SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-04-2009, 09:46 PM
MrD MrD is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Location: Washington DC
Posts: 387
HD100 Firmware issue

Is there a reason why one of my HD100 extenders (first run hardware) does not "see" the latest extender firmware? It only "sees" the August 2008 firmware. I have to enter "beta" to get the December 2008 firmware.

My other two HD100 (third run hardware) do not have this issue.

Thoughts?
__________________
[size=1]-MrD
=============
Linux Server 7.1.9 (1)HD300 (1) HD200 (1) HD100 (2) PC Clients
Intel Xeon L? 32Gb
CetonTV cable card /FIOS
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2009, 10:00 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
See the HD100 updates notification topic at the top of this forum. The August 2008 firmware is the release version. The Dec 2008 firmware is beta; that's why you have to enter the beta code for the HD100 to see it. All of your HD100s should operate that way.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2009, 10:17 PM
MrD MrD is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Location: Washington DC
Posts: 387
Quote:
Originally Posted by Opus4 View Post
See the HD100 updates notification topic at the top of this forum. The August 2008 firmware is the release version. The Dec 2008 firmware is beta; that's why you have to enter the beta code for the HD100 to see it. All of your HD100s should operate that way.

- Andy
My HD100 in the main room told me to update after the 6.5.9 upgrade and it updated to the January 2009 version.

I went from 6.4.8 to 6.5.9 directly on the server.
__________________
[size=1]-MrD
=============
Linux Server 7.1.9 (1)HD300 (1) HD200 (1) HD100 (2) PC Clients
Intel Xeon L? 32Gb
CetonTV cable card /FIOS
Reply With Quote
  #4  
Old 02-04-2009, 10:31 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
OK, now I'm a little confused as to what is happening... there is no 2009 firmware that I'm aware of for the HD100 & I just looked on the downloads site to see if I had missed something.

What does the screen say about some sort of update?

While the HD100 is connected to your server, go to the System Information screen (use the Info command while on the Main Menu) and see what it says is the firmware version number.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-04-2009, 11:02 PM
MrD MrD is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Location: Washington DC
Posts: 387
Ok now I am confused.

The system info screen states 200808xx

Last night there was a pop-up window on the main menu (i.e. Sage Main Menu) after I upgraded to 6.5.9. It said something to the effect there is a new firmware available, and the options were "update", "remind me later".

I swore it said 2009xxyy, which is why I choose "update" and it went through the upgrade process (something that is quite quite slow btw).

I know all of my extenders were on the "production" release.

But now it says 200808xx.
__________________
[size=1]-MrD
=============
Linux Server 7.1.9 (1)HD300 (1) HD200 (1) HD100 (2) PC Clients
Intel Xeon L? 32Gb
CetonTV cable card /FIOS
Reply With Quote
  #6  
Old 02-04-2009, 11:53 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Continuing the confusion...

Are you using the default STV?

There is a recommended firmware check on the Main Menu, but the STV is currently hardcoded with the "20080812 0" firmware version number for the HD100. If that is the dialog you saw, I don't know how it could have said 2009. Also, the options are "Remind me again later" and "Don't show this message again", so if you are sure it offered to update something, then that isn't the dialog because it is incapable of updating right then.

At this point, I would need more details of what happened to try to figure it out. Maybe a picture of the screen if you see it again?

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-05-2009, 04:21 PM
MrD MrD is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Location: Washington DC
Posts: 387
default stv.

Quote:
At this point, I would need more details of what happened to try to figure it out. Maybe a picture of the screen if you see it again?
ok.
__________________
[size=1]-MrD
=============
Linux Server 7.1.9 (1)HD300 (1) HD200 (1) HD100 (2) PC Clients
Intel Xeon L? 32Gb
CetonTV cable card /FIOS
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
STX-HD100 HD Extender firmware change request Flash69 SageTV Media Extender 9 06-07-2009 05:55 PM
How do I install BETA firmware for the STX-HD100? XateEsix SageTV Beta Test Software 2 08-15-2008 01:32 PM
HD100 Firmware update not working pvr599 SageTV Media Extender 4 05-24-2008 05:56 PM
New HD100 Beta Firmware Available hchucky SageTV Beta Test Software 1 05-20-2008 06:07 AM
HD100 Bricked after latest firmware? Skiier__Dude SageTV Media Extender 7 02-05-2008 11:46 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.