SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-01-2009, 11:05 PM
stuckj stuckj is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Salem, NH
Posts: 9
Feature for moving archives (yes, I know of the sticky post about this... :-P)

I've been running a SageTV server in service mode in my home network with the HD media extender for some time and recently added a 1 TB RAIDed storage array to my network to store media that I don't want to lose. The Sage server just uses 250GB SATA drive for regular recordings that I don't care about as much.

Now, I'm familiar with Opus4's sticky post about moving recordings to an import media directory here (http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=30697).

But, I'm wondering if there's any plans for a feature addition in the future for Sage that would make this a little more user friendly. If you have to move many recordings (about 50GB now since I've been putting it off for a while) it takes quite a while to copy and since you have to leave Sage off during the move there's a good chance of missing recordings. Plus, it's nice to be able to do this kind've maintenance through the TV interface (for those of us who like to just leave the media center in the basement and forget about it. ).

Just a thought.

Thanks for the great software anyway and keep up the good work. I'll keep buying it if it keeps working well.

-Johnny
Reply With Quote
  #2  
Old 03-02-2009, 08:32 AM
Djc208's Avatar
Djc208 Djc208 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Feb 2007
Location: SE Virginia
Posts: 674
I'm not sure it would help you much. It sounds like you don't want to treat this NAS as a recording drive, just for archival. So the standard transfer method won't help unless you set it up as a recording drive and limit the allowable space so Sage doesn't record to it.

An option to have Sage copy "archived" recordings to a seperate location might help though. Kind of like being able to compress the file to a different location.

Otherwise for your initial transfer you could always copy the files to the NAS before adding the drive to Sage. Then shut down Sage, delete the original files, and then follow the sequence in the sticky to re-add them.
__________________
Server: Core 2 Duo E4200 2 GB RAM, nVidia 6200LE, 480 GB in pool, 500GB WHS backup drive, 1x750 GB & 1x1TB Sage drives, Hauppage HVR-1600, HD PVR, Windows Home Server SP2
Media center: 46" Samsung DLP, HD-100 extender.
Gaming: Intel Core2 Duo E7300, 4GB RAM, ATI HD3870, Intel X-25M G2 80GB SSD, 200 & 120 GB HDD, 23" Dell LCD, Windows 7 Home Premium.
Laptop: HP dm3z, AMD (1.6 GHz) 4 GB RAM, 60 GB OCZ SSD, AMD HD3200 graphics, 13.3" widescreen LCD, Windows 7 x64/Sage placeshifter.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-02-2009, 08:44 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,373
I created 2 Profiles that I use to move recordings using the built in Transcoding in sage. I just created the profile with copy instead of transcoding. I just use it like I was converting a file set my destination etc... works great. I use it along with John's autocompress STVI

You can create more for mp4 etc...

Code:
transcoder/formats/Copy-MPG\ Move\ Play=f\=dvd;MCompressionDetails\=-target dvd;[bf\=vid;f\=copy;][bf\=aud;f\=copy;]

Code:
transcoder/formats/Copy-avi\ Move\ Play=f\=avi;[bf\=vid;f\=copy;][bf\=aud;f\=copy;]
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.

Last edited by nyplayer; 03-02-2009 at 08:47 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-02-2009, 09:53 AM
stuckj stuckj is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Salem, NH
Posts: 9
Thanks nyplayer. That's exactly the type of thing I was looking for. I'll try setting that up on mine tonight and give it a try.

If that works, I'll forward the thread on to Andy and maybe he can add that as an option in the sticky thread (unless I missed it in there...).

And, Djc208, the "archive to separate location" is basically what I was talking about. I think they actually chose a poor name for archive..."protect" or something like that seems to make more sense. I think of archiving as actually storing something off somewhere for long term storage...eh, semantics. :-P

-Johnny
Reply With Quote
  #5  
Old 03-03-2009, 10:22 PM
stuckj stuckj is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Salem, NH
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
I created 2 Profiles that I use to move recordings using the built in Transcoding in sage. I just created the profile with copy instead of transcoding. I just use it like I was converting a file set my destination etc... works great. I use it along with John's autocompress STVI

You can create more for mp4 etc...

Code:
transcoder/formats/Copy-MPG\ Move\ Play=f\=dvd;MCompressionDetails\=-target dvd;[bf\=vid;f\=copy;][bf\=aud;f\=copy;]

Code:
transcoder/formats/Copy-avi\ Move\ Play=f\=avi;[bf\=vid;f\=copy;][bf\=aud;f\=copy;]
That seemed to do the trick. I did get a strange artifact where "Copy-MPEG" and "Copy-avi" appeared in my transcode options in addition to just "Copy" with the "MPEG Move Play" and "avi Move Play" quality options. Weird.

I noticed the file size of the recordings aren't exactly the same, but I'm guessing that's just due to extra metadata changes outside the audio/video codec (???). It took me a while to figure out the syntax of the format string (and I still don't quite understand it). Is it documented anywhere? Or, is this just serialized java objects? Looks kinda like the raw data from java preferences as they're normally stored in the registry.

I also hadn't realized that SageTVTranscoder.exe was just ffmpeg with a different exe name. :-P
Reply With Quote
Reply

Tags
moving, recordings


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Feature Request: Archived file moving maninblack_30 SageTV Beta Test Software 0 12-01-2008 03:59 PM
Sticky key on HD100 remote tmiranda SageTV Media Extender 0 07-04-2008 04:35 AM
WHS -- Archives, Edits, and DVDs... OH MY! spoonman1227 SageTV Software 5 04-29-2008 06:49 AM
Bug in Archives/Upcoming Recordings? hemicuda SageTV Beta Test Software 0 03-07-2008 09:29 AM
post 2.0 myHTPC integration feature request jominor SageTV Beta Test Software 1 03-31-2004 09:01 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.