SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-29-2009, 08:43 AM
bfb1963 bfb1963 is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 39
Is ArcSoft TME required for headless WHS server?

I run HD-100s exclusively off my WHS server, and am trying to add HD-PVRs to the server. Can I just install the updated Hauppage drivers for the HD-PVR without the ArcSoft TME software? I can't find the supplied install CD with ArcSoft TME on it.

thx.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-29-2009, 09:05 AM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,186
That's what I did, just the Hauppauge Drivers (though my server is Server 2003).
Reply With Quote
  #3  
Old 03-29-2009, 10:31 AM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
Yes you are correct if you don't intend to setup the tv signal or view it on the WHS you don't need tme.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-29-2009, 05:27 PM
bfb1963 bfb1963 is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 39
Quote:
Originally Posted by PLUCKYHD View Post
Yes you are correct if you don't intend to setup the tv signal or view it on the WHS you don't need tme.
I do plan to use the HD-PVR to capture from my STB. Is that what you mean by "setup the TV signal"?
Reply With Quote
  #5  
Old 03-29-2009, 06:33 PM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
Yes since you won't be able to decode without the tme software on the server set your signal up on a extender/client
Reply With Quote
  #6  
Old 03-29-2009, 08:14 PM
bfb1963 bfb1963 is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 39
If that is so, then what is stanger89 doing without it?
Reply With Quote
  #7  
Old 03-30-2009, 04:52 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Quote:
Originally Posted by bfb1963 View Post
I run HD-100s exclusively off my WHS server, and am trying to add HD-PVRs to the server. Can I just install the updated Hauppage drivers for the HD-PVR without the ArcSoft TME software? I can't find the supplied install CD with ArcSoft TME on it.

thx.
The answer is yes. Unless you are also trying to view video on WHS. (Which I would recommend against. WHS is a headless server solution to be used as your backend media server) Changes to the audio input (analog or SPDIFfor the HD-PVR) can be made with Sage.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-30-2009, 07:59 AM
Beefcake550 Beefcake550 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 706
You DO NOT need Arcsoft TME on the headless server. The HD-PVR sends an encoded signal to the server and Sage simply(not really) writes it to a file. The only purpose for the Arcsoft TME software is to decode that file. It's only needed on the client.

-B
Reply With Quote
  #9  
Old 03-30-2009, 08:25 AM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
I was simply impling not to set up the tv signal from the whs computer but from a client/extender. Because you won't be able to view the feed during setup directly on the whs.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-30-2009, 09:08 AM
bfb1963 bfb1963 is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 39
Ok. That's what i thought. Unfortunately sagetv crashes when i install the Hdpvr. That will probably be another thread.
THX all!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Headless Server: Worth A UPS? PeteCress Hardware Support 52 03-06-2009 03:38 PM
Question on WHS and SageTV Media Server V6.5 for WHS Texas-Hansen SageTV Software 8 02-10-2009 07:55 PM
What OS for headless server? sunlover General Discussion 68 02-05-2009 06:15 PM
Headless Linux Sage server schmots SageTV Linux 2 09-20-2007 10:39 AM
Moving to a headless server - help! bialio SageTV Software 2 07-18-2007 01:20 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.