SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations > SageMC Custom Interface

Notices

SageMC Custom Interface This forum is for discussing the user-created SageMC custom interface for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-28-2008, 07:21 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,198
Arrow Theme: Sage Pro MC Theme V0.08 for SageMC 16x9 STV V6.3.7

Sage Pro MC Theme V0.08 for SageMC 16x9 STV V6.3.7

A loadable UI theme for the SageMC 16x9 STV. Requires SageTV V6.3.7 or later. Also designed to be used with flachbar and Mike's latest customizations. A SageProMC.layout prefs file is included in the directory.(Tested and developed with 6.3.7 RC.)Incudes some graphics from Foofaraw Showicons for the time being.

(A version of this theme is also available for the Default STV. Please see here for the Default STV version

Installation

Unzip the package into your Program Files\SageTV\SageTV\STVs\SageTV3\SageMCE\Themes folder.
First go and pick this as a theme. My Menu->Settings->Select Theme->Select. The list in the dialog box scrolls so go down and choose Sage Pro MC. Once that is done and you are back at the Main Menu choose your "Options" button or right click and choose "Customize Screen Layout" ->Import/Export Layout->Import All. Go Up a Folder and browse to the Themes directory->SagePro MC directory and choose SageMC Pro.layout. Choose yes to overwrite and you should be all set to go.



For support or suggestions, see this forum thread here.

Screenshots





Shades of Meedio
Yes I know some will recognize it from my Meedio Pro theme I did long ago.

Icons
Icons were originally created by Paul Davey. He originally did the GANT icons that are included with the Dynamic Menu plugin. According to the documentation included with the icons:
Quote:
It basically means that you are free to alter and redistribute Buuf as you wish. However, you must attribute it thusly:

Based on icons by Paul Davey aka Mattahan. All rights reserved.
You may NOT use any Buuf icon commercially without my permission.
Features
Takes advantage of the new customizations in SageMC 16x9 6.3.7

If you have questions or comments put them in this thread. The issues you see may be more related to the new features and importing of customizations in the SageMC 16x9. Please pursue those questions here.

Download from here.



Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.

Last edited by gplasky; 01-28-2008 at 07:23 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-28-2008, 07:32 AM
technazz's Avatar
technazz technazz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hamilton, ON, CA
Posts: 465
Looks great. Ill have to give it a go. Good Work!

Technazz
__________________
SageTV V9.xx 2 x HD300's, 2 x Nvidia Shields Running Mini Client
Reply With Quote
  #3  
Old 01-28-2008, 11:36 AM
bcjenkins bcjenkins is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,760
Gerry,

All the new work on SageMC make me want to check it out again.. Your theme would be one reason as would the AMG. Any chance the weather icon has been looked at?

TIA

B
__________________
Running SageTV on unRAID via Docker
Tuning handled by HDHR3-6CC-3X2 using OpenDCT
Reply With Quote
  #4  
Old 01-28-2008, 12:20 PM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
Hey Gerry,

In the theme.properties file you can now put some hooks in for the AMG - of most interest is probably the "amg/color_focus_highlite" - set that to the color of your highlite bar (looks like roughly 0xBB5B28) and it will "match" if you have the AMG loaded.

btl.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #5  
Old 01-28-2008, 12:52 PM
heffe2001's Avatar
heffe2001 heffe2001 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Conover, NC
Posts: 1,269
For whatever reason, it looks like the main menu layouts aren't getting updated on my system (I go to import all, go through the steps, say it can overwrite, and it stays the same as the regular system). I'm running the latest Sage beta, latest SageMC, and the download from here. I'm also on Vista if that makes any difference (I'm going to go set the permissions on the folders Sage is installed in to full access if it's not, just in case that's the problem). Also, this is through Placeshifter (testing it at work) if THAT makes any difference.

**I think it was the bad .jar file from the distribution, I pulled it down like the hour after it was released, and didn't notice the fixed Jar file in the SageMC thread...
Attached Images
File Type: jpg SagePro.jpg (84.8 KB, 620 views)
__________________
Server: AMD Phenom 2 920 2.8ghz Quad, 16gb Ram, 4tb Storage, 1xHVR-2250, 1 Ceton Cable Card adapter, Windows 7 SP1

Last edited by heffe2001; 01-28-2008 at 02:01 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-28-2008, 12:55 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,198
Quote:
Originally Posted by bcjenkins View Post
Gerry,

All the new work on SageMC make me want to check it out again.. Your theme would be one reason as would the AMG. Any chance the weather icon has been looked at?

TIA

B
Looked at and changed.

Unfortunately I don't have the ability of defining a different set of weather icons like I do in the Default STV. I am going to make it a seperate download that you would have to replace the existing with.

(My next update for the default STV will have the changed icon for you.)

I'm also going to put in a request to flachbar to see if an alternate weather icon directory could be defined in the theme.xml like it can in the default stv.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-28-2008, 01:10 PM
dflachbart dflachbart is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2006
Location: Brookfield, CT
Posts: 2,743
Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
I'm also going to put in a request to flachbar to see if an alternate weather icon directory could be defined in the theme.xml like it can in the default stv.

Gerry

Sure Gerry, no problem...


Dirk
Reply With Quote
  #8  
Old 01-28-2008, 01:13 PM
MeInMaui's Avatar
MeInMaui MeInMaui is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2005
Location: Maui. HI
Posts: 4,203
Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
Looked at and changed.

Unfortunately I don't have the ability of defining a different set of weather icons like I do in the Default STV. I am going to make it a seperate download that you would have to replace the existing with.

(My next update for the default STV will have the changed icon for you.)

I'm also going to put in a request to flachbar to see if an alternate weather icon directory could be defined in the theme.xml like it can in the default stv.

Gerry
I'm thinking it would probably make the most sense to just make the weather icons themable. They would then reside in a subfolder in your theme. The default weather icons would be moved to the default theme so they would be picked up if the selected theme doesn't have them.

Aloha,
Mike
Reply With Quote
  #9  
Old 01-28-2008, 02:12 PM
heffe2001's Avatar
heffe2001 heffe2001 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Conover, NC
Posts: 1,269
The bad .jar file was the culprit on my system, although I'm still seeing one tiny issue, the text for Recent & Upcoming both are solid white, so it sort of looks a bit off (especially compared to the screenshots above).



Set it up on one of my PC clients at the house via remote, and it looks fine, could it be something with Placeshifter?
__________________
Server: AMD Phenom 2 920 2.8ghz Quad, 16gb Ram, 4tb Storage, 1xHVR-2250, 1 Ceton Cable Card adapter, Windows 7 SP1

Last edited by heffe2001; 01-28-2008 at 02:26 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-28-2008, 02:26 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,198
Quote:
Originally Posted by heffe2001 View Post
The bad .jar file was the culprit on my system, although I'm still seeing one tiny issue, the text for Recent & Upcoming both are solid white, so it sort of looks a bit off (especially compared to the screenshots above).

I'm guessing there may be another "older jar" file in your jars folder. Not sure what it could be. I didn't see this on my 2 ysstems, MVP or HD xt.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #11  
Old 01-28-2008, 02:29 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,198
Quote:
Originally Posted by MeInMaui View Post
I'm thinking it would probably make the most sense to just make the weather icons themable. They would then reside in a subfolder in your theme. The default weather icons would be moved to the default theme so they would be picked up if the selected theme doesn't have them.

Aloha,
Mike
This is the way it is handled in the default STV. You can define the path to the weather icons relative to the STV\SageTV3 directory. I put the weather folder in my theme for the default and define the path accordingly. That would work great.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #12  
Old 01-28-2008, 02:29 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,198
Quote:
Originally Posted by bialio View Post
Hey Gerry,

In the theme.properties file you can now put some hooks in for the AMG - of most interest is probably the "amg/color_focus_highlite" - set that to the color of your highlite bar (looks like roughly 0xBB5B28) and it will "match" if you have the AMG loaded.

btl.
I'm going to take a look at this and work on it this week. Thanks for the info.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #13  
Old 01-28-2008, 07:06 PM
Khristopher Khristopher is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2007
Location: Edmonton, AB
Posts: 275
Love the theme, but I can't seem to import the layout. Nothing changes when I do so.
Reply With Quote
  #14  
Old 01-28-2008, 07:43 PM
heffe2001's Avatar
heffe2001 heffe2001 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Conover, NC
Posts: 1,269
Quote:
Originally Posted by Khristopher View Post
Love the theme, but I can't seem to import the layout. Nothing changes when I do so.
Same problem as me, check the last couple days of the SageMC thread, it'll have a fixed .jar file for import/exports.

Could be a older .jar file, but if it is, it's something from the main package of SageMC from maybe 1 revision back, reloaded the server and none of the stuff was copied from the old (except the wiz.bin file). I'll check though and see what's what in there..
__________________
Server: AMD Phenom 2 920 2.8ghz Quad, 16gb Ram, 4tb Storage, 1xHVR-2250, 1 Ceton Cable Card adapter, Windows 7 SP1
Reply With Quote
  #15  
Old 01-28-2008, 07:44 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,198
Make sure you got the latest jar file from the SageMC 16x9 thread. And make sure it's the latest SageTV 6.3.7 and latest java. Other than that it should work.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #16  
Old 01-28-2008, 08:49 PM
Khristopher Khristopher is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2007
Location: Edmonton, AB
Posts: 275
Got it!

However in the process.....I lost my own custom layout which I guess didn't save properly! *sigh* Oh well, thanks for the great theme!!
Reply With Quote
  #17  
Old 01-28-2008, 08:59 PM
MeInMaui's Avatar
MeInMaui MeInMaui is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2005
Location: Maui. HI
Posts: 4,203
Quote:
Originally Posted by Khristopher View Post
Got it!

However in the process.....I lost my own custom layout which I guess didn't save properly! *sigh* Oh well, thanks for the great theme!!
Note that when you start sage up (and when you close), SageMC now automatically saves a backup of all of your SageMC properties, including layouts. Look in the ...\SageTV\STVs\SageTV3\SageMCE\Backups folder. You might be able to recover your layout.

Aloha,
Mike
Reply With Quote
  #18  
Old 01-29-2008, 07:52 AM
heffe2001's Avatar
heffe2001 heffe2001 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Conover, NC
Posts: 1,269
Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
I'm guessing there may be another "older jar" file in your jars folder. Not sure what it could be. I didn't see this on my 2 ysstems, MVP or HD xt.

Gerry
I see several older jars, but not sure if they are the latest or not. I'm going to attach the list and see if you just happen to notice any that are outdated.

Code:
03/23/2005  09:45 AM            72,906 jdic.jar
10/20/2005  03:00 PM            28,080 nielm_getrssnews.jar
12/04/2005  05:25 PM            31,789 servlet.jar
03/29/2006  09:26 AM            22,327 commons-logging-api.jar
03/29/2006  09:26 AM            89,764 sbbi-jmx-1.0.jar
03/29/2006  09:26 AM           491,164 mx4j-tools.jar
03/29/2006  09:26 AM           167,500 mx4j-remote.jar
03/29/2006  09:26 AM           261,135 mx4j-jmx.jar
03/29/2006  09:26 AM            31,605 commons-logging.jar
03/29/2006  09:26 AM           268,794 commons-jxpath-1.1.jar
03/29/2006  09:26 AM           148,179 mx4j-impl.jar
05/04/2006  07:56 AM           109,503 sbbi-upnplib-1.0.3.jar
10/24/2006  12:57 AM            32,094 nielm_sagemenureader.jar
12/06/2006  09:18 AM           263,281 jcifs-1.1.6.jar
09/12/2007  08:45 PM           358,085 log4j.jar
09/12/2007  08:45 PM           355,030 mail.jar
09/12/2007  08:45 PM            54,829 activation.jar
09/21/2007  09:57 AM            41,185 nielm_sageimdb.jar
12/03/2007  12:35 PM           539,093 gkusnick.sagetv.jar
12/15/2007  06:27 PM            15,590 mailcheck.jar
12/21/2007  02:00 PM            14,655 nielm_sageutls.jar
12/21/2007  03:31 PM            52,854 nielm_sagexmlinfo.jar
12/21/2007  03:33 PM           374,237 nielm_sagewebserver.jar
01/26/2008  04:56 PM            18,177 df_sageutils.jar
01/28/2008  03:01 PM            52,166 sagemc.jar
__________________
Server: AMD Phenom 2 920 2.8ghz Quad, 16gb Ram, 4tb Storage, 1xHVR-2250, 1 Ceton Cable Card adapter, Windows 7 SP1
Reply With Quote
  #19  
Old 01-29-2008, 08:20 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,198
I don't see anything out of the ordinary. Are you using VMR9 or overlay? 3d turned on or off? Color overlay on or off?

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #20  
Old 01-29-2008, 07:16 PM
heffe2001's Avatar
heffe2001 heffe2001 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Conover, NC
Posts: 1,269
This is on both the HD Extender, AND the MVP extender, the client PC I loaded it on works just fine.


Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
I don't see anything out of the ordinary. Are you using VMR9 or overlay? 3d turned on or off? Color overlay on or off?

Gerry
__________________
Server: AMD Phenom 2 920 2.8ghz Quad, 16gb Ram, 4tb Storage, 1xHVR-2250, 1 Ceton Cable Card adapter, Windows 7 SP1
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recovering Default STV aukauk SageTV Customizations 2 03-20-2007 01:18 PM
How To: In-place recompression of Sage Recordings nielm SageTV Customizations 39 02-18-2006 11:32 PM
STV: Cayars17 Ultimate STV (Release 17 - Jan 18) Cayars SageTV Customizations 3664 12-13-2005 05:35 PM
MCE2005 = Sage 2.0 killer? rotaryracer General Discussion 45 10-27-2004 06:50 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.