SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #561  
Old 02-28-2017, 05:52 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,835
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
excuse my lack of knowledge in this department - so the sagetv_x log file = "service" logfile?
Yes.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #562  
Old 03-04-2017, 12:41 PM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by Malfunction View Post
Thanks! This got all the functionality working, including background downloading while navigating away from the YouTube menus. I get a little "Tube" icon on the top of the screen. I'm unable to change the download path, it just defaults to c:\Divx\Download, which I think I may have set up on an earlier version. Changing it in the configuration for Youtube dl in the Plugins config doesn't make it download to a different directory.
Can I get a hint on where to look for this path?
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 mATX AMD Motherboard, AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD - Black SN750 NVMe SSD 250GB, 1x WD80EFAX 8TB, 2x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, HD-PVR2, WinTV-quadHD USB, Windows 10 64bit
Reply With Quote
  #563  
Old 03-05-2017, 06:58 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,835
Quote:
Originally Posted by Malfunction View Post
Can I get a hint on where to look for this path?
Go to the YouTube menu and press options. "Temporary Files Options" will control where files are stored if you are watching videos. "Download options" will control where recorded videos are stored.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #564  
Old 03-05-2017, 03:48 PM
egeller egeller is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Drexel Hill, PA
Posts: 244
@malfunction - You may not be going crazy.

@tmiranda - I've just checked, and I have been seeing the same thing for a while now. It's not a showstopper, but merely a puzzler. In Youtube, I change the Temporary Storage location to a folder. Right now it is set to F:\imports\onlinetemp. No matter what directory I put in, the file always ends up in d:\UsefulDownloads\Download. The only thing I can see that may be related is that d:\UsefulDownloads is the first import directory listed in the Media Center Import Directories list in SageTV's configuration.
__________________
Server:UnRaid;2x Intel Xeon E5; SuperMicro moboard;Also:BM3000 w/ WMC; 2x Ceton ETH 6; OpenDCT
SageTV Extender:3x HD200 1x HD300
Sage TV: 9.2.1, Standard STVi, Comskip Playback, Web Interface, 24 Hour Clock, SRE, YouTube2015, Playon
All in lovely Drexel Hill, PA
Reply With Quote
  #565  
Old 03-06-2017, 06:21 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,835
Quote:
Originally Posted by egeller View Post
@malfunction - You may not be going crazy.

@tmiranda - I've just checked, and I have been seeing the same thing for a while now. It's not a showstopper, but merely a puzzler. In Youtube, I change the Temporary Storage location to a folder. Right now it is set to F:\imports\onlinetemp. No matter what directory I put in, the file always ends up in d:\UsefulDownloads\Download. The only thing I can see that may be related is that d:\UsefulDownloads is the first import directory listed in the Media Center Import Directories list in SageTV's configuration.
OK, I'll take a look at it this week. Haven't had any time to do anything sage related for a while

IIRC It will use the first import directory if it thinks the temp folder specified is invalid.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #566  
Old 03-07-2017, 03:17 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,835
Quote:
Originally Posted by egeller View Post
@malfunction - You may not be going crazy.

@tmiranda - I've just checked, and I have been seeing the same thing for a while now. It's not a showstopper, but merely a puzzler. In Youtube, I change the Temporary Storage location to a folder. Right now it is set to F:\imports\onlinetemp. No matter what directory I put in, the file always ends up in d:\UsefulDownloads\Download. The only thing I can see that may be related is that d:\UsefulDownloads is the first import directory listed in the Media Center Import Directories list in SageTV's configuration.
I looked at the code and I can't see why this should be happening. Can you (or Malfunction) please do the following:

Tell me what the value is for the property "online_video/temp_file_path".
Try to watch something (using progressive playback) and send me the logfile.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #567  
Old 03-07-2017, 03:23 PM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by tmiranda View Post
Go to the YouTube menu and press options. "Temporary Files Options" will control where files are stored if you are watching videos. "Download options" will control where recorded videos are stored.
Download options is what I want to change, but it won't change. It always goes to the same directory.
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 mATX AMD Motherboard, AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD - Black SN750 NVMe SSD 250GB, 1x WD80EFAX 8TB, 2x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, HD-PVR2, WinTV-quadHD USB, Windows 10 64bit
Reply With Quote
  #568  
Old 03-07-2017, 03:24 PM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by egeller View Post
@malfunction - You may not be going crazy.

@tmiranda - I've just checked, and I have been seeing the same thing for a while now. It's not a showstopper, but merely a puzzler. In Youtube, I change the Temporary Storage location to a folder. Right now it is set to F:\imports\onlinetemp. No matter what directory I put in, the file always ends up in d:\UsefulDownloads\Download. The only thing I can see that may be related is that d:\UsefulDownloads is the first import directory listed in the Media Center Import Directories list in SageTV's configuration.
I can't be the only one
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 mATX AMD Motherboard, AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD - Black SN750 NVMe SSD 250GB, 1x WD80EFAX 8TB, 2x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, HD-PVR2, WinTV-quadHD USB, Windows 10 64bit
Reply With Quote
  #569  
Old 03-07-2017, 11:27 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,538
Quote:
Originally Posted by Malfunction View Post
I can't be the only one
You're not. For some reason it took three or four tries to send the files to a directory of my choosing. No idea why, but it seems to be working now. Try creating a new directory that didn't exist before, and then save to that one. And, downloads don't always happen. I'm still working that one out.
__________________
Sage 7 server = Gigabyte AMD quad-core - 2 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - Seagate/Hitachi Deskstar - HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200 networked. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson

Last edited by tvmaster2; 03-07-2017 at 11:44 PM.
Reply With Quote
  #570  
Old 03-08-2017, 04:31 AM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
You're not. For some reason it took three or four tries to send the files to a directory of my choosing. No idea why, but it seems to be working now. Try creating a new directory that didn't exist before, and then save to that one. And, downloads don't always happen. I'm still working that one out.
I've had it where the file downloads and I get a SageTV playback error, maybe a codec issue. I'll try it a few more times tonight and see if I can get SageTV to look in another directory. I wonder if the software just prefers to use the first hard drive it finds, i.e. F: over H:
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 mATX AMD Motherboard, AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD - Black SN750 NVMe SSD 250GB, 1x WD80EFAX 8TB, 2x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, HD-PVR2, WinTV-quadHD USB, Windows 10 64bit
Reply With Quote
  #571  
Old 03-08-2017, 09:22 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,538
Quote:
Originally Posted by Malfunction View Post
I've had it where the file downloads and I get a SageTV playback error, maybe a codec issue. I'll try it a few more times tonight and see if I can get SageTV to look in another directory. I wonder if the software just prefers to use the first hard drive it finds, i.e. F: over H:
i've been able to create a workable directory on three, different drives if that helps.
__________________
Sage 7 server = Gigabyte AMD quad-core - 2 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - Seagate/Hitachi Deskstar - HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200 networked. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #572  
Old 03-08-2017, 12:31 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,835
Sorry for the difficulties I'll look at it again this weekend.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #573  
Old 03-08-2017, 04:42 PM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
i've been able to create a workable directory on three, different drives if that helps.
It has to be an artifact from a previous install.
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 mATX AMD Motherboard, AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD - Black SN750 NVMe SSD 250GB, 1x WD80EFAX 8TB, 2x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, HD-PVR2, WinTV-quadHD USB, Windows 10 64bit
Reply With Quote
  #574  
Old 03-08-2017, 07:48 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,538
Quote:
Originally Posted by Malfunction View Post
It has to be an artifact from a previous install.
sorry, don't understand...
__________________
Sage 7 server = Gigabyte AMD quad-core - 2 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - Seagate/Hitachi Deskstar - HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200 networked. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #575  
Old 03-09-2017, 05:01 AM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
sorry, don't understand...
I installed it on V7. The weird behavior is on V9. I had a better look at it last night and what happens is the system doesn't want to copy the file to that directory and just gives up on it. If I change back to the directory that the plugin forced, it works fine.
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 mATX AMD Motherboard, AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD - Black SN750 NVMe SSD 250GB, 1x WD80EFAX 8TB, 2x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, HD-PVR2, WinTV-quadHD USB, Windows 10 64bit
Reply With Quote
  #576  
Old 03-09-2017, 07:08 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,857
Quote:
Originally Posted by Malfunction View Post
I installed it on V7. The weird behavior is on V9. I had a better look at it last night and what happens is the system doesn't want to copy the file to that directory and just gives up on it. If I change back to the directory that the plugin forced, it works fine.
Sounds like a permissions issue. Are you running a sage as a service? Is the service configured to run as a user? Does that user have permission to write to the folder you are trying to write to?
__________________
Server: Athlon II X4 630 CPU, Gigabyte MA770T-UD3P (AM3) Motherboard, VisionTek Radeon HD4670 PCIe w/ Component output to 50" CRT Rear-Projection HDTV (Mitsubishi), Win7-64Bit (Home Premium), 4GB RAM
Capture Devices (8 tuners): Colossus (x1), HD-PVR (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250
Reply With Quote
  #577  
Old 03-09-2017, 05:44 PM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by Tiki View Post
Sounds like a permissions issue. Are you running a sage as a service? Is the service configured to run as a user? Does that user have permission to write to the folder you are trying to write to?
I have the server running, but this is from the program. It's configured so everyone can run it. If I were having permissions issues, I'd be running into many more problems. It's downloading fine right now, but it's sending them to a different directory than I specified in the setup. It sends to J:\Divx\Download even though I configured K:\YouTube\Download.
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 mATX AMD Motherboard, AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD - Black SN750 NVMe SSD 250GB, 1x WD80EFAX 8TB, 2x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, HD-PVR2, WinTV-quadHD USB, Windows 10 64bit

Last edited by Malfunction; 03-09-2017 at 06:49 PM.
Reply With Quote
  #578  
Old 03-11-2017, 05:26 PM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 280
I think I've solved this mystery. It isn't a problem in the coding of the plugin. It's my computer running short of memory and balking. I noticed today that the download path had set itself right after more than 24 hours of not messing with it.

After this,while moving a very large YouTube file, Windows told me I should close SageTV because I'm running out of memory. I had a look at my virtual memory settings, and it was really wrong. I must have bollixed it up when I installed the SSD.

It also explains some of the unusual spinning cursors I've been seeing from time to time.
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 mATX AMD Motherboard, AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD - Black SN750 NVMe SSD 250GB, 1x WD80EFAX 8TB, 2x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, HD-PVR2, WinTV-quadHD USB, Windows 10 64bit
Reply With Quote
  #579  
Old 03-11-2017, 06:52 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,835
Quote:
Originally Posted by Malfunction View Post
I think I've solved this mystery. It isn't a problem in the coding of the plugin. It's my computer running short of memory and balking. I noticed today that the download path had set itself right after more than 24 hours of not messing with it.

After this,while moving a very large YouTube file, Windows told me I should close SageTV because I'm running out of memory. I had a look at my virtual memory settings, and it was really wrong. I must have bollixed it up when I installed the SSD.

It also explains some of the unusual spinning cursors I've been seeing from time to time.
I guess I'll have to find something else to tinker with tomorrow.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #580  
Old 03-12-2017, 08:30 AM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by tmiranda View Post
I guess I'll have to find something else to tinker with tomorrow.
The searches... long list of previous search strings, but the latest one pops into the search box. Is this how it's supposed to work?
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 mATX AMD Motherboard, AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD - Black SN750 NVMe SSD 250GB, 1x WD80EFAX 8TB, 2x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, HD-PVR2, WinTV-quadHD USB, Windows 10 64bit
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plex Hacked July 1, 2015 tvmaster2 General Discussion 5 07-08-2015 02:43 AM
Will 2015 leap second effect SageTV? Paul H SageTV Software 10 01-16-2015 07:43 AM
Merry Christmas & Happy New Year 2015 SHS General Discussion 25 01-01-2015 08:59 PM
Plugin request for SageTV Windows Client: Autofrequency plugin mkanet SageTV v7 Customizations 3 11-12-2011 09:33 AM
MediaPlayer Plugin/STV Import: Winamp Media Player Plugin deria SageTV Customizations 447 12-11-2010 07:38 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.