SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations > SageMC Custom Interface

Notices

SageMC Custom Interface This forum is for discussing the user-created SageMC custom interface for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-26-2008, 06:39 PM
MeInMaui's Avatar
MeInMaui MeInMaui is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2005
Location: Maui. HI
Posts: 4,203
Arrow SageMC Menu Layout Repository

Hi Everyone,

As of SageMC version 6.3.7, you can import/export custom menu layouts. To keep the main SageMC thread a bit less cluttered, please post your custom layouts here. Please include a screenshot, brief description, and of course the .layout file.

Have fun! I can't wait to see what you guys come up with.

Aloha,
Mike
Reply With Quote
  #2  
Old 01-26-2008, 08:02 PM
toricred's Avatar
toricred toricred is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northern New Mexico
Posts: 1,719
Mike,

How about kicking things off by uploading yours?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-27-2008, 01:09 AM
mickp's Avatar
mickp mickp is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 468
Layout for Blue Two Dark Metal

I've just started mucking about with the layout options in 6.3.7. Thanks for the excellent work on this Mike.

Here's what I've come up with so far for Blue Two Dark Metal.

It seems to work well though it looks a little empty when there's no video or music playing. It would be cool if something useful could be placed underneath the video preview area. Maybe thumbnails of tv, videos or music?

The menu on the left scrolls vertically. I've also edited "My Menu" to use a similar layout. To make it work nicely I've edited the menu icons to use graphics from the btdm theme (by ASiDiE).

I've attached my menu structure (fairly basic atm) just in case it helps.





I've not tried this on my other Sage machine (will upgrade sagemc on it soon) so if you try it, please let me know if there's anything missing or broken in the export.

Mick.
Attached Files
File Type: zip BTDM-All.zip (2.7 KB, 429 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-27-2008, 06:15 PM
Brent Brent is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2006
Location: KC, Missouri
Posts: 3,695
Boxes Layout

I have a quick one I threw together I'll call "boxes". It's basically an icon-based menu with a larger preview window and things moved around a bit. After some more time, I'll try to come up with some more detailed layouts with new icons and such. Here's a screen-shot from the main menu:



Zip file of the boxes.layout file is attached.
Attached Files
File Type: zip boxes.zip (2.2 KB, 475 views)
Reply With Quote
  #5  
Old 01-27-2008, 10:10 PM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Here's My Main Menu

This is my first attempt at making a new SageMC Main Menu. Unfortunately, I could never get exporting to a file to work. It saves 1KB files... even after the exporting feature was explained to me and updated the jar file... anyway, here it is..

Attached Files
File Type: zip MKANET-MAIN MENU.zip (1.8 KB, 513 views)
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***

Last edited by mkanet; 03-07-2008 at 08:32 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-28-2008, 03:57 PM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
Here's the layout I'm using until I see something I like better



It works best with the Icons that are similar to the ones used in MeInMaui's Liquid theme. If you have vertically shorter icons, you might need to adjust the positioning some so that the text on the bottom row is hidden......

btl.
Attached Files
File Type: zip Serenity.zip (1.7 KB, 452 views)
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #7  
Old 01-28-2008, 07:09 PM
UgaData's Avatar
UgaData UgaData is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 331
Zero WAF - Acceptable GAF

I have been using SageTV for a couple of years now. I just downloaded the current version of SageMC yesterday. I like it! It just so happens that this also coincides with finding out that Tripping the Rift has a 3rd season. So I chose an enticing background (I was going to say a titalating background, but thought I would refrain ) and then I experimented with customizing the main menu.

SageMC is awesome. Not sure how to embed the image but it is attached

My apologies, I posted this in the wrong thread. This should be in the screen shot thread
Attached Images
File Type: jpg SageMC-zerowaf.jpg (75.1 KB, 1045 views)

Last edited by UgaData; 01-29-2008 at 06:55 AM. Reason: posted in wrong thread
Reply With Quote
  #8  
Old 03-07-2008, 08:33 PM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
EDIT: The issue with export/import/clone in sageMC has been fixed... So... I can finally share my layout with other people... Attached, is a working layout file....

-Michael

Quote:
Originally Posted by mkanet View Post
This is my first attempt at making a new SageMC Main Menu. Unfortunately, I could never get exporting to a file to work. It saves 1KB files... even after the exporting feature was explained to me and updated the jar file... anyway, here it is..

Attached Files
File Type: zip MKANET-MAIN MENU.zip (1.8 KB, 548 views)
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #9  
Old 03-07-2008, 10:23 PM
geogecko geogecko is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2004
Location: North Oklahoma
Posts: 2,273
Interesting. I was not aware that you could have more than one bar on each of the "recent" or "upcoming" bars. Learn something new everyday.

Here is mine.



horizontal_V_dip.layout
__________________
-Jason
Reply With Quote
  #10  
Old 03-07-2008, 10:35 PM
kricker's Avatar
kricker kricker is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Knoxville, TN
Posts: 1,137
Send a message via AIM to kricker Send a message via MSN to kricker
Okay so here is mine. It's not much, but it works for me for now.

I wish I could move the show title text closer to the preview.....I feel a request coming on....
Attached Files
File Type: txt k-preview.layout.txt (27.0 KB, 428 views)

Last edited by kricker; 03-07-2008 at 10:39 PM.
Reply With Quote
  #11  
Old 03-08-2008, 06:54 AM
jaminben jaminben is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2007
Location: Norwich, UK
Posts: 1,754
Send a message via MSN to jaminben
Are those the new Mediaportal II theme icons your using?

Looks cool.
__________________
Server - Win7 64bit, 2.4Ghz Intel Core 2 Duo, TBS 6284 PCI-E Quad DVB-T2 Tuner, 3 x HD200 & 1 x HD300 extenders
Reply With Quote
  #12  
Old 03-08-2008, 10:07 AM
kricker's Avatar
kricker kricker is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Knoxville, TN
Posts: 1,137
Send a message via AIM to kricker Send a message via MSN to kricker
Quote:
Originally Posted by jaminben View Post
Are those the new Mediaportal II theme icons your using?

Looks cool.
Those are from a MP theme called Meepo.
Reply With Quote
  #13  
Old 03-08-2008, 02:14 PM
jaminben jaminben is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2007
Location: Norwich, UK
Posts: 1,754
Send a message via MSN to jaminben
Quote:
Originally Posted by kricker View Post
Those are from a MP theme called Meepo.
Thanks, I'll check them out
__________________
Server - Win7 64bit, 2.4Ghz Intel Core 2 Duo, TBS 6284 PCI-E Quad DVB-T2 Tuner, 3 x HD200 & 1 x HD300 extenders
Reply With Quote
  #14  
Old 03-10-2008, 02:13 PM
r00st3r's Avatar
r00st3r r00st3r is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 182
Anyone want to tell us how to load the .layout file?

thx
__________________
R00ST3R

System:
AMD Athlon 64x2 Dual Core 4400+ 2.30GHz\2GB RAM\Vista HomeSP2\HDHomerun_firmware_20090802\nVIDIA GeForce 8500GT 8500 GT 512MB\Optical Out to reciever
Software:
SageTV:6.6.2.218|SageMC:6.3.9a pre-release 41|Metadata tools:3.1|Java: 1.6.0_13|sagemc.jar: 6.3.8|Phoenix.jar: 1.43
Reply With Quote
  #15  
Old 03-10-2008, 02:17 PM
r00st3r's Avatar
r00st3r r00st3r is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 182
nevermind. I figured it out.. thanks for the layouts!
__________________
R00ST3R

System:
AMD Athlon 64x2 Dual Core 4400+ 2.30GHz\2GB RAM\Vista HomeSP2\HDHomerun_firmware_20090802\nVIDIA GeForce 8500GT 8500 GT 512MB\Optical Out to reciever
Software:
SageTV:6.6.2.218|SageMC:6.3.9a pre-release 41|Metadata tools:3.1|Java: 1.6.0_13|sagemc.jar: 6.3.8|Phoenix.jar: 1.43
Reply With Quote
  #16  
Old 03-11-2008, 04:25 PM
sg010 sg010 is offline
Sage User
 
Join Date: May 2007
Posts: 25
how do you import a layout? for those of us that can't figure it out....
Reply With Quote
  #17  
Old 03-11-2008, 08:22 PM
kricker's Avatar
kricker kricker is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Knoxville, TN
Posts: 1,137
Send a message via AIM to kricker Send a message via MSN to kricker
Save the file. Make sure the extension is .layout. Put the file wherever you are going to store all your layouts. There is already a folder setup in the SageMC folder in STVs folder. In SageMC on the main menu press your options command, then go to customize then import/export and choose whether you want to import the whole layout or just the main or submenus..
Reply With Quote
  #18  
Old 03-12-2008, 10:43 AM
r00st3r's Avatar
r00st3r r00st3r is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 182
Like Kricker said.
On the main menu use your remote to go to options(I just right clicked or hit esc on the keyboard as I don't have my remote setup yet), chose customize layout and then import/export layout. You can navigate to your layout files and import one.
__________________
R00ST3R

System:
AMD Athlon 64x2 Dual Core 4400+ 2.30GHz\2GB RAM\Vista HomeSP2\HDHomerun_firmware_20090802\nVIDIA GeForce 8500GT 8500 GT 512MB\Optical Out to reciever
Software:
SageTV:6.6.2.218|SageMC:6.3.9a pre-release 41|Metadata tools:3.1|Java: 1.6.0_13|sagemc.jar: 6.3.8|Phoenix.jar: 1.43
Reply With Quote
  #19  
Old 03-13-2008, 05:43 AM
sg010 sg010 is offline
Sage User
 
Join Date: May 2007
Posts: 25
thanks!! and thanks for the layouts they are great
Reply With Quote
  #20  
Old 03-30-2008, 10:49 PM
kricker's Avatar
kricker kricker is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Knoxville, TN
Posts: 1,137
Send a message via AIM to kricker Send a message via MSN to kricker
Quote:
Originally Posted by kricker View Post
Okay so here is mine. It's not much, but it works for me for now.

I wish I could move the show title text closer to the preview.....I feel a request coming on....
Updated with icons from Meedio theme Vision.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
STV Import: Dynamic Customisable Main Menu (v6.4 20/Dec/2007 for SageTV 5.0/6.0) nielm SageTV Customizations 555 07-09-2014 06:36 PM
STV Import: Video Editing for Sage BobPhoenix SageTV Customizations 279 03-07-2013 01:35 PM
STV: SageMC 16x9 Version 6.x (latest dev build) dflachbart SageMC Custom Interface 6112 04-04-2008 11:16 PM
STV Import: Menu Shortcut Bars BobPhoenix SageTV Customizations 9 09-05-2006 04:46 PM
STV: SageMC 16x9 11/26/2005 Sage 4.x Version 5_10 mlbdude SageMC Custom Interface 2160 09-01-2006 03:36 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.