SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-26-2012, 06:04 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,562
advice on used STX-HD100

when buying these used off ebay, or here for example, what does one need to be wary about regarding the license that accompanies the unit, or, if no license accompanies the unit, what kind does one need to aquire?
__________________
Sage 7 server = Gigabyte AMD quad-core - 2 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - Seagate/Hitachi Deskstar - HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200 networked. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #2  
Old 11-26-2012, 07:01 PM
carlgar carlgar is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: Brentwood, TN
Posts: 1,866
Both the Hauppauge MVP and SageTV STX-HD100 media extenders come with the required media extender license when purchased directly from SageTV.
__________________
Server : Intel Core i7 2.8 GHz Processor: Gigabyte X58A-UD3R Motherboard: 6 GB Memory : 1 120 GB Intel SSD :3 2 TB WD hard drives:1 Hauppauge PVR 2250: 3 HDHomeRuns:1 HD300 extender;1 HD200 extender;1 HD100 extender 2 MVP Media Extenders: Windows 7 64 bit Home Premium all updates applied, SageTV V7.1.7.254.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-26-2012, 07:03 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,562
Quote:
Originally Posted by carlgar View Post
Both the Hauppauge MVP and SageTV STX-HD100 media extenders come with the required media extender license when purchased directly from SageTV.
but SageTV isn't selling them anymore. So....to your knowledge, is the license married to a specific, serial numbered unit?
__________________
Sage 7 server = Gigabyte AMD quad-core - 2 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - Seagate/Hitachi Deskstar - HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200 networked. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #4  
Old 11-26-2012, 07:13 PM
carlgar carlgar is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: Brentwood, TN
Posts: 1,866
As I recall that license is the same as the placeshifter license. It is not tied to the specific device, it floats between active devices. Therefore, you only need 1 license for each user that be active at the same time.
__________________
Server : Intel Core i7 2.8 GHz Processor: Gigabyte X58A-UD3R Motherboard: 6 GB Memory : 1 120 GB Intel SSD :3 2 TB WD hard drives:1 Hauppauge PVR 2250: 3 HDHomeRuns:1 HD300 extender;1 HD200 extender;1 HD100 extender 2 MVP Media Extenders: Windows 7 64 bit Home Premium all updates applied, SageTV V7.1.7.254.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-27-2012, 08:04 AM
coolpup32 coolpup32 is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 63
The HD100 & the MVP use a placeshifter license, no, its not tied to any specific unit. One placeshifter license can be used for an MVP and a HD100, but not simultaneously.
Hope that helps
Reply With Quote
  #6  
Old 11-27-2012, 09:17 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,562
thanks - that totally helps
__________________
Sage 7 server = Gigabyte AMD quad-core - 2 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - Seagate/Hitachi Deskstar - HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200 networked. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #7  
Old 11-27-2012, 09:53 PM
wbarber69's Avatar
wbarber69 wbarber69 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2004
Location: Hammond, La.
Posts: 511
Send a message via ICQ to wbarber69 Send a message via AIM to wbarber69 Send a message via MSN to wbarber69 Send a message via Yahoo to wbarber69
your major concern will be the power supply capacitor issues. but if you can barely call yourself anywhere close to a beginner at soldering you can fix the issue pretty easily.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD100 Extender License, is it tied to specific HD100? Graygeek SageTV Media Extender 3 09-13-2010 05:52 PM
New HD-PVR Some Advice tke743 Hardware Support 3 06-26-2009 09:42 AM
Need you HD-PVR Advice- RMA or not? swats Hardware Support 28 01-26-2009 04:33 PM
Advice - Rip DVDs & STX HD100 (Newbish) Tomahawk51 General Discussion 32 11-08-2008 11:37 PM
MVP Advice doc SageTV Media Extender 10 11-20-2006 03:39 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.