SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-20-2007, 05:32 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,174
Sage v6 - lost some Hauppauge remote features

Hey there folks.

I just updated to v6x from v5x, and everything seems fine except that I have lost two control buttons on the Hauppauge 45 button remote (PVR150).

With v5, the "menu-i" button called up the Sage main menu. Now, nothing.
Also, the 2:30 fast forward button is not functioning (although the 2:30 rewind is fine).
And lastly, and this is a BIG ONE, the green power button at the top, that used to put Sage to sleep, or enable control,
now opens Media Center! That's a big no-no.

The irremote.ini is still in the Windows dir., so I am stumped. Has anyone had this happen to them as well?

I've looked all over here but haven't found the answer yet, so if someone knows what needs to be done, I'd appreciate it.

thanks

Last edited by tvmaster2; 12-20-2007 at 05:42 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-20-2007, 06:17 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
Had you customized irremote.ini? If so, then SageTV may have overwritten those changes or even removed them if you selected that option in the SageTV installer either during this install and/or during the previous install.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-20-2007, 06:20 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,174
it's possible, but I more than likely used the irremote.ini that I think you had posted some time back. I found that, and replaced what was in Windows dir, and that regained everything except for the green button control.

any thoughts? I backed up everything except irremote.ini - there's always something, eh?

thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 12-20-2007, 06:46 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,174
OK, I found your old post and re-edited ini, and I think it is back to square again

Reply With Quote
  #5  
Old 12-23-2007, 10:31 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,174
version 6x, Hauppauge remote and the "yellow" button.

Hey there. Using the Hauppauge 45 button remote, the yellow button at the bottom seems to have changed functionality with v.6x from v.5x.

With v.5x, a complete info window, including the current playback item's video and audio, were visible in the upper right corner of the screen simultaneous to the info items.

With v.6x, when you press the yellow button at the bottom, all you get is the playback status info similar to pressing the play button.

Does that make sense?

Any idea how to call up the info screen that showed with version 5?

thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 12-23-2007, 11:11 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
I'm not sure what you are describing nor what SageTV screen you are talking about -- in v5 and v6, the yellow button on the Hauppauge remote was and is the Options command; see Appendix E in the PDF manual.

Maybe you've reassigned the yellow button to something else?

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-23-2007, 11:20 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,174
Hi. I read Appendix E before I posted, as I found reference from another posting. I am not sure if you own a Hauppauge 45 button remote, but if you do, what exactly should come up on the screen when you press the yellow button? When we both refer to "options", can you point me to a graphic somewhere in the manual or on this site that shows what should come up on screen? Maybe that would clear up my confusion.
All I know is that what came up under v.5 doesn't come up under v.6

cheers
Reply With Quote
  #8  
Old 12-23-2007, 11:27 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
what exactly should come up on the screen when you press the yellow button?
What menu? As I said above, I don't know what screen you are talking about.

Page 29 of the v6.3 manual says what the default pop-up dialog is on most menus when you use the Options command. Some menus document a custom options menu.

Is Detailed Setup -> Commands, you can see what command the button is assigned to, unless you are uins an ini that sends messages, in which case you can check the ini to see what command number it sends & cross reference with the command list.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-23-2007, 11:36 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,174
What I'll try and do is reload v.5, do a screen grab of what came up under the yellow options button, and then try to find it in 6.0

Basically, it was a version of the the main menu, but included the current "playing" item's audio and video, so you could scroll through recordings while watching in the upper right window.

likely it's just a way to re-program the ini file again.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-23-2007, 11:38 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
Basically, it was a version of the the main menu, but included the current "playing" item's audio and video, so you could scroll through recordings while watching in the upper right window.
If you were getting that on the Main Menu, then you were using a custom STV & should recheck what customizations you've re-installed into the v6 STV.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #11  
Old 12-23-2007, 11:43 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,174
Besides the headaches with getting the remote working, version 6 seems quite spiffy - mostly snappy interface, some cool new features, and mostly backward compatible. Upgrading was mostly simple, and other than a little difficulty working with Placeshifter, v.6x seems pretty hardy.
Reply With Quote
  #12  
Old 12-30-2007, 01:31 PM
krbaugh krbaugh is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 63
I am pulling my hair out trying to get the 45 button remote to put v 6 to sleep when I press the power button or when I use the mouse or keuboard to click on standby I get a slide show
Reply With Quote
  #13  
Old 12-30-2007, 01:42 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,910
krbaugh,

That is because SageTV defaults to screensaver on sleep and the default screensaver is Slideshow. You need to go to setup details under General and change it according to what you want. If you want it to go to the tray set ScreenSaver On sleep to "disabled"
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.

Last edited by nyplayer; 12-30-2007 at 01:44 PM.
Reply With Quote
  #14  
Old 12-30-2007, 09:39 PM
krbaugh krbaugh is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 63
Thumbs up

Thanks that makes since the strange this is it was doing what I wanted then I programed a couple of buttons on the remote and it switched the screen saver who knew.......well you did thanks!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about ac3filter and the Hauppauge remote jbarr Hardware Support 9 01-17-2008 04:39 PM
Hauppauge PVR 150 IR help please stevech Hardware Support 8 09-10-2007 10:53 AM
Problems with IR remote and multiple Hauppauge cards fbures Hardware Support 13 04-27-2007 12:12 PM
I've had it up to HERE with the Hauppauge IR remote... Steve2112 Hardware Support 10 09-17-2006 11:42 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.