SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Clients Development

Notices

SageTV Clients Development This forum is for discussions relating to SageTV Open Source Clients Development.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 03-22-2017, 09:30 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
Quote:
Originally Posted by cncb View Post
I have "lip sync" problems when playing through my AVR which I assume is due to bitstreaming/passthrough being unavailable for ijkplayer.
Not an issue at all for me. I have tons of mpeg2 recordings. I would think this would affect mpeg4 recordings as well since the audio codec is likely the same.

One thing I've noticed that isn't shield related is that different AVRs handle streams differently. My cheap pioneer 521 is lightning fast when it comes to recognizing a stream and starting to play it. My not at all cheapo Onkyo 809 is slow as can be and often takes a second or two to lock onto a stream. I haven't used the Onkyo with the shield yet, but I'm wondering if the differences in the way receivers get the HDMI handshake info might have something to do with it?

Does it happen with bitstream at all?
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #22  
Old 03-23-2017, 07:20 AM
cncb cncb is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,240
Quote:
Originally Posted by panteragstk View Post
Not an issue at all for me. I have tons of mpeg2 recordings.
I have no problems with MPEG-2 in Plex or Kodi on the Shield so it seems to be isolated to the ijkplayer. I also don't have sync problems with ExoPlayer in the Sage client, but it has its own playback problems with Sage MPEG-2 recordings.
__________________
-Craig
Reply With Quote
  #23  
Old 03-23-2017, 08:31 AM
KarylFStein KarylFStein is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westland, Michigan, USA
Posts: 998
Quote:
Originally Posted by cncb View Post
I have no problems with MPEG-2 in Plex or Kodi on the Shield so it seems to be isolated to the ijkplayer. I also don't have sync problems with ExoPlayer in the Sage client, but it has its own playback problems with Sage MPEG-2 recordings.
I had a host of problems with MPEG-2 on the Shield and tablet, ijkplayer and Exoplayer, (and Placeshifter). I think for me it was just Comcast screwing things up. I now transcode everything and playback/skipping has been fairly stable on all platforms. I'm traveling right now and have watched several shows on the tablet with very few problems skipping, (and I could skip past the end of commercial then skip back to get around the problems I had). Some slight audio sync here and there, though, but my WiFi is pretty crappy right now so maybe that has something to do with it and the skipping. When on the LAN skipping was solid and fast. Unfortunately I do now have occasional problems with the UI freezing which is still keeping me from retiring the HD300s at home.
__________________
Home Network: https://karylstein.com/technology.html
Reply With Quote
  #24  
Old 03-23-2017, 09:05 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,539
Quote:
Originally Posted by KarylFStein View Post
I had a host of problems with MPEG-2 on the Shield and tablet, ijkplayer and Exoplayer, (and Placeshifter). I think for me it was just Comcast screwing things up. I now transcode everything and playback/skipping has been fairly stable on all platforms. I'm traveling right now and have watched several shows on the tablet with very few problems skipping, (and I could skip past the end of commercial then skip back to get around the problems I had). Some slight audio sync here and there, though, but my WiFi is pretty crappy right now so maybe that has something to do with it and the skipping. When on the LAN skipping was solid and fast. Unfortunately I do now have occasional problems with the UI freezing which is still keeping me from retiring the HD300s at home.
For the UI freezing do you have option (exit on pause) enabled. If not, then try that... I can't say that I've ever had the UI freeze up and I use it on a shield, daily.
Reply With Quote
  #25  
Old 03-23-2017, 04:01 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
Quote:
Originally Posted by cncb View Post
I have no problems with MPEG-2 in Plex or Kodi on the Shield so it seems to be isolated to the ijkplayer. I also don't have sync problems with ExoPlayer in the Sage client, but it has its own playback problems with Sage MPEG-2 recordings.
Curious as to what your source is. It's odd that I'd have no issues when we have the same hardware and software.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #26  
Old 03-23-2017, 05:16 PM
KarylFStein KarylFStein is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westland, Michigan, USA
Posts: 998
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
For the UI freezing do you have option (exit on pause) enabled. If not, then try that... I can't say that I've ever had the UI freeze up and I use it on a shield, daily.
No, I don't have that checked. I'm not sure when the UI freezing started as I gave the mini-client a break for a bit until I started transcoding things. Before the break the UI was fine, but playback was unreliable. I won't be home for a bit to try that, but will say that I'm pretty happy now that the tablet has been working well.
__________________
Home Network: https://karylstein.com/technology.html
Reply With Quote
  #27  
Old 03-24-2017, 06:05 AM
cncb cncb is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,240
Quote:
Originally Posted by panteragstk View Post
Curious as to what your source is. It's odd that I'd have no issues when we have the same hardware and software.
My source is OTA from HDHomerun Connect.
__________________
-Craig
Reply With Quote
  #28  
Old 03-24-2017, 09:48 AM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
Quote:
Originally Posted by cncb View Post
My source is OTA from HDHomerun Connect.
Yeah, that is really odd. We are even using the same source.

I'm curious now as to why we'd see different behavior with a setup that is as identical as it can be.

If you want you can upload a clip and I'll see if it acts funny on my system. Maybe I can help pinpoint what (if any) differences we may have.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #29  
Old 03-24-2017, 03:29 PM
cncb cncb is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,240
Quote:
Originally Posted by panteragstk View Post
If you want you can upload a clip and I'll see if it acts funny on my system. Maybe I can help pinpoint what (if any) differences we may have.
Thanks for the offer, but even without the lip sync problems I probably wouldn't use it much due to the lack of surround sound.

A general problem I have with the Shield and MPEG-2 recordings is it often cannot handle a "blip" in the recording (momentary signal interruption). In Plex and Kodi, the video freezes while the audio continues and several seconds later the video starts up again at the appropriate position. The Sage client with ijkplayer behaves similarly but when the video starts up again it "fast forwards" until it reaches the current position.

I am going to try a PC client (Apollo Lake) for a while and see how that goes .
__________________
-Craig
Reply With Quote
  #30  
Old 03-27-2017, 09:55 AM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
Quote:
Originally Posted by cncb View Post
Thanks for the offer, but even without the lip sync problems I probably wouldn't use it much due to the lack of surround sound.

A general problem I have with the Shield and MPEG-2 recordings is it often cannot handle a "blip" in the recording (momentary signal interruption). In Plex and Kodi, the video freezes while the audio continues and several seconds later the video starts up again at the appropriate position. The Sage client with ijkplayer behaves similarly but when the video starts up again it "fast forwards" until it reaches the current position.

I am going to try a PC client (Apollo Lake) for a while and see how that goes .
I agree about the lack of 5.1, but I'm testing live transcoding to see if that will solve that problem for me. I don't remember having any issues with mpeg4 recordings and exoplayer. I'll report back once I get the bugs out of the live transcoding.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replacement UK Adaptors for HD200 and HD300 emotionnotion SageTV United Kingdom 1 06-14-2016 12:50 PM
Another promising HD300 Replacement mikejaner Hardware Support 87 02-29-2016 01:11 PM
PC Client replacement advice for HD300 Dargason Hardware Support 27 10-11-2015 08:18 PM
Is this a possible HD300 replacement? stuckless General Discussion 6 11-20-2011 08:45 AM
HD300 replacement jbrandon Hardware Support 3 11-16-2011 04:45 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.