SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations

Notices

SageTV Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss customizations for SageTV version 6 and earlier, or for the SageTV3 UI.

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1461  
Old 05-18-2010, 10:30 PM
mogrinz mogrinz is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 91
Stuck on "The Video list is downloading"

I've enjoyed Hulu for months now, but suddenly I am always stuck on "The Video List is downloading"

I've narrowed it down to UPnP2Podcast hanging when I run

UPnP2Podcast.exe "PlayOn:Hulu:+2" debug

The problem is - nothing has changed on that PC or my network. Still no anti-virus installed, and Windows Firewall is OFF. I've updated to the latest PlayOn software as well.

Is anyone having similar problems or do you have any suggestions?
  #1462  
Old 05-19-2010, 09:13 AM
patja's Avatar
patja patja is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 94
Memory consumption issue?

First, love the plugin. Functionally it is working great for me. I'm running WHS with HD200 extenders, and running Playon on a separate Windows 7 machine that is beefier than my WHS box.

An issue I am observing which may or may not be related to the Playon plugin is creeping memory consumption on SageTVService.exe on the WHS box. Once it gets over 400MB or so, I see impacts on all Sage functions (recorded TV, videos, just navigating the UI) and need to restart the service on the WHS box to resolve the problem.

I have seen this before with other plugins and it seemed to get resolved by updates to those plugins. Other than this one, I only run the web interface and SJQ. The only reason I think the Playon plugin might be causing the problem is that everything was running very stable for months, and I only saw the creeping upward memory consumption past about the 300MB barrier when I installed the Playon plugin. It takes a few days to get up past 450MB or so where I see it impact general usability of Sage.

Is there a log or other diagnostic I can enable to get more information to determine if it is the playon plugin causing the problem?
  #1463  
Old 05-19-2010, 02:10 PM
markds's Avatar
markds markds is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2009
Location: fall city, wa
Posts: 84
playon 2.59.3790.84 05/18/2010

Looks like it broke with most recent upgrade. The comedy central premium preview not showing. Colbert & Daily returning no video(s).
Everything else seems ok. (Hulu, Netflix, etc.)
Per playon support:
"The problem is with your device. It is not browing the actual folders PlayOn is advertising. It may have a bug where it is caching old/stale data.

Since we do not test with or support that device, we do not know why it would do this"

__________________
hp intel quad 2.8Ghz 16GB ram Win 7 pro 64bit hauppauge 1250 usb/serial connect 15TR storage recording directv TRYING to get sageTV9 to install over 7 without the SERVICE keeping on blowing up
  #1464  
Old 05-19-2010, 02:16 PM
evilpenguin's Avatar
evilpenguin evilpenguin is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 3,696
Quote:
Originally Posted by markds View Post
Looks like it broke with most recent upgrade. The comedy central premium preview not showing. Colbert & Daily returning no video(s).:
Don't worry, pretty soon this constant cycle of breaking/fixing won't be an issue...

__________________
Clients: 1xHD200 Connected to 50" TH-50PZ750U Plasma
Server : Shuttle SFF SSH55J2 w/ Win7 Home, SageTV v7, Core i3 540, 2GB RAM, 30GB SSD for OS, 1.5TB+2x1TB WDGP for Recordings, BluRay, 2xHDHR, 1xFirewire
SageTV : PlayOn, SJQ, MediaShrink, Comskip, Jetty, Web Client, BMT


Having a problem? Don't forget to include a log! (Instructions for: PlayOn For SageTV v1.5, MediaShrink)

Last edited by evilpenguin; 05-19-2010 at 02:21 PM.
  #1465  
Old 05-19-2010, 02:19 PM
markds's Avatar
markds markds is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2009
Location: fall city, wa
Posts: 84
thanks for the teaser


looking good
thanks for the link
__________________
hp intel quad 2.8Ghz 16GB ram Win 7 pro 64bit hauppauge 1250 usb/serial connect 15TR storage recording directv TRYING to get sageTV9 to install over 7 without the SERVICE keeping on blowing up

Last edited by markds; 05-19-2010 at 02:25 PM. Reason: link update
  #1466  
Old 05-19-2010, 04:10 PM
ace007 ace007 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Denver, CO
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by evilpenguin View Post
Don't worry, pretty soon this constant cycle of breaking/fixing won't be an issue...

Curious why it won't be a issue if Play-on keeps changing their interfaces. What will be different with the integration with the new version of Sage?
  #1467  
Old 05-19-2010, 04:20 PM
evilpenguin's Avatar
evilpenguin evilpenguin is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 3,696
Quote:
Originally Posted by ace007 View Post
Curious why it won't be a issue if Play-on keeps changing their interfaces. What will be different with the integration with the new version of Sage?
What time is it? Past 6pm EST? Perfect!

Sage was nice enough to add the dynamic sub-folders I requested to v7. I had originally requested them to add in support for Netflix TV shows, but I soon realized that with a little ingenuity I could use also use them to implement a *completely generic* UPnP browser like you have on the Wii/PS3/XBox.

In other words NO MORE .PROPERTIES FILES!
__________________
Clients: 1xHD200 Connected to 50" TH-50PZ750U Plasma
Server : Shuttle SFF SSH55J2 w/ Win7 Home, SageTV v7, Core i3 540, 2GB RAM, 30GB SSD for OS, 1.5TB+2x1TB WDGP for Recordings, BluRay, 2xHDHR, 1xFirewire
SageTV : PlayOn, SJQ, MediaShrink, Comskip, Jetty, Web Client, BMT


Having a problem? Don't forget to include a log! (Instructions for: PlayOn For SageTV v1.5, MediaShrink)

Last edited by evilpenguin; 05-19-2010 at 04:25 PM.
  #1468  
Old 05-19-2010, 04:37 PM
ace007 ace007 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Denver, CO
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by evilpenguin View Post
What time is it? Past 6pm EST? Perfect!

Sage was nice enough to add the dynamic sub-folders I requested to v7. I had originally requested them to add in support for Netflix TV shows, but I soon realized that with a little ingenuity I could use also use them to implement a *completely generic* UPnP browser like you have on the Wii/PS3/XBox.

In other words NO MORE .PROPERTIES FILES!
Cool.. so will you be releasing a new version of your plug in tomorrow to go with the Version 7 beta.

Unfortunately I think I'll probably need to wait a few weeks before upgrading to the beta to keep myself out of trouble with the wife if there are still too many issues but I'm looking forward to the upgrade.
  #1469  
Old 05-19-2010, 04:40 PM
evilpenguin's Avatar
evilpenguin evilpenguin is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 3,696
Quote:
Originally Posted by ace007 View Post
Cool.. so will you be releasing a new version of your plug in tomorrow to go with the Version 7 beta.

Unfortunately I think I'll probably need to wait a few weeks before upgrading to the beta to keep myself out of trouble with the wife if there are still too many issues but I'm looking forward to the upgrade.
It's already available in Sage's brand new built in v7 Plug-in manager
__________________
Clients: 1xHD200 Connected to 50" TH-50PZ750U Plasma
Server : Shuttle SFF SSH55J2 w/ Win7 Home, SageTV v7, Core i3 540, 2GB RAM, 30GB SSD for OS, 1.5TB+2x1TB WDGP for Recordings, BluRay, 2xHDHR, 1xFirewire
SageTV : PlayOn, SJQ, MediaShrink, Comskip, Jetty, Web Client, BMT


Having a problem? Don't forget to include a log! (Instructions for: PlayOn For SageTV v1.5, MediaShrink)

Last edited by evilpenguin; 05-19-2010 at 04:43 PM.
  #1470  
Old 05-19-2010, 04:59 PM
skyeclad skyeclad is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY DMA
Posts: 441
Oh this is so good. Just what we really needed!
  #1471  
Old 05-19-2010, 05:36 PM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
Quote:
Originally Posted by evilpenguin View Post
It's already available in Sage's brand new built in v7 Plug-in manager
And it is working great
  #1472  
Old 05-19-2010, 08:15 PM
gibsonpa gibsonpa is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Location: STL, Mo
Posts: 202
Quote:
Originally Posted by PLUCKYHD View Post
And it is working great
This is GREAT news! Have been using the plug in for many months...and no issues. This plug-in has pegged the WAF at 100% for months!

Thanks for all the hard work.
  #1473  
Old 05-20-2010, 02:06 PM
evilpenguin's Avatar
evilpenguin evilpenguin is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 3,696
FYI, the new v7 UPnP Browser plug-in is available.

http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=48429

Please go ahead and upgrade the v7 and start using this. I'll prolly try and keep the .properties for this plug-in going while v7 is in Beta but once it goes official i'll be stopping.
__________________
Clients: 1xHD200 Connected to 50" TH-50PZ750U Plasma
Server : Shuttle SFF SSH55J2 w/ Win7 Home, SageTV v7, Core i3 540, 2GB RAM, 30GB SSD for OS, 1.5TB+2x1TB WDGP for Recordings, BluRay, 2xHDHR, 1xFirewire
SageTV : PlayOn, SJQ, MediaShrink, Comskip, Jetty, Web Client, BMT


Having a problem? Don't forget to include a log! (Instructions for: PlayOn For SageTV v1.5, MediaShrink)
  #1474  
Old 05-20-2010, 02:32 PM
dinki's Avatar
dinki dinki is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 682
EP, will the v7 version of the plugin support the cache file I have to use to connect to my Playon server (not on the SageTV server)?
  #1475  
Old 05-20-2010, 02:33 PM
evilpenguin's Avatar
evilpenguin evilpenguin is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 3,696
Quote:
Originally Posted by dinki View Post
EP, will the v7 version of the plugin support the cache file I have to use to connect to my Playon server (not on the SageTV server)?
Yep, just copy the .cache files over to be next to UPnPBrowser.exe and you'll be good to go. Truth be told, that version I sent you a while back was just UPnPBrowser re-named
__________________
Clients: 1xHD200 Connected to 50" TH-50PZ750U Plasma
Server : Shuttle SFF SSH55J2 w/ Win7 Home, SageTV v7, Core i3 540, 2GB RAM, 30GB SSD for OS, 1.5TB+2x1TB WDGP for Recordings, BluRay, 2xHDHR, 1xFirewire
SageTV : PlayOn, SJQ, MediaShrink, Comskip, Jetty, Web Client, BMT


Having a problem? Don't forget to include a log! (Instructions for: PlayOn For SageTV v1.5, MediaShrink)
  #1476  
Old 05-20-2010, 02:33 PM
mbowling mbowling is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Cascade Mountains of Oregon
Posts: 223
Quote:
Originally Posted by patja View Post
An issue I am observing which may or may not be related to the Playon plugin is creeping memory consumption on SageTVService.exe on the WHS box. Once it gets over 400MB or so, I see impacts on all Sage functions (recorded TV, videos, just navigating the UI) and need to restart the service on the WHS box to resolve the problem.
I am also experiencing heavy memory usage by SageTVService.exe. As a workaround I created a scheduled task to stop and start the SageTV service each day. It would be nice to understand the cause and have a resolution.
  #1477  
Old 05-20-2010, 05:16 PM
Zippster's Avatar
Zippster Zippster is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2008
Location: Buffalo NY
Posts: 314
Just installed Sage 7 and your plugin is now perfect without all the propertie file issues and hold backs, this is exactly what I was waiting for to buy a 200 to replace my 100 in the family room, being able to search ALL of the Playon server for whatever I want. Thanks EP
  #1478  
Old 05-20-2010, 06:29 PM
jm9843 jm9843 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 288
Never mind! I found my answer on the "SageTV v7 Customizations" forum.

Quote:
Is my configuration for the new Sage v. 7 plugin typical?

I have to navigate to Hulu with the following clicks (8 of them!):

Online -> More Online Videos -> Online Services Exe Menu -> Online Services Exe Menu -> UPnP Browser -> PlayOn -> Hulu

Is there a way to reduce the # of clicks to get to the good stuff with the new plugin. Maybe a way to specify a default UPnP server to skip the "UPnP Browser" step at the very least?

Thanks and great work on the plugin!

Last edited by jm9843; 05-20-2010 at 09:22 PM.
  #1479  
Old 05-21-2010, 07:50 PM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Support for Playon plugins

Sorry if this has been covered. I tried searching around but couldnt find an answer.

I just added a Playon plugin. It's showing up under the "Plugins" tab of the Playon Settings. However, I dont see anything related to it when I look through the different channels under Online Services. Do I need to manually add an entry somewhere? If so, could someone please be kind enough to show me how to do it? I have already upgrade Playon to the latest version and restarted my PC.

Thanks in advance!
Michael
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
  #1480  
Old 05-21-2010, 11:06 PM
joe123 joe123 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 954
When watching with Playon, where is the file actually stored?

Also, is the entire file downloaded while one watches?
Closed Thread

Tags
amazon vod, hulu, internet video streaming, netflix, online content, online services, online videos, playon


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD200 - Playon - Netflix & Hulu import file issues - FIXED! Crunch SageTV HD Theater - Media Player 30 06-23-2010 01:24 PM
Using Playon Hulu Plugin For SageTV ? squeed SageTV Customizations 5 06-04-2010 09:42 AM
PlayOn on HD200 Amazon VOD (Unbox) Works! Brent SageTV HD Theater - Media Player 15 04-23-2009 07:05 AM
Hulu: Possible to Use XBMC Hulu Plugin to create SageTV Plugin? Brent SageTV Customizations 8 02-24-2009 04:16 PM
SageTV and online content - hulu, netflix ... Hari_Seldon General Discussion 65 11-17-2008 05:34 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.