SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #81  
Old 06-28-2010, 09:50 PM
ptoal ptoal is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 42
AverTV Combo G2

As part of a major system update, I've installed this card:
http://www.avermedia-usa.com/avertv/...il.aspx?Id=480

I'm running Windows 7 x64 on an AMD Athlon64 X2 4400+ system. I also have a Hauppauge PVR-150, and an HD Homerun connected.

This system is running Sage 7 Beta 7.0.11.232

The Card is detected by sage as: AVerMedia Cx23888 Video Capture.

The board is working well, except for 2 issues:

1. I am experiencing audio sync issues when recording with it. The audio lags the video by almost a full second.
2. I can't add the "Digital Capture" as a separate tuner in SageTV. The board only shows up as having a "Video Capture" option, which can be analog or digital. No idea how to add the second tuner to capture Clear QAM.

I'm thinking I will go and swap this board for an HVR-2250...

... And that's what I did. The HVR-2250 works great, was only $20 more at TigerDirect, and has 2x the tuners. That said, I'm having problem #2 with the HVR also... Maybe it's a Win7x64 or Sage7 issue...

Last edited by ptoal; 06-30-2010 at 01:48 PM. Reason: Update
Reply With Quote
  #82  
Old 08-06-2010, 07:42 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Hauppauge NOVA-HD-S2

Product: SageTV 7.0.13 beta
OS: Windows XP Pro 32

DVB subtitles doesn't work as the card doesn't support it. I asked the question to Hauppage customer support after I couldn't see any DVB subtitle and they confirmed. However they didn't say if the problem is hardware or the drivers simply are not designed for that.
Reply With Quote
  #83  
Old 11-18-2015, 03:30 PM
trallyus trallyus is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 392
Product: SageTV 7.19
OS: Windows 10


Thought I would update the thread some with 2 tuners not on the list
Hauppauge WinTV USB HD Dual tuner works partially with Sage TV as it detects the tuner as a Dual tuner but for some reason will not see tuner #2 and works only as a single tuner at the moment.

Hauppauge WinTV-HVR-2255 detected as a dual tuner and works better then the older WinTV-HVR-2250

Both tuners were tested with Over The Air antenna on my 64 Bit Windows 10 Pro machine
Reply With Quote
  #84  
Old 11-19-2015, 10:43 AM
wubdich's Avatar
wubdich wubdich is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Germany
Posts: 235
Digital Devices Cine S2 / Digital Devices Flex S2

I'm running

Digital Devices Cine S2
with
Digital Devices Flex S2
on
Windows 8.1 (Windows 7 was working also)


It's an DVB-S/DVB-S2 card with unicable (SCR) support.
Reply With Quote
  #85  
Old 05-18-2016, 03:20 PM
oajungen oajungen is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 65
Quote:
Originally Posted by wubdich View Post
I'm running

Digital Devices Cine S2
with
Digital Devices Flex S2
on
Windows 8.1 (Windows 7 was working also)


It's an DVB-S/DVB-S2 card with unicable (SCR) support.
I have installed these cards also together with a CAM module, but getting an error message from SageTV when I select the digital tuner to activate. The message I get is.

There was a Capture Error in playback. Details:
ERROR (-2,0x80070491): There was a problem using a SageTV component. Please re-install the SageTV application.

If I force to go on, the broadcasting of the tuners isn't recognized.

I have been using this configuration with FloppyDTV S2 tuners before and everything was working fine till I switched tuners to Digital Devices Cine S2 + duoflex-s2.

I hoped it should work based on the message above. Any one an idea how to solve this issue?
Reply With Quote
  #86  
Old 11-13-2017, 10:05 PM
JustFred JustFred is online now
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2015
Location: Sunnyvale, Ca
Posts: 456
Hauppauge quadHD, dualHD USB, HD-PVR2, HD PVR 60

It's been awhile since this thread has seen any activity. Time to dust off the cobwebs ...

Sage now has support for the following devices under Windows (x86 and x64). They've been tested with Win7 and probably also work with Vista and Win 10, but I haven't personally tested that.

Hauppauge quadHD:
As of Version 9.1.6.747 (2017-08-10), all 4 tuners are now usable. (Older versions of Sage only reported 2 of the 4 tuners.) Windows Device Manager shows 2 entries for each card:
Hauppauge WinTV-quadHD (Model 1652xx-1 ...)
Hauppauge WinTV-quadHD (Model 1652xx-2 ...)

Sage identifies the tuners as "WinTv 885". Look VERY closely, since all 4 tuners have (confusingly) similar names. See:
https://forums.sagetv.com/forums/sho...9&postcount=41
https://forums.sagetv.com/forums/sho...8&postcount=65

To add to the confusion, note that the HVR-1250 and HVR-1800 also show up as another "WinTv 885" tuner in the list. In a system with multiple 885 tuner cards connected to different RF signal sources (e.g, OTA vs QAM), re-consider the urge to plug in all the new 885 cards at once. Instead, add tuner cards (physically plug in and configure) one at a time. This makes it easier to match up Sage's tuner name(s) with a particular card.

Hauppauge dualHD USB:
As of Version 9.1.7 (2017-09-24), both tuners are now usable. Older versions of Sage only reported a single tuner.

Hauppauge HD-PVR2:
As of Version 9.1.8 (2017-11-13), it's now possible to select among the various audio input sources from within Sage. Previously, a registry edit was needed to select the audio input source.

Hauppauge HD PVR 60:

As of Version 9.1.8 (2017-11-13), this video capture device is supported. For additional audio/video config info, see:
https://forums.sagetv.com/forums/sho...100#post612100
__________________
System #1: Win7-64, Core2-Quad Q9400, 8 GB Mem, 4TB HD. Java-64 1.8.0_141. Sage-64 v9.2.1 ATSC: 2x HDHR-US (1st gen white) tuners. HD-200.
System #2: Win7-64, I7-920, 8 GB Mem, 2TB HD. Java 1.8.0_131. Sage v9.1.6.747. ClearQAM: 2x HDHR3-US tuners. HD-200.
System #3: Win7-64, I7-920, 12 GB Mem, 4TB HD. Java-64 1.8.0_141. Sage-64 v9.2.1 ATSC: 2x HVR2250; Spectrum Cable via HDPVR & USB-UIRT. 3x HD-200.

Last edited by JustFred; 11-17-2017 at 05:48 PM. Reason: recommend adding 885 tuner cards one at a time
Reply With Quote
  #87  
Old 11-14-2017, 09:06 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,681
Quote:
Originally Posted by JustFred View Post
Sage now has support for the following devices under Windows (x86 and x64). They've been tested with Win7 and probably also work with Win 10, but I haven't personally tested that.
What about unRAID Linux?
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #88  
Old 11-09-2019, 07:39 AM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by JustFred View Post
It's been awhile since this thread has seen any activity. Time to dust off the cobwebs ...

Sage now has support for the following devices under Windows (x86 and x64). They've been tested with Win7 and probably also work with Vista and Win 10, but I haven't personally tested that.

Hauppauge quadHD:
As of Version 9.1.6.747 (2017-08-10), all 4 tuners are now usable. (Older versions of Sage only reported 2 of the 4 tuners.) Windows Device Manager shows 2 entries for each card:
Hauppauge WinTV-quadHD (Model 1652xx-1 ...)
Hauppauge WinTV-quadHD (Model 1652xx-2 ...)

Sage identifies the tuners as "WinTv 885". Look VERY closely, since all 4 tuners have (confusingly) similar names. See:
https://forums.sagetv.com/forums/sho...9&postcount=41
https://forums.sagetv.com/forums/sho...8&postcount=65

To add to the confusion, note that the HVR-1250 and HVR-1800 also show up as another "WinTv 885" tuner in the list. In a system with multiple 885 tuner cards connected to different RF signal sources (e.g, OTA vs QAM), re-consider the urge to plug in all the new 885 cards at once. Instead, add tuner cards (physically plug in and configure) one at a time. This makes it easier to match up Sage's tuner name(s) with a particular card.

Hauppauge dualHD USB:
As of Version 9.1.7 (2017-09-24), both tuners are now usable. Older versions of Sage only reported a single tuner.

Hauppauge HD-PVR2:
As of Version 9.1.8 (2017-11-13), it's now possible to select among the various audio input sources from within Sage. Previously, a registry edit was needed to select the audio input source.

Hauppauge HD PVR 60:

As of Version 9.1.8 (2017-11-13), this video capture device is supported. For additional audio/video config info, see:
https://forums.sagetv.com/forums/sho...100#post612100
Does the bus card version of the Hauppauge QuadHD Tuner play nice with the HD-PVR configured for Hauppauge IR blaster?
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 mATX AMD Motherboard, AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD - Black SN750 NVMe SSD 250GB, 1x WD80EFAX 8TB, 2x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, HD-PVR2, WinTV-quadHD USB, Windows 10 64bit
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noob searched & still has a few setup questions... :-) snarlyboy SageTV Software 4 11-09-2007 02:41 PM
Mixing Different Brand Tuners Spanqboy Hardware Support 1 03-16-2007 02:24 PM
WinTv 500MCE tuners not changing channels. Jgart Hardware Support 6 07-27-2006 09:57 PM
Want video card will work w/Vista? jettman Hardware Support 9 04-16-2006 02:58 PM
Viewing recording from QAM HD tuners in Sage mcaron1234 SageTV Software 0 12-05-2005 05:04 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.