SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-13-2020, 05:32 AM
Mugsy Mugsy is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2019
Location: Houston
Posts: 35
Question Sage refuses to launch. Wrong Java?

I'm not sure what I did or when, but suddenly Sage refuses to run, giving me the following error on launch instead:

Could not get information on current JVM.
Please install Java Runtime Environment 1.7 or higher.


I've already downloaded and installed (and rebooted) the latest version of Java twice.

I don't wish to reinstall Sage just to fix this. Anyone know what's going on? TIA
Reply With Quote
  #2  
Old 08-13-2020, 07:19 AM
sic0048 sic0048 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,381
Anytime you update Java, it seems to break SageTV. This is why we generally don't allow Java updates unless it is critical (so be sure the auto update feature is turned off).

The fix isn't that hard. Simply uninstall SageTV using the Windows uninstaller (don't worry, it doesn't delete your important setup files), reboot and run the SageTV installer for the correct version.

This will fix the issue and all of your settings, favorites, recordings, history, etc are retained.
__________________
i7-6700 server with about 10tb of space currently
SageTV v9 (64bit)
Ceton InfiniTV ETH 6 cable card tuner (Spectrum cable)
OpenDCT
HD-300 HD Extenders (hooked to my whole-house A/V system for synched playback on multiple TVs - great during a Superbowl party)
Amazon Firestick 4k and Nvidia Shield using the MiniClient
Using CQC to control it all
Reply With Quote
  #3  
Old 08-13-2020, 07:54 AM
Mugsy Mugsy is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2019
Location: Houston
Posts: 35
Thx for the reply.

Just my luck, I have No "uninstall" entry in my list of installed Windows apps (I had to restore an earlier install of Windows to fix other issues.)

I'll use "Revo Uninstaller", but how can I protect/backup my settings (including EPG123) so I don't lose them?

Thx.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-13-2020, 08:01 AM
Mugsy Mugsy is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2019
Location: Houston
Posts: 35
Ok, since the Install entry is missing, I simply ran the SageTV installer and reinstalled it to the same location.

Everything works now and nothing was lost. Thx.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Launch Sage at boot ecojam SageTV Linux 13 03-01-2010 10:48 PM
Launch another program via sage menu ANT SageTV Studio 2 06-30-2007 06:31 AM
Launch Sage Client from SageTV? And another question. silkshadow SageTV Software 6 09-12-2005 01:16 PM
Sage now crashing on launch (XP-SP2 issue?) Bear SageTV Software 5 07-02-2005 07:21 AM
Sage won;t launch, java error, help! robisc SageTV Software 4 09-07-2004 04:48 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.