SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV EPG Service

Notices

SageTV EPG Service Discussion related to the SageTV EPG Service used within SageTV. Questions about service area coverage, channel lineups, EPG listings, XMLTV, or anything else related to the service or programming guide data for SageTV should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-09-2006, 11:14 PM
Jynxed Jynxed is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 42
Manually Correct Guide Error

Hi I was hoping someone can help me. I have been using SageTV for about 2 months now and need to fix an Error.

My guide consistuanly reports the wrong show time for the SCIFI channel. The show time is always off my 3 hours. For example at 5:00PM X Files is on TV when SageTV tells me X Files aired at 2:00pm. Every single other channel in the guide is perfectly fine.

I know this is not SageTV's fault because BeyondTV had the same error. Even tvguide.com reports the time shift but they seem to adjust their scheudled to report the correct times.

Is there some way i can manually shit the time on the guide so the time will be correct?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-09-2006, 11:22 PM
ke6guj ke6guj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,355
Have you tried to see if there are any other channel lineups that you can use? Perhaps a neighboring city may have the same channel lineup, but with the alternate SCIFI channel. It sounds like your EPG has the East Coast feeed info instead of the West Coast feed.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-09-2006, 11:24 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
This happens when using the built-in EPG data? That data comes from Zap2It. Do their listings for your area have the same problem?

This FAQ has info on how to report EPG data errors to SageTV.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-09-2006, 11:37 PM
ke6guj ke6guj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,355
Come on Andy, find the simple solution, why don't you.

Getting SageTV to have Zap2It fix the problem, why didn't I think of that? I quess that's why you make the big bucks
Reply With Quote
  #5  
Old 09-10-2006, 04:00 PM
Jynxed Jynxed is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 42
Quote:
This happens when using the built-in EPG data?
It is happening with the built in guide.

Quote:
That data comes from Zap2It. Do their listings for your area have the same problem?
Zap2it has the same problem listed, and I did send all the information need to SageTV so i hope you guys can get it fixed. But isn't their some simple way I can fix it myself. There is no file where I can just edit the show time?
Reply With Quote
  #6  
Old 09-11-2006, 10:28 AM
malore's Avatar
malore malore is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Iowa
Posts: 877
Quote:
Originally Posted by Jynxed
But isn't their some simple way I can fix it myself. There is no file where I can just edit the show time?
No, the show data is all stored in the wiz.bin file which is also encrypted. You may not be able to fix the guide yourself, but you can probably using padding to fix the problem with any favorites by setting both the start and end padding to 3 hours later.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-11-2006, 02:46 PM
MeInMaui's Avatar
MeInMaui MeInMaui is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2005
Location: Maui. HI
Posts: 4,203
Quote:
Originally Posted by malore
No, the show data is all stored in the wiz.bin file which is also encrypted. You may not be able to fix the guide yourself, but you can probably using padding to fix the problem with any favorites by setting both the start and end padding to 3 hours later.
I tried exactly this last month when I found that the disney channel data was off by 3 hours. When you set up the padding everything appears like it is going to work, but when it comes time for the show to actually record (3 hours later than the listing), it just disappears. I think the recording has to start before or sometime during the actual airing for it to actually record. Here is a link to where I originally posted this issue.

Aloha,
Mike
__________________
"Everything doesn't exist. I'm thirsty." ...later... "No, it's real!!! I'm full."
- Nikolaus (4yrs old)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.