SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #921  
Old 01-17-2014, 03:48 PM
PiX64's Avatar
PiX64 PiX64 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2008
Location: Illinois
Posts: 1,991
Quote:
Originally Posted by davidk21770 View Post
I resolved this by finding the show with the offending metadata ('English' in the year field) by dumping the xml of my recorded shows using the web interface and doing a text search of the xml, and then fixing the metadata using complimentary metadata tools.

But time permitting, you should protect against bad metadata.
Protecting against "bad" metadata is a HUGE undertaking, I don't low if you realize the difficulty in implementing that statement you said :-). Best I can do without testing every single piece of metadata is build conditions for crap tha pops up, as it pops up. Crap in crap out. If I get crap from Sagex, it most likely was fed crap from tvdb or other metadata provider. Building an engine or set of regex to correct every situation is damn near impossible. That being said I can do individual fixes, and hope that it doesn't break something for someone else :-/
Reply With Quote
  #922  
Old 01-18-2014, 07:29 AM
davidk21770 davidk21770 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2006
Location: Maryland
Posts: 483
Quote:
Originally Posted by PiX64 View Post
Protecting against "bad" metadata is a HUGE undertaking, I don't low if you realize the difficulty in implementing that statement you said :-). Best I can do without testing every single piece of metadata is build conditions for crap tha pops up, as it pops up. Crap in crap out. If I get crap from Sagex, it most likely was fed crap from tvdb or other metadata provider. Building an engine or set of regex to correct every situation is damn near impossible. That being said I can do individual fixes, and hope that it doesn't break something for someone else :-/
I do know. I was just thinking of sufficient checks to prevent crashing/stoppage of the process only. Not really validation of the metadata, just bare minimum field won't crash the program.
__________________
HDHomeRun x2
Cable Box via Hauppauge HD PVR and USB-UIRT
2 SageTV's HD300

Intel Core 2 Quad Q9650 @4025 MHz, 8G G.Skill Performance
DFI Lanparty DK X48-T2RS Plus; SilverStone Decathlon DA1000 (died - back to an ancient enermax)
eVGA 7900 GT KO RoHS -- Zalman VP900CU Cooling
Synology NAS 22TB
Reply With Quote
  #923  
Old 01-25-2014, 02:51 PM
PiX64's Avatar
PiX64 PiX64 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2008
Location: Illinois
Posts: 1,991
Just wanted to let everyone know that stuckless has been working on a little project which i have been testing along with his development.

Ill leave all of the details to him and all the goodies cause its his work. All i will say is that It trumps this project... in my opinion :-D

Reply With Quote
  #924  
Old 01-25-2014, 03:51 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,541
Quote:
Originally Posted by PiX64 View Post
Just wanted to let everyone know that stuckless has been working on a little project which i have been testing along with his development.

Ill leave all of the details to him and all the goodies cause its his work. All i will say is that It trumps this project... in my opinion :-D

That's a pretty strong endorsement I think the Agent approach and the Channel approach are both good approaches... and depending on your needs, one of both might work (I have both installed).

The Plex Channel (ie, stuff that I did) is good if you currently use Phoenix and you want to see media presented in views like, "Unwatched TV", or "Unwatched Movies" or "Recently Added", etc. The Scanner/Agent approach is good if you decide that you want Plex to manage all your media, and you just want SageTV to contribute to that media, but you really don't use sagetv for anything else.
Reply With Quote
  #925  
Old 01-25-2014, 04:03 PM
PiX64's Avatar
PiX64 PiX64 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2008
Location: Illinois
Posts: 1,991
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
That's a pretty strong endorsement I think the Agent approach and the Channel approach are both good approaches... and depending on your needs, one of both might work (I have both installed).

The Plex Channel (ie, stuff that I did) is good if you currently use Phoenix and you want to see media presented in views like, "Unwatched TV", or "Unwatched Movies" or "Recently Added", etc. The Scanner/Agent approach is good if you decide that you want Plex to manage all your media, and you just want SageTV to contribute to that media, but you really don't use sagetv for anything else.
It is a strong endorsement, cause I think its awesome. Trumps is maybe a bit strong. but it certainly compliments the existing project very VERY nicely.
Reply With Quote
  #926  
Old 01-25-2014, 05:52 PM
davidk21770 davidk21770 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2006
Location: Maryland
Posts: 483
When can we expect a preview?
__________________
HDHomeRun x2
Cable Box via Hauppauge HD PVR and USB-UIRT
2 SageTV's HD300

Intel Core 2 Quad Q9650 @4025 MHz, 8G G.Skill Performance
DFI Lanparty DK X48-T2RS Plus; SilverStone Decathlon DA1000 (died - back to an ancient enermax)
eVGA 7900 GT KO RoHS -- Zalman VP900CU Cooling
Synology NAS 22TB
Reply With Quote
  #927  
Old 01-25-2014, 06:40 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,541
Quote:
Originally Posted by davidk21770 View Post
When can we expect a preview?
http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=61177
Reply With Quote
  #928  
Old 01-29-2014, 03:37 PM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
I'm having an issue where Plex is combining two different episodes of Sofia the First. These are shows that have been converted from their original ts files to mkv files. And Plex is not showing the option to split them up.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #929  
Old 01-29-2014, 03:59 PM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
Never mind. I discovered that the episode numbers were wrong and that it was combining the episodes that had the same numbers. I fixed the episode numbers with BMT and now all is well. It's weird that Plex wouldn't let me split them up.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #930  
Old 02-01-2014, 09:58 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,578
Quote:
Originally Posted by davidk21770 View Post
Thanks for the heads-up. I was having the scan abort because of FFMPEG errors in 0.9.8.18, saw your post and did the downgrade.

Edit.
I just downloaded the lastest public version for XP from plex -- 0.9.9.00.308-7e8496a -- and it appears to be working fine. YMMV
Funny - when I go to the download page the latest version that I see is Version 0.9.8.18.290-11b7fdd. And when I try to upgrade it says I have the latest version.

Did they pull 0.9.9?
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #931  
Old 02-01-2014, 10:11 AM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
Funny - when I go to the download page the latest version that I see is Version 0.9.8.18.290-11b7fdd. And when I try to upgrade it says I have the latest version.

Did they pull 0.9.9?
No, its a beta version. You must have a Plex Pass to download it.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #932  
Old 02-01-2014, 10:24 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,578
Ok, I see it now. I did buy Plex Pass so that I could use Plex with my Chromecast. Given this, and the SageTV/Phoenix Plex Channel plugin the Chromecast could be a good option as an extender.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #933  
Old 02-01-2014, 01:26 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,578
Quote:
Originally Posted by Taddeusz View Post
No, its a beta version. You must have a Plex Pass to download it.
Isn't it kind of weird that they have separate beta versions when the product hasn't even hit version 1.0 yet?
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #934  
Old 02-01-2014, 01:57 PM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
Isn't it kind of weird that they have separate beta versions when the product hasn't even hit version 1.0 yet?
Maybe they have a feature set that hasn't quite yet been fully met?
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #935  
Old 02-06-2014, 01:35 PM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Im not familiar with Plex. Can someone please post screenshots of what it would look like on an android device when extending "SageTV TV Recordings", "Currently Recording", "Movies"/categories (and repective fanart)? I tried asking this question in Phoenix Channel thread; but it appears that wasn't the functionality I was expecting.

Also, can Plex utilize BMT/Phoenix for fanart; or, would I need two separate fanart repositories (one for Pheonix/BMT and one for Plex)?

Thanks in advance!
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #936  
Old 02-06-2014, 03:31 PM
PiX64's Avatar
PiX64 PiX64 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2008
Location: Illinois
Posts: 1,991
Quote:
Originally Posted by mkanet View Post
Im not familiar with Plex. Can someone please post screenshots of what it would look like on an android device when extending "SageTV TV Recordings", "Currently Recording", "Movies"/categories (and repective fanart)? I tried asking this question in Phoenix Channel thread; but it appears that wasn't the functionality I was expecting.

Also, can Plex utilize BMT/Phoenix for fanart; or, would I need two separate fanart repositories (one for Pheonix/BMT and one for Plex)?

Thanks in advance!
sorry mkanet, i didn't mean to imply that you couldn't extend phoenix views , and load fanart etc via the channel. you certainly can. I thought you were more interested in having plex manage your sage recordings and movies while using the metadata and fanart provided by BMT.

the scanner and agent will allow you to bring sage recordings (tv and movies) into plex and allow plex to manage them for you. all of plex(s) heterogenous clients will be able to connect to and watch all of your content. plex media server takes care of the transcoding for you. there are tons of pics in this thread which will show you the functionality you can expect from the SageTV Scanner and Agent.
Reply With Quote
  #937  
Old 02-11-2014, 01:48 PM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Thanks.. The main thing I'm interested in is a minimal media transcoder (on my Windows server) and respective playback client on my Android phone; nothing more ideally. So, what would I need to do this? BTW: I checked the first 10 pages or so of this thread, I didn't see any screenshots.
Thanks again..
Quote:
Originally Posted by PiX64 View Post
sorry mkanet, i didn't mean to imply that you couldn't extend phoenix views , and load fanart etc via the channel. you certainly can. I thought you were more interested in having plex manage your sage recordings and movies while using the metadata and fanart provided by BMT.

the scanner and agent will allow you to bring sage recordings (tv and movies) into plex and allow plex to manage them for you. all of plex(s) heterogenous clients will be able to connect to and watch all of your content. plex media server takes care of the transcoding for you. there are tons of pics in this thread which will show you the functionality you can expect from the SageTV Scanner and Agent.
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #938  
Old 03-02-2014, 03:28 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,055
Quote:
Originally Posted by IM2BZ2P View Post
For those of you using MCEBuddy, are you renaming files to the conventional Plex format (SxxExx)? I have recorded Ripper Street and it shows up perfectly in Sage and in Plex using the Plex Scanner tools, but when I used MCEBuddy to convert to MP4, it creates separate folders for each episode. I two directories in Plex, one for converted files and one for standard Sage recordings. The standard recordings are organized perfectly in Plex, but the converted files are not.
The next release of MCE Buddy will use the SageTV properties to get metadata for Sage Recordings.

11. Added support to read metadata from SageTV Properties file

It appears to be working great. I use the CMT plugin to create properties files for all recordings.

this is my mcebuddy rename.
%ismovie%<\Movies\%showname% (%airyear%),\%showname%\Season %season%##\%showname% - S%season%##E%episode%## - %episodename%>
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.

Last edited by nyplayer; 03-02-2014 at 03:53 PM.
Reply With Quote
  #939  
Old 03-11-2014, 08:34 PM
texneus texneus is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2009
Location: DFW
Posts: 269
Things that make you go 'hmmm'

Hey all, been a long long time since I posed to the Sage forums but I'm currently rebuilding my SageTV system (current one is coming up on 5 years old and is getting flakey) so while I was at it I thought I might look into Plex integration.

I have the latest Plex server installed (0.9.905.411) and the plug in (v7) seems to be in place. I'm having an issue were NONE of my TV series metadata is being scanned in. I can watch the scan status in Plex and see that each show appears to have metadata pulled, but there are in fact NO posters, series or episode information or thumbnails in Plex, even after waiting an hour for it to appear.

Here is the strange thing...if I go hit refresh on all the posters individually, posters and metadata come in almost instantly, except for 4 TV series. This indeed matches www.theTVDB.com, so no real surprises there and BMT is working as expected. It appears that since the scan can't pull metadata from SageTV on certain shows it won't pull any of it.

EDIT: I now see that only the very final TV series gets populated by the SageTV metadata agent. The next to the last happens to be a series without any meta data. Does the scanner work from the last file to the first by chance?

One item of note: If I remove the libary, clean, empty trash, etc, and re-add it but using theTVDB metadata agent with the SageTV Scanner, everything works as expected.

Any ideas????

Last edited by texneus; 03-11-2014 at 08:51 PM. Reason: Updated problem description
Reply With Quote
  #940  
Old 03-14-2014, 08:09 AM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
I have noticed that there is an issue with the recordings scanner when there are items that I have marked as "TV" but they are not located in any of the recordings drives. For example when there is a problem with a recording and I have to download a copy so we can watch it. I mark it as "TV" in BMT so it will show up in recordings.

In this case when I try to Sync the entire program/season it fails. When that program no longer exists in SageTV the Sync proceeds correctly with no error.

I think the problem might be that the scanner is telling Plex that a file should be there but because Plex is not set to scan for files in that location it fails. I guess the fix might be adding that location to my SageTV Recordings section in Plex but then I don't always use the same location for those downloaded TV programs.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Comparing to Plex heffneil Batch Metadata Tools 20 01-08-2012 04:54 PM
Need help with SJQv4 remote agent coppit SageTV v7 Customizations 4 12-19-2010 11:03 AM
Plex in a TV? What about sage? rwc General Discussion 9 09-05-2010 04:38 PM
Possible to get SageTV to handle my library more like Plex? DAMAC SageTV Mac Edition 0 06-10-2009 10:33 AM
SagetTVService Virus Win32.Agent.dwo Ponchera SageTV Software 6 02-04-2008 06:33 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.