SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Clients Development

Notices

SageTV Clients Development This forum is for discussions relating to SageTV Open Source Clients Development.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-17-2022, 08:24 PM
jqweber jqweber is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 16
Android miniclient - "boots" Shield

Since upgrading to 1.11.0, on occasion, and randomly, when playing a recorded show (from HD-PVR), the screen goes black for a second or two, the word "android" appears in big letters, and then the Shield returns to its main screen. It is almost like the Shield is rebooting, but it is not a complete reboot, since the Nvidia logos don't show - just the word "android".

I'd say the MTBF - mean time between failures - is on the order of 15 minutes.

Shield is fine - no problems with Netflix, Plex, etc.

Never saw this behavior with the previous miniclient version.

Any hints/suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-18-2022, 09:41 AM
randyth randyth is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Eugene, ,OR
Posts: 39
Is this the Shield Pro or standard Shield?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-18-2022, 02:57 PM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by jqweber View Post
Since upgrading to 1.11.0, on occasion, and randomly, when playing a recorded show (from HD-PVR), the screen goes black for a second or two, the word "android" appears in big letters, and then the Shield returns to its main screen. It is almost like the Shield is rebooting, but it is not a complete reboot, since the Nvidia logos don't show - just the word "android".

I'd say the MTBF - mean time between failures - is on the order of 15 minutes.

Shield is fine - no problems with Netflix, Plex, etc.

Never saw this behavior with the previous miniclient version.

Any hints/suggestions?
That is interesting. I have seen similar on an Onn box, but have not been able to repo it to get a stack trace. I have only seen this with Live TV, with ExoPlayer. If you have the ability to grab logs when this happens that would be helpful.

Josh
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary
SageTVTranscoder

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-18-2022, 04:46 PM
jqweber jqweber is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 16
It is a regular Shield, not the Pro.

I am running IJKPlayer, in Fixed streaming mode.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-23-2022, 02:43 PM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 905
i'm also getting strange behavior with the latest client and the Shield Pro.
i get occasional lockups, which i think are related to:

multiple quick remote clicks
resuming programs previously started
other stuff

often, the screen locks up, then eventually goes back to server login page with a 'connection lost' message on the screen.

i CAN get back to the shield pro home page and use other apps, so it seems only the sagetv client is getting locked up.

this is happening 20-50% of the time, so this is not a rare occurrence here.

if you need a log file of something, let me know and i'll upload (please specify which log files you want to see)
__________________
Q: dad, when will you stop changing all the electronics?
A: never, so you might as well get used to it.

Last edited by cat6man; 06-23-2022 at 02:46 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-23-2022, 03:16 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,846
Quote:
Originally Posted by cat6man View Post
i'm also getting strange behavior with the latest client and the Shield Pro.
i get occasional lockups, which i think are related to:

multiple quick remote clicks
resuming programs previously started
other stuff

often, the screen locks up, then eventually goes back to server login page with a 'connection lost' message on the screen.

i CAN get back to the shield pro home page and use other apps, so it seems only the sagetv client is getting locked up.

this is happening 20-50% of the time, so this is not a rare occurrence here.

if you need a log file of something, let me know and i'll upload (please specify which log files you want to see)
By any chance are you using fanart and thumbnails? There is a problem with Android and long filenames ...especially the long names in thumbnails.
https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=64725
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.

Last edited by nyplayer; 06-23-2022 at 03:23 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-23-2022, 03:38 PM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 905
nope, no fan art
i have thumbnails but that never had a problem until this latest drop of the client
__________________
Q: dad, when will you stop changing all the electronics?
A: never, so you might as well get used to it.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-23-2022, 04:00 PM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by cat6man View Post
nope, no fan art
i have thumbnails but that never had a problem until this latest drop of the client
Did the latest version I just released get installed yet? I think I fixed the issue.
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary
SageTVTranscoder

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-23-2022, 04:15 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,846
Quote:
Originally Posted by jvl711 View Post
Did the latest version I just released get installed yet? I think I fixed the issue.
I am up to 1.12 on my FireTV.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-24-2022, 05:42 PM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 905
1.12 here as well.

anyone know where the sagetvclient.log.txt file is stored on the shield pro?
__________________
Q: dad, when will you stop changing all the electronics?
A: never, so you might as well get used to it.
Reply With Quote
  #11  
Old 06-25-2022, 07:40 PM
technazz's Avatar
technazz technazz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hamilton, ON, CA
Posts: 499
Im having issues as well with 1.12

I have 3 regular shields that will go black and exit sage and I sometimes have to power off the shield and restart.

Im using IJK fixed streaming

I roll back to 1.9.3 and its stable.
__________________
SageTV V9.xx 2 x HD300's, 2 x Nvidia Shields Running Mini Client
Reply With Quote
  #12  
Old 06-26-2022, 05:48 AM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by cat6man View Post
1.12 here as well.

anyone know where the sagetvclient.log.txt file is stored on the shield pro?
I added Crashlytics support to the latest version. Would you mind going to the general settings in the client and setting the user name to your forum handle. When the app crashes I should get a report the next time you launch the app. If you can post on here the approximate date and time of the error I can then look for it in the list.

Thanks,
Josh
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary
SageTVTranscoder

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
  #13  
Old 06-26-2022, 07:10 AM
technazz's Avatar
technazz technazz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hamilton, ON, CA
Posts: 499
Ok

I just tried to play live tv and it froze at 9:08am EST today under my username.

Thx
__________________
SageTV V9.xx 2 x HD300's, 2 x Nvidia Shields Running Mini Client
Reply With Quote
  #14  
Old 06-26-2022, 07:26 AM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by technazz View Post
Ok

I just tried to play live tv and it froze at 9:08am EST today under my username.

Thx
I am not seeing your name in the crashlogs. Did SageTV crash, or did live TV just freeze but the application was still responsive? If it did crash did you reopen the app after the crash to send the logs? It sends the next time the app opens.

Josh
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary
SageTVTranscoder

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
  #15  
Old 06-26-2022, 01:36 PM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 905
Quote:
Originally Posted by jvl711 View Post
I added Crashlytics support to the latest version. Would you mind going to the general settings in the client and setting the user name to your forum handle. When the app crashes I should get a report the next time you launch the app. If you can post on here the approximate date and time of the error I can then look for it in the list.

Thanks,
Josh
i will do this as well.
i added a usb stick but still cannot set the logging option in the client settings.
(kodi and others apps do see the usb stick)
__________________
Q: dad, when will you stop changing all the electronics?
A: never, so you might as well get used to it.
Reply With Quote
  #16  
Old 06-26-2022, 01:48 PM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 905
log files for 'cat6man' are now available, approx 3:42pm eastern time.

3 failures out of 5 attempts

fail to play previously recorded show
plays previously recorded show
fail to play previously recorded show
watches current program ok
fails to watch current program

all the fails lock the screen and drop back (eventually) to the sagetv server selection page

thanks for all your work here!!!!!
__________________
Q: dad, when will you stop changing all the electronics?
A: never, so you might as well get used to it.

Last edited by cat6man; 06-26-2022 at 04:18 PM.
Reply With Quote
  #17  
Old 06-26-2022, 06:03 PM
technazz's Avatar
technazz technazz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hamilton, ON, CA
Posts: 499
Quote:
Originally Posted by jvl711 View Post
I am not seeing your name in the crashlogs. Did SageTV crash, or did live TV just freeze but the application was still responsive? If it did crash did you reopen the app after the crash to send the logs? It sends the next time the app opens.

Josh
The app didnt crash, screen went black and ui was unresponsive. If i restart the app it works fine for a while (10-15 minutes)
__________________
SageTV V9.xx 2 x HD300's, 2 x Nvidia Shields Running Mini Client
Reply With Quote
  #18  
Old 06-26-2022, 06:54 PM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by cat6man View Post
log files for 'cat6man' are now available, approx 3:42pm eastern time.

3 failures out of 5 attempts

fail to play previously recorded show
plays previously recorded show
fail to play previously recorded show
watches current program ok
fails to watch current program

all the fails lock the screen and drop back (eventually) to the sagetv server selection page

thanks for all your work here!!!!!
I am not finding these in the crashlytics logs . I am seeing a bunch of stuff, but not these crashes. Just a few questions to see if I can possibly repo on my side.

1. You are running 1.12.0 version of the client correct?
2. Are you also using IJKPlayer?
3. Does this only happen on LiveTV?
4. If only on live tv, what type of LiveTV files? .ts/.ps h.264/mpeg2?

Do you possibly know how to run ADB to capture a debug log of the event?

Thanks,
Josh
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary
SageTVTranscoder

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
  #19  
Old 06-26-2022, 06:56 PM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by technazz View Post
The app didnt crash, screen went black and ui was unresponsive. If i restart the app it works fine for a while (10-15 minutes)
Are you pretty sure that any version after 1.9.3 has this issue? And the issue is only with IJKPlayer?

Thanks,
Josh
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary
SageTVTranscoder

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
  #20  
Old 06-26-2022, 08:39 PM
technazz's Avatar
technazz technazz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hamilton, ON, CA
Posts: 499
Quote:
Originally Posted by jvl711 View Post
Are you pretty sure that any version after 1.9.3 has this issue? And the issue is only with IJKPlayer?

Thanks,
Josh
I can only use IJK player. Some of my recordings/live tv choke on Exoplayer once in a while.

I have 4 shields, two of them where locked on 1.9.3 and the other two started having problems this week on 1.12. I imagine they auto updated from 1.11 this week, if there was a problem with it I would of heard from my wife!
__________________
SageTV V9.xx 2 x HD300's, 2 x Nvidia Shields Running Mini Client
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Backdrops" "SageTV" "Covers" folders - what's creating them mp328 Sage My Movies 4 09-20-2010 05:31 PM
"Not Manual Recording" filtering doesn't work in SageTV's "Upcoming Movies" menu vince100 SageTV Customizations 3 11-23-2009 03:56 PM
"Set defaults" for Series forgets "Keep"/"Auto-delete" setting maxpower SageMC Custom Interface 9 05-14-2008 09:44 PM
MVP boots, live tv and video files show "trial" - PAL issue? maninblack_30 SageTV Media Extender 2 08-04-2006 05:07 AM
Stutter/Jitter using A180/Vbox and OTA? Check signal "Strength" not "quality" svemuri Hardware Support 0 12-13-2005 10:51 AM


All times are GMT -6. The time now is 04:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.