SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Placeshifter

Notices

SageTV Placeshifter Discussion related to the SageTV Placeshifter application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV Placeshifter software application should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-28-2008, 08:31 AM
martini martini is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
Intermittent Problem - Poor Playback Quality - Vista SP1

Hi -

I've recently started to experience a strange problem with poor playback quality using Placeshifter on a PC with Vista SP1. The symptoms are as follows:

1) after reboot and login run Placeshifter and everything ok - good playback quality video/sound.

2) after using PC for some time (say 1-2 hrs) run Placeshifter again video quality is poor and very 'blocky' - it looks as if the video quality has been transcoded/down sampled - but audio ok.

3) reboot PC everything ok again.

I have tried:

- checking all drivers etc.
- looking for processes/tasks that might be using excessive resources
- changing Placeshifter settings 'to playback without transcoding'
- wired lan and wireless lan - symptoms same

Only other symptom I have found relates to Placeshifter taskbar 'streaming data rate guage'. After reboot when Placeshifter works ok then streaming data rate guage doesn't show any data. When Placeshifter is showing poor video quality then streaming data guage shows streaming data rate. (It is as if when the data guage is working that somehow the video quality is degraded.

This problem symptoms are similar with SageTV Client so my feeling is that the problem is 'operating system' related. It also seems to affect webcam video quality as well.

Tried all I know to chase this problem down. Would be grateful to hear from anybody else who has experienced a similar problem or any ideas about further investigating this problem - many thanks...
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem With Audio Dialog (Surround Sound Problem) rdsherwood SageTV Software 3 09-28-2008 06:09 AM
Problem viewing BBC HD on Sage Mac client MCE-Refugee SageTV Mac Edition 1 09-14-2008 11:00 AM
Program Time Line Problem Steve52 SageTV Software 22 09-10-2008 01:50 PM
Vista Problem with Sage Client... robhix SageTV Software 0 02-29-2008 07:33 AM
Poor video quality on some channels JmpnJimBob Hardware Support 6 12-24-2007 12:13 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.