SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-26-2005, 10:17 AM
DFA DFA is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2003
Location: Bakersfield
Posts: 638
Encoder Merit question

Following is sage.properties parameter for encoder merit:
mmc/encoders/XXX/encoder_merit

As I understand it, assigning higher numbers, increases the preference of the encoder, all other things being equal, right?

However, default is zero. Does "0" mean no particular merit or does the count simply start from zero rather than "1". In other words, if having multiple encoders and wanting to assign preference, should the count be 0,1,2....etc. or 1,2,3....etc. or no matter? Essentialy wondering if zero may have additional definition associated with it such as "null preference" and would not be ranked against other encoders.

DFA
__________________
Wrong information is worse than no information
Reply With Quote
  #2  
Old 08-26-2005, 10:33 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,596
I'm not 100% sure how the core is handling that, but I would think 0 is just another value, like most other situations; I've never been told that it means anything else. If you don't want to worry about whether that is true, simply make 1 the lowest number when you make your changes.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-26-2005, 10:55 AM
zz5's Avatar
zz5 zz5 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2004
Posts: 332
Like Opus4 said, 0 is just another value. I have 3 250's and 1 350, and I have the 3 250's set at 1, and the 350 set at 0, and it only uses the 350 when the 250's are all recording.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.