SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-01-2011, 05:58 AM
Crunch's Avatar
Crunch Crunch is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 123
Question HD300 Network Speed Test Tool?

I found following post and after 4 hours of mucking my wife kicked me out of the house
http://forums.sagetv.com/forums/show...02&postcount=8

Is there some easy tool that checks the speed between my server and HD300?

Could sageTV put some program in the extenders to let us test our connection? Seems a lot of questions come up about how exteners are connecting and a tool would be useful.

Reason is for this question is my post...
http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=55446
Reply With Quote
  #2  
Old 05-01-2011, 06:47 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
That's the only tool I'm aware of that will speed test from the extender to the server.

Some people are having issues with their Colossus and recordings. It is not specific to an extender.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-01-2011, 01:02 PM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 868
put Wireshark on one of your PCs and log the data specifically going to the IP address assigned to HD300, then you can see the streaming speed for any video you care to watch via hd300.

wireshark has a bit of a learning curve but isn't too tough
__________________
Q: dad, when will you stop changing all the electronics?
A: never, so you might as well get used to it.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-01-2011, 01:26 PM
stevech stevech is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,643
PC to PC speed, easy: Qcheck
http://www.ixchariot.com/products/da...ts/qcheck.html
Reply With Quote
  #5  
Old 05-03-2011, 03:53 PM
SimeonPilgrim SimeonPilgrim is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Christchurch, NZ
Posts: 53
Crunch is correct that is would be useful to have it baked into the server/extenders/client as built-in-diagnostics, that way people could just "test" the through put to lay that concern to rest.

The process to load iperf at both ends is extra hoops to jump through, and the fact that the extender looses the software each time it's full power cycled is annoying. That and having to telnet in, and actually get some telnet software, etc.

As to the Wireshark idea, that would show current bandwidth used, but not capacity, but it would be also useful to have some over the last n-minutes, you have tried to pull n bps but have only effectively gotten m bps.

Last edited by SimeonPilgrim; 05-03-2011 at 04:45 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need some help with HD300 and Network Configuration hackzaw SageTV Media Extender 11 01-27-2011 09:14 PM
how to test placeshifter while on home network for internet use? toony SageTV Placeshifter 4 07-06-2010 07:42 PM
Disk speed test Folkboat The SageTV Community 4 05-20-2009 07:06 PM
Gigabit network realistic speed bialio Hardware Support 9 05-07-2008 06:40 PM
Is wMCP really that sensitive to network speed? Franc SageTV Media Extender 0 12-08-2006 05:30 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.