SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 05-30-2008, 09:07 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,614
Quote:
Originally Posted by jakep_82 View Post
Worked for me. Previously it wouldn't update with UAC on, but after replacing the STV file it worked great. Now running 2008052901
Glad to hear the changes worked & thanks for letting me know.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #22  
Old 05-30-2008, 11:20 AM
doc's Avatar
doc doc is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jun 2006
Location: Leicester, England
Posts: 918
Yes, worked fine for me too
Reply With Quote
  #23  
Old 05-30-2008, 11:50 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,614
Quote:
Originally Posted by doc View Post
Yes, worked fine for me too
Great, thanks. That means the online video updates ought to work too, since that uses a similar method now.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #24  
Old 05-30-2008, 12:49 PM
bcjenkins bcjenkins is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,764
Andy, I ran this during my upgrade this morning. Everything worked on Vista client and linux server via placeshifter. My only comment was that I had to upgrade twice. If you want the upgrades to be applied sequentially, you might want to have it recheck or include text in the success message suggesting they come back to the screen to recheck.

B
__________________
Running SageTV on unRAID via Docker
Tuning handled by HDHR3-6CC-3X2 using OpenDCT
Reply With Quote
  #25  
Old 05-30-2008, 01:36 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,614
Quote:
Originally Posted by bcjenkins View Post
My only comment was that I had to upgrade twice. If you want the upgrades to be applied sequentially, you might want to have it recheck or include text in the success message suggesting they come back to the screen to recheck.
Thanks for the comment -- I'll look into adding info if another update is available once the current one completes successfully.

I have the ability to setup one overall update or consecutive updates, in case one update is dependent on another -- I've been using multiple updates to test this more during the beta.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #26  
Old 05-31-2008, 05:55 PM
setherd setherd is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 212
Worked for me too on vista 64

are there any fixes in these STV's? or are these just for practice?
__________________
Take care,
Seth
Reply With Quote
  #27  
Old 05-31-2008, 06:04 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,614
Quote:
Originally Posted by setherd View Post
Worked for me too on vista 64
Glad to hear it.

Quote:
are there any fixes in these STV's? or are these just for practice?
Both -- there are fixes/changes and it is for practice. The change notes were listed in the download confirmation dialog, but if you missed them, they will be listed again with the next beta release.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #28  
Old 06-24-2008, 12:09 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,614
An STV update is available for v6.4.4 -- it fixes Favorite priority management and a problem with default MR settings in the hidden features.

New STV version: 2008062401

Note: you will only be able to update to this STV version if using the default STV with v6.4.4.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #29  
Old 06-24-2008, 02:57 PM
Razillian's Avatar
Razillian Razillian is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 289
Will the updater work if the hidden features are turned on? When I do the updates I have been reverting back to the default STV and turning off the hidden features, just curious if this last step is required.
__________________
blog: www.iamwhen.com
Reply With Quote
  #30  
Old 06-24-2008, 03:33 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,614
Quote:
Originally Posted by Razillian View Post
Will the updater work if the hidden features are turned on? When I do the updates I have been reverting back to the default STV and turning off the hidden features, just curious if this last step is required.
All you need to do is use the default STV; it doesn't matter whether the hidden features are enabled.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #31  
Old 06-24-2008, 03:51 PM
flavius flavius is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2004
Location: New Hampshire
Posts: 1,257
Just tested the updater on the MAC client and Mac placeshifter. Both updates were successful.
Reply With Quote
  #32  
Old 06-24-2008, 05:55 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,614
Quote:
Originally Posted by flavius View Post
Just tested the updater on the MAC client and Mac placeshifter. Both updates were successful.
I see from your other topic that the Mac client didn't actually update correctly... has anyone else using a Mac server or client had a problem where the update appeared to install successfully, but the STV did not actually get updated?

After the 2008062401 STV file set update, System Information should report the following:

Current STV File: SageTV3.xml (Version 6.4.4.7 June 24, 2008)
Current STV file set version: 2008062401

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #33  
Old 07-01-2008, 10:59 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,614
An STV update is available for v6.4.4 -- among other things, it changes the playback screen to fix the possibility that live TV could start in the short time between stopping/deleting the current recording & exiting the playback menu. If you have had this problem before, please download this update and test it.

It also should fix the LNB file creation for some DVB-S sources.

After the 2008070201 STV file set update, System Information should report the following:

Current STV File: SageTV3.xml (Version 6.4.4.8 July 2, 2008)
Current STV file set version: 2008070201


Note: you will only be able to update to this STV version if using the default STV with v6.4.4.


- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #34  
Old 07-07-2008, 04:58 PM
mayamaniac's Avatar
mayamaniac mayamaniac is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2004
Posts: 2,177
Updated to 2008070201 through the HD100, works fine. I also like that there's a change log in the update, please continue to include that. And as others have suggested, an indicator to when there's a new version would be helpful. Or else, include the updates via email notification like the HD100 firmware.
__________________
Mayamaniac

- SageTV 7.1.9 Server. Win7 32bit in VMWare Fusion. HDHR (FiOS Coax). HDHR Prime 3 Tuners (FiOS Cable Card). Gemstone theme.
- SageTV HD300 - HDMI 1080p Samsung 75" LED.
Reply With Quote
  #35  
Old 07-09-2008, 05:13 AM
sandor's Avatar
sandor sandor is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2006
Location: Philadelphia, PA USA
Posts: 621
update on a mac server worked very well. correct info shows in Sys Info.
__________________
MacBook Core2Duo 2 ghz
nVidia 9400M GPU
46" Sammy HLP4663 720p DLP
2x HDHR, all OTA
QNAP TS-809:
12.5 TB for Recordings/Imports/TimeMachine/Music
HD200 via 802.11n in Living Room
802.11n client in bedroom
Reply With Quote
  #36  
Old 07-15-2008, 12:08 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,614
An STV update is available for v6.4.5.

The biggest change is a fix for digital channel scanning in Channel Setup.

There is also a change for the Custom STV mode operation, as discussed in the Studio forum.

After the 2008071501 STV file set update, System Information should report the following:

Current STV File: SageTV3.xml (Version 6.4.5.3 July 15, 2008)
Current STV file set version: 2008071501


Note: you will only be able to update to this STV version if using the default STV with v6.4.5.


- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #37  
Old 07-15-2008, 07:06 AM
matt91's Avatar
matt91 matt91 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Washington, DC
Posts: 1,185
Quote:
Originally Posted by Opus4 View Post
Note: you will only be able to update to this STV version if using the default STV with v6.4.5.
Andy -

Am I correct in assuming that this STV release would be rolled into the next beta (or final) release? Only after that happens would those who use SageMC, for example, be able to utilize this?

Matt
__________________
Server: Ubuntu 16.04 running Sage for Linux v9
Reply With Quote
  #38  
Old 07-15-2008, 07:49 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
SageMC utilizes it's own called SageTV3-sagemc.xml. Until flachbar updates all of SageMC you would need to load the actual SageTV3.xml to utilize any of the new features of this beta and these updates.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #39  
Old 07-15-2008, 01:17 PM
matt91's Avatar
matt91 matt91 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Washington, DC
Posts: 1,185
Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
SageMC utilizes it's own called SageTV3-sagemc.xml. Until flachbar updates all of SageMC you would need to load the actual SageTV3.xml to utilize any of the new features of this beta and these updates.

Gerry
So I'm a little confused, I guess.

Andy notes in another post:
SageTV has a couple changes that should be tested for HDHR QAM tuning:

1) This STV Update helps map the QAM channels properly on the selected lineup.

So only users of the default STV are able to benefit from the updates to QAM mapping?
__________________
Server: Ubuntu 16.04 running Sage for Linux v9
Reply With Quote
  #40  
Old 07-15-2008, 02:18 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,614
Quote:
Originally Posted by matt91 View Post
So only users of the default STV are able to benefit from the updates to QAM mapping?
No. SageMC, as usual, should not be used for any setup tasks such as adding a new tuner -- ALWAYS use the default STV (SageTV3.xml) for these configuration tasks. After that, you can use any STV you want for normal use of SageTV.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just a few basic question to get me on track perry59 SageTV Studio 2 11-02-2007 12:41 PM
STV Initializations vs. ApplicationStarted hook Opus4 SageTV Studio 4 07-07-2007 10:06 AM
STV: Display Show logos (May 29, 2005 update) laurenglenn SageTV Customizations 151 10-25-2005 03:18 PM
STV: malore's STV for SageTV (Oct 15 update) malore SageTV Customizations 205 11-23-2004 01:59 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.