SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV HD Theater - Media Player

Notices

SageTV HD Theater - Media Player Discussion related to using the SageTV HD Theater as a Media Player, i.e.: in use while not connected to a SageTV server. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to using a SageTV HD Theater as a Media Player should be posted here. Use the SageTV Media Extender forum for issues related to using it while connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-12-2009, 12:19 PM
Linkin_Logs Linkin_Logs is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Kansas
Posts: 24
HD200-Blu Ray Menus-Current Status

I'm looking to add one (or two) more HD200 units around the house and was wondering if Blu Ray Menus are ever going to be implemented with the current hardware (or software). I've seen it mentioned in the past but nothing in the last month or two.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-12-2009, 06:24 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,851
Probably, but it will take a while due to licensing issues I believe. There were a few other, long, discussions about this and Narflex even mentioned it in an interview with Brent over at GeekTonic. Cruise over to GeekTonic.com and look for the interview with Jeff (Narflex) from Sage.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2009, 09:20 PM
Linkin_Logs Linkin_Logs is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Kansas
Posts: 24
Thanks for the reply. To me at least, it seems this is the one option that a lot of the recent players are trying to deliver. If Sage could implement this I think it would put it ahead of the pack.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-17-2009, 12:00 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
well, if menues are THAT important, there's always running a PC client. It's working great for me, and is actually fully WAF compatible. Seamless interaction between SageTV and Arcsoft TotalMedia Theatre 3 (along with Girder4 and AnyDVDHD)... gets me full BD support (BD-Live, Full HD Audio, menus, etc) direct from disc OR ripped on HDD.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #5  
Old 11-17-2009, 03:19 AM
adamwh adamwh is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 35
I would settle for just being able to pick a playlist.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-22-2009, 04:55 PM
Linkin_Logs Linkin_Logs is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Kansas
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
well, if menues are THAT important, there's always running a PC client. It's working great for me, and is actually fully WAF compatible. Seamless interaction between SageTV and Arcsoft TotalMedia Theatre 3 (along with Girder4 and AnyDVDHD)... gets me full BD support (BD-Live, Full HD Audio, menus, etc) direct from disc OR ripped on HDD.
Well it's too bad I can't have the HD200 use TMT3 (say running on my server) then I'd have pretty much everything I'd need.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-22-2009, 07:26 PM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,186
Quote:
Originally Posted by Linkin_Logs View Post
Thanks for the reply. To me at least, it seems this is the one option that a lot of the recent players are trying to deliver. If Sage could implement this I think it would put it ahead of the pack.
You're saying there's "a lot" of players that support BD-J from a ripped Blu-ray? I'm only aware of Arcsoft TotalMedia Theater and maybe the PCH C200.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-23-2009, 07:32 PM
Linkin_Logs Linkin_Logs is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Kansas
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by stanger89 View Post
You're saying there's "a lot" of players that support BD-J from a ripped Blu-ray? I'm only aware of Arcsoft TotalMedia Theater and maybe the PCH C200.
What I'm saying is if you look at some of the specs (I'll try and find the links next time over at AVS...Dune, PCH C200, and Xtreamer come to mind) of the new players heading toward the market they are "trying" to offer some kind of Blu Ray menu support. It would be a nice feature....just don't know if it could be done with the current HD200 hardware.

Last edited by Linkin_Logs; 11-23-2009 at 08:15 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-23-2009, 09:52 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by Linkin_Logs View Post
Well it's too bad I can't have the HD200 use TMT3 (say running on my server) then I'd have pretty much everything I'd need.
It's the number one reason I DON'T have an HD200 yet...
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #10  
Old 11-30-2009, 03:34 PM
autoboy autoboy is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 477
I just want to be able to pick the video streams. I can't watch the Watchmen because it picks the wrong video.
Reply With Quote
  #11  
Old 12-01-2009, 12:11 AM
Deacon Crusher Deacon Crusher is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2004
Location: Berkeley, CA
Posts: 504
Would also be great if they paid for a dts license per unit and could either pass through dts, or downcovert/transcode or some such dts to ac3 so you could watch through TV without a stereo. Lots of blu-rays have dts as primary audio stream, some don't even have a dolby stereo track. So, in order to play your blu-rays through sage at any TV, not just the ones that have stereos next to them, we need a solution to this.
__________________
Server: PhenomII X4 810, 16GB, 4850, C: 256GB Samsung SSD, D: HGST 3TB, E: HGST 4TB, H: 3T Seagate, 1.5 TB on NAS via UNC, Win 10 x64,
Sage 9 Cable provider is Comcast, Schedules Direct
Tuners: 4 ATSC - 2 seperate HD Homeruns all via Channel Master CM2016 on roof, 6 cable via 2 hdhomerun primes (opendct), 1 HD-PVR (in tuner priority order)
Clients: Wired: HD300, HD200, HD200 running Squeeze Slave, Placeshifters, HD200 (via wireless N bridge)
Reply With Quote
  #12  
Old 12-01-2009, 07:46 AM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,186
Quote:
Originally Posted by Deacon Crusher View Post
Would also be great if they paid for a dts license per unit and could either pass through dts...
It does pass DTS. It just can't decode it.
Reply With Quote
  #13  
Old 12-01-2009, 09:55 AM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 871
Quote:
Originally Posted by Linkin_Logs View Post
What I'm saying is if you look at some of the specs (I'll try and find the links next time over at AVS...Dune, PCH C200, and Xtreamer come to mind) of the new players heading toward the market they are "trying" to offer some kind of Blu Ray menu support. It would be a nice feature....just don't know if it could be done with the current HD200 hardware.
and those players are all still pretty buggy..............we'd all be pretty annoyed
if sage sold us stuff that unreliable.............i trust sage will have a competitive
extender when the 864x f/w and sdk stabilize..................it just isn't baked yet...............whether or not the hd200 will ever do this or not, i really have no idea, but since i need hdmi1.3 anyway for hd audio, bd menus is only a partial solution on the hd200 and really is only 'necessary' but not 'sufficient'
__________________
Q: dad, when will you stop changing all the electronics?
A: never, so you might as well get used to it.
Reply With Quote
  #14  
Old 12-01-2009, 01:02 PM
Deacon Crusher Deacon Crusher is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2004
Location: Berkeley, CA
Posts: 504
yep, sorry, new that. poorly worded message.

I meant

Would also be great if they paid for a dts license per unit and then extenders could either pass through dts (as they already do,) or then be able to downcovert/transcode or some such dts to ac3 or stereo so you could watch through TV without a local stereo.

Quote:
Originally Posted by stanger89 View Post
It does pass DTS. It just can't decode it.
__________________
Server: PhenomII X4 810, 16GB, 4850, C: 256GB Samsung SSD, D: HGST 3TB, E: HGST 4TB, H: 3T Seagate, 1.5 TB on NAS via UNC, Win 10 x64,
Sage 9 Cable provider is Comcast, Schedules Direct
Tuners: 4 ATSC - 2 seperate HD Homeruns all via Channel Master CM2016 on roof, 6 cable via 2 hdhomerun primes (opendct), 1 HD-PVR (in tuner priority order)
Clients: Wired: HD300, HD200, HD200 running Squeeze Slave, Placeshifters, HD200 (via wireless N bridge)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD200 blu-ray folder structure logsvp SageTV Media Extender 18 02-16-2010 10:54 PM
HD200 and Blu-Ray ... some questions GCS2000 SageTV HD Theater - Media Player 16 11-11-2009 03:22 PM
Current BKM for Blu-ray containers now that SageTV does Bluray jmv SageTV HD Theater - Media Player 12 08-19-2009 11:48 AM
HD200 ISO Blu-ray Playback? nexus SageTV HD Theater - Media Player 3 07-26-2009 10:08 PM
HD200 and Blu-Ray playback? Deuce24 SageTV Media Extender 182 06-09-2009 01:02 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.