9000
sagetv.device.-1041516176.encoder_merit=0
sagetv.device.-1041516176.encoder_pool=dct
sagetv.device.-1041516176.fast_network_encoder_switch=true
sagetv.device.-1041516176.last_channel=-1
sagetv.device.-1041516176.transcode_profile=ultrafast720p30

And it fails with this in the opendct.log

Code:
14:00:08.304 [SageTVRequestHandler-519:DCT-HDHomeRun Prime Tuner 131F16FF-2] INFO  HDHRNativeCaptureDevice - Configuring and starting the new SageTV consumer...
14:00:08.307 [SageTVRequestHandler-519:DCT-HDHomeRun Prime Tuner 131F16FF-2] ERROR FFmpegTransSageTVConsumerImpl - Unable to open '/var/media/tv/Reba-TheStoryofaDivorce-111795-0.ts' for writing => java.nio.file.NoSuchFileException: /var/media/tv/Reba-TheStoryofaDivorce-111795-0.ts
	at sun.nio.fs.UnixException.translateToIOException(UnixException.java:86)
	at sun.nio.fs.UnixException.rethrowAsIOException(UnixException.java:102)
	at sun.nio.fs.UnixException.rethrowAsIOException(UnixException.java:107)
	at sun.nio.fs.UnixFileSystemProvider.newFileChannel(UnixFileSystemProvider.java:177)
	at java.nio.channels.FileChannel.open(FileChannel.java:287)
	at java.nio.channels.FileChannel.open(FileChannel.java:335)
	at opendct.consumer.FFmpegTransSageTVConsumerImpl$FFmpegDirectWriter.<init>(FFmpegTransSageTVConsumerImpl.java:690)
	at opendct.consumer.FFmpegTransSageTVConsumerImpl.consumeToFilename(FFmpegTransSageTVConsumerImpl.java:295)
	at opendct.capture.HDHRNativeCaptureDevice.startEncodingSync(HDHRNativeCaptureDevice.java:986)
	at opendct.capture.HDHRNativeCaptureDevice.startEncoding(HDHRNativeCaptureDevice.java:488)
	at opendct.sagetv.SageTVRequestHandler.run(SageTVRequestHandler.java:226)
	at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)

14:00:08.308 [SageTVRequestHandler-519:DCT-HDHomeRun Prime Tuner 131F16FF-2] ERROR SageTVRequestHandler - SageTV sent: 'START DCT-HDHomeRun Prime Tuner 131F16FF-2 Digital TV Tuner|1357436760|699|2977999214566|/var/media/tv/Reba-TheStoryofaDivorce-111795-0.ts|Great', Replied: 'ERROR Device Start Failed'
14:00:08.309 [SageTVRequestHandler-519:DCT-HDHomeRun Prime Tuner 131F16FF-2] ERROR SageTVRequestHandler - Encoder device is unable to start.

Any ideas?

Thanks so much.

Bobby
__________________
Athlon II Quad Core 3Ghz, 8GB Ram. 12GB Storage. 3 (x4) HDHR for OTA Across 2 Cities, HD200, 2x HD300.
Reply With Quote
  #1844  
Old 03-08-2017, 04:36 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,519
You need to enabled media server use for FFmpeg. Change consumer.ffmpeg.upload_id_enabled=false to consumer.ffmpeg.upload_id_enabled=true.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #1845  
Old 03-08-2017, 05:15 PM
BobbyDing's Avatar
BobbyDing BobbyDing is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2009
Location: Central-West Florida
Posts: 467
Hmmm. No errors now, but it's back to recording mpg2. What I notice is that every time I start openDCT, consumer.dynamic.default=opendct.consumer.FFmpegTransSageTVConsumerImpl gets set back to consumer.dynamic.default=opendct.consumer.MediaServerConsumerImpl. I've tried it a couple times now.

Bobby
__________________
Athlon II Quad Core 3Ghz, 8GB Ram. 12GB Storage. 3 (x4) HDHR for OTA Across 2 Cities, HD200, 2x HD300.

Last edited by BobbyDing; 03-08-2017 at 05:31 PM.
Reply With Quote
  #1846  
Old 03-08-2017, 06:05 PM
BobbyDing's Avatar
BobbyDing BobbyDing is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2009
Location: Central-West Florida
Posts: 467
I think I may have discovered what might be happening (or maybe not). The last lines in install-opendct.sh reads:

Code:
# Set to use media server consumer, so we don't have to have access to recording location.
echo -e "\nconsumer.dynamic.default=opendct.consumer.MediaServerConsumerImpl\n" >> /etc/opendct/conf/opendct.properties

echo "Launching OpenDCT"
/opt/opendct/console-only
executing "docker ps" on my system gets me:

Code:
CONTAINER ID        IMAGE                           COMMAND                  CREATED             STATUS              PORTS               NAMES
0735e88d3ce2        crazifuzzy/opendct              "/usr/bin/install-ope"   26 hours ago        Up 10 minutes                           opendct
98148f24d152        stuckless/sagetv-server-java8   "/sbin/my_init"          27 hours ago        Up 10 minutes                           SageTV

It looks like my system is always running "/usr/bin/install-opendct.sh" when I start openDCT. Am I interpreting this correctly, and is this correct behavior? Or does my unraid just have gremlins? I cannot figure why else consumer.dynamic.default= would keep getting changed back.

Sorry to be such a PIA.
.
__________________
Athlon II Quad Core 3Ghz, 8GB Ram. 12GB Storage. 3 (x4) HDHR for OTA Across 2 Cities, HD200, 2x HD300.

Last edited by BobbyDing; 03-08-2017 at 07:08 PM.
Reply With Quote
  #1847  
Old 03-08-2017, 09:20 PM
willieb willieb is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Philadelphia
Posts: 160
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
To me the issue isn't how much a Prime costs. The issue is the monthly rental. I can either get 3, 4 or 6 channels per CableCARD. I wonder which one I'm going to pick. I wouldn't necessarily recommend InfiniTV to a new user, but if you've already got them, they do still work fine on modern hardware.
...says the guy who has "them all hosted on a different CentOS 7.3 boxes using DKMS to dynamically rebuild the kernel module when the kernel upgrades..."


Sorry ENE - couldn't resist! But I agree that if you've got the chops to use them, there is no arguing that 6 tuners per card beats 3 tuners every day of the week.
Reply With Quote
  #1848  
Old 03-09-2017, 02:37 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by BobbyDing View Post
Hmmm. No errors now, but it's back to recording mpg2. What I notice is that every time I start openDCT, consumer.dynamic.default=opendct.consumer.FFmpegTransSageTVConsumerImpl gets set back to consumer.dynamic.default=opendct.consumer.MediaServerConsumerImpl. I've tried it a couple times now.

Bobby
Okay, so yes, if you are running the openDCT docker, then it will set the dynamic consumer to use the media server as default. This is to get things working out of the box when the docker is setup, because the default is to use ffmpeg without using the uploadid, and the docker doens't necessarily have access to the sage recording folders, so it pretty much HAS to use uploadid instead.

That said, if you've set the individual device to use FFmpegTransSageTVConsumerImpl, than it doesn't even matter what the dynamic consumer default is set to.

You ought to start up opendct, do a short recording (or livetv viewing), then shut opendct back down, and attach opendct.log and opendct.properties so we can ascertain why it might not be transcoding for you.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #1849  
Old 03-09-2017, 06:06 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,519
Quote:
Originally Posted by willieb View Post
...says the guy who has "them all hosted on a different CentOS 7.3 boxes using DKMS to dynamically rebuild the kernel module when the kernel upgrades..."


Sorry ENE - couldn't resist! But I agree that if you've got the chops to use them, there is no arguing that 6 tuners per card beats 3 tuners every day of the week.
I should clarify that I meant all 3 are on one CentOS box. 3 separate boxes would cost more in electricity negating the rental savings. With the cards fully on, that box idles around 40 watts and since it's not just for the cards, the extra power consumption doesn't phase me.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #1850  
Old 03-09-2017, 07:28 AM
BobbyDing's Avatar
BobbyDing BobbyDing is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2009
Location: Central-West Florida
Posts: 467
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
You ought to start up opendct, do a short recording (or livetv viewing), then shut opendct back down, and attach opendct.log and opendct.properties so we can ascertain why it might not be transcoding for you.
Thanks Fuzzy, I'll try that in a day or two. My weekend is over, back to work for a while.

Bobby
__________________
Athlon II Quad Core 3Ghz, 8GB Ram. 12GB Storage. 3 (x4) HDHR for OTA Across 2 Cities, HD200, 2x HD300.
Reply With Quote
  #1851  
Old 03-09-2017, 02:08 PM
makutaku makutaku is online now
Sage User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 59
Question directory remapping

Does OpenDCT support any sort of directory remapping ?

I am trying to setup SageTV (in a Unraid docker) to use OpenDCT in a Windows machine, where I have installed an InfiniTV PCI card.

Even after using mklink in Windows to mimic the SageTV linux directory structure (/var/media/tv -> C:/var/media/tv), I still get the following error in the OpenDCT log:

Code:
[SageTVRequestHandler-605897:DCT-Ceton InfiniTV PCIe (00-80-56-b1) Tuner 4] 
ERROR FFmpegTransSageTVConsumerImpl - 
Unable to open '/var/media/tv/KOMO4PrimetimeNews-127846-20.ts' for writing => 
java.nio.file.NoSuchFileException: \var\media\tv\KOMO4PrimetimeNews-127846-20.ts
	at sun.nio.fs.WindowsException.translateToIOException(Unknown Source)
	at sun.nio.fs.WindowsException.rethrowAsIOException(Unknown Source)
	at sun.nio.fs.WindowsException.rethrowAsIOException(Unknown Source)
	at sun.nio.fs.WindowsFileSystemProvider.newFileChannel(Unknown Source)
	at java.nio.channels.FileChannel.open(Unknown Source)
	at java.nio.channels.FileChannel.open(Unknown Source)
	at opendct.consumer.FFmpegTransSageTVConsumerImpl$FFmpegDirectWriter.<init>(FFmpegTransSageTVConsumerImpl.java:723)
	at opendct.consumer.FFmpegTransSageTVConsumerImpl.consumeToFilename(FFmpegTransSageTVConsumerImpl.java:328)
	at opendct.capture.InfiniTVCaptureDevice.startEncodingSync(InfiniTVCaptureDevice.java:540)
	at opendct.capture.InfiniTVCaptureDevice.startEncoding(InfiniTVCaptureDevice.java:390)
	at opendct.sagetv.SageTVRequestHandler.run(SageTVRequestHandler.java:226)
	at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
I validated that C:\var\media\tv\KOMO4PrimetimeNews-127846-20.ts did exist and user running OpenDCT had permission to read/write. However it seems OpenDCT is looking at "\var\media\tv" and not at "C:\var\media\tv"

Any idea how to make it work ?
Reply With Quote
  #1852  
Old 03-09-2017, 02:52 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,519
Quote:
Originally Posted by makutaku View Post
Does OpenDCT support any sort of directory remapping ?

I am trying to setup SageTV (in a Unraid docker) to use OpenDCT in a Windows machine, where I have installed an InfiniTV PCI card.

Even after using mklink in Windows to mimic the SageTV linux directory structure (/var/media/tv -> C:/var/media/tv), I still get the following error in the OpenDCT log:

Code:
[SageTVRequestHandler-605897:DCT-Ceton InfiniTV PCIe (00-80-56-b1) Tuner 4] 
ERROR FFmpegTransSageTVConsumerImpl - 
Unable to open '/var/media/tv/KOMO4PrimetimeNews-127846-20.ts' for writing => 
java.nio.file.NoSuchFileException: \var\media\tv\KOMO4PrimetimeNews-127846-20.ts
	at sun.nio.fs.WindowsException.translateToIOException(Unknown Source)
	at sun.nio.fs.WindowsException.rethrowAsIOException(Unknown Source)
	at sun.nio.fs.WindowsException.rethrowAsIOException(Unknown Source)
	at sun.nio.fs.WindowsFileSystemProvider.newFileChannel(Unknown Source)
	at java.nio.channels.FileChannel.open(Unknown Source)
	at java.nio.channels.FileChannel.open(Unknown Source)
	at opendct.consumer.FFmpegTransSageTVConsumerImpl$FFmpegDirectWriter.<init>(FFmpegTransSageTVConsumerImpl.java:723)
	at opendct.consumer.FFmpegTransSageTVConsumerImpl.consumeToFilename(FFmpegTransSageTVConsumerImpl.java:328)
	at opendct.capture.InfiniTVCaptureDevice.startEncodingSync(InfiniTVCaptureDevice.java:540)
	at opendct.capture.InfiniTVCaptureDevice.startEncoding(InfiniTVCaptureDevice.java:390)
	at opendct.sagetv.SageTVRequestHandler.run(SageTVRequestHandler.java:226)
	at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
I validated that C:\var\media\tv\KOMO4PrimetimeNews-127846-20.ts did exist and user running OpenDCT had permission to read/write. However it seems OpenDCT is looking at "\var\media\tv" and not at "C:\var\media\tv"

Any idea how to make it work ?
It does not. If you find yourself in that kind of situation, you should use the media server (upload ID) instead.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #1853  
Old 03-09-2017, 05:26 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
It does not. If you find yourself in that kind of situation, you should use the media server (upload ID) instead.
And, in fact, the unRAID docker sets it up to use the simple "MediaServerConsumerImpl" by default because of this.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #1854  
Old 03-09-2017, 06:31 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,519
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
And, in fact, the unRAID docker sets it up to use the simple "MediaServerConsumerImpl" by default because of this.
It might not be a bad idea to just ensure they are all enabled to use the media server by default since the SageTV remuxer does not work for all content at this time. I was using it for a while until it coughed on a few recordings and I couldn't track down why. Cable just seems to play by it's own rules.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #1855  
Old 03-09-2017, 07:02 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
It might not be a bad idea to just ensure they are all enabled to use the media server by default since the SageTV remuxer does not work for all content at this time. I was using it for a while until it coughed on a few recordings and I couldn't track down why. Cable just seems to play by it's own rules.
Not sure what you mean.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #1856  
Old 03-09-2017, 07:07 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,519
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
Not sure what you mean.
Set these too:
consumer.ffmpeg.upload_id_enabled=true
consumer.raw.upload_id_enabled=true
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #1857  
Old 03-10-2017, 01:54 AM
BobbyDing's Avatar
BobbyDing BobbyDing is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2009
Location: Central-West Florida
Posts: 467
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
You ought to start up opendct, do a short recording (or livetv viewing), then shut opendct back down, and attach opendct.log and opendct.properties so we can ascertain why it might not be transcoding for you.

Here's all the logs. Prime Tuner 131F16FF-2 is the tuner presently assigned to sage. Thanks so much!
.
Attached Files
File Type: txt opendct.log.txt (169.0 KB, 22 views)
File Type: txt opendct.properties.txt (14.0 KB, 32 views)
File Type: txt wrapper.log.txt (35.7 KB, 42 views)
File Type: txt sagetv_0.txt (141.3 KB, 25 views)
__________________
Athlon II Quad Core 3Ghz, 8GB Ram. 12GB Storage. 3 (x4) HDHR for OTA Across 2 Cities, HD200, 2x HD300.
Reply With Quote
  #1858  
Old 03-10-2017, 02:14 AM
makutaku makutaku is online now
Sage User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 59
It worked! Thanks!
Reply With Quote
  #1859  
Old 03-10-2017, 03:01 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
Set these too:
consumer.ffmpeg.upload_id_enabled=true
consumer.raw.upload_id_enabled=true
Oh.. yes. I should do that. Actually intended on doing so for ffmpeg, and honestly, hadn't realized that raw had upload_id capability.. I'm not actually all that sure what the difference between the raw consumer with upload id turned on, and the media server consumer is.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #1860  
Old 03-10-2017, 05:44 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,519
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
Oh.. yes. I should do that. Actually intended on doing so for ffmpeg, and honestly, hadn't realized that raw had upload_id capability.. I'm not actually all that sure what the difference between the raw consumer with upload id turned on, and the media server consumer is.
Raw just writes out the raw file without using the SageTV remuxer. The media server consumer uses the SageTV remuxer.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI TV Wonder Digital Cable Tuner & SageTV nyle Hardware Support 4 02-17-2009 10:12 PM
ATI TV Wonder Digital Cable Tuner rajczi Hardware Support 4 01-14-2008 08:24 PM
ATI TV Wonder™ Digital Cable Tuner dadams Hardware Support 4 01-09-2007 10:55 AM
Digital Cable - one guide - need HD on one tuner reg tv on other Kimper SageTV Beta Test Software 14 11-27-2006 08:15 PM
Multi-tuner Digital Cable mlbdude SageTV Software 0 06-26-2003 01:08 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.