SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-31-2017, 10:36 AM
chairmanmao's Avatar
chairmanmao chairmanmao is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Carlos, CA
Posts: 80
Sage Not Waking Up

I've been bedeviled over the last week with Sage v9 (Windows 10) suddenly not working properly. Part of the problem seems to stem from Comcast, my cable provider, mucking around with channel assignments in preparation for their Bay Area DOCSIS 3.1 rollout.

I thought I had resolved the problems (thanx again, Fred). Unfortunately, now I'm dealing with Sage not waking up to record shows.

Example: I saw that it was going to record a show off of channel 1044 (my local CW affiliate) last night at 8 PM. Yet no recording was made, and the log shows Sage going into deep sleep at 18:34:44.140 and not waking up again until 21:17:12.564. Here are what I think are the relevant lines from the log file:

Mon 10/30 18:34:44.129 [Scheduler@1ddb402] Scheduler awoken
Mon 10/30 18:34:44.134 [Scheduler@1ddb402] Scheduler.updateSchedule() called manual=[ManualRecord[A[34069352,34059880,"Renovation Road",87317@0401.07:30,30,T] time=Fri 4/1 7:30:00.000 dur=0:30:00], ManualRecord[A[34219540,34056010,"Texas Flip N Move",87317@0408.06:30,60,T] time=Fri 4/8 6:30:00.000 dur=1:00:00], ManualRecord[A[43645648,43644796,"Windy City Flip",87317@0705.23:00,60,T] time=Wed 7/5 23:00:00.000 dur=1:00:00]] schedules={} scheduleRandSize=16303
Mon 10/30 18:34:44.140 [Scheduler@1ddb402] Scheduler starting wait...
Mon 10/30 18:34:44.228 [main@5ede7b] SageTV.deepSleep(true) is done
Mon 10/30 21:17:12.564 [main@5ede7b] SageTV.deepSleep(false)
Mon 10/30 21:17:12.583 [main@5ede7b] SageTV pausing on wakeup to let drivers load properly...
Mon 10/30 21:17:27.592 [main@5ede7b] SageTV done waiting on wakeup to let drivers load properly.
Mon 10/30 21:17:27.597 [Scheduler@1ddb402] Scheduler awoken
Mon 10/30 21:17:27.603 [Seeker@837834] Seeker awoken
Mon 10/30 21:17:27.611 [main@5ede7b] UIManager.deepSleep(false)
Mon 10/30 21:17:27.618 [Scheduler@1ddb402] Scheduler.updateSchedule() called manual=[ManualRecord[A[34069352,34059880,"Renovation Road",87317@0401.07:30,30,T] time=Fri 4/1 7:30:00.000 dur=0:30:00], ManualRecord[A[34219540,34056010,"Texas Flip N Move",87317@0408.06:30,60,T] time=Fri 4/8 6:30:00.000 dur=1:00:00], ManualRecord[A[43645648,43644796,"Windy City Flip",87317@0705.23:00,60,T] time=Wed 7/5 23:00:00.000 dur=1:00:00]] schedules={DCT-HDHomeRun Prime Tuner 1315E450-0 on 127.0.0.1:9000=[Sched=[] MustSee=[]], DCT-HDHomeRun Prime Tuner 1315E450-1 on 127.0.0.1:9000=[Sched=[] MustSee=[]], DCT-HDHomeRun Prime Tuner 131F5955-0 on 127.0.0.1:9000=[Sched=[] MustSee=[]], DCT-HDHomeRun Prime Tuner 131F5955-2 on 127.0.0.1:9000=[Sched=[] MustSee=[]], DCT-HDHomeRun Prime Tuner 131F5955-1 on 127.0.0.1:9000=[Sched=[] MustSee=[]], DCT-HDHomeRun Prime Tuner 1315E450-2 on 127.0.0.1:9000=[Sched=[] MustSee=[]]} scheduleRandSize=16303
Mon 10/30 21:17:27.623 [Seeker@837834] MemStats: Used=226MB Total=429MB Max=1037MB

Help and suggestions on how to figure out why Sage isn't recording stuff would be most appreciated.

Also, is there a way to keep track of what Sage >>should've<< recorded? The recording schedule view in the UI only shows stuff that's to be recorded in the future. I'd like to be able to see what was supposed to have been recorded so I can see if there's a pattern in what's being missed. Right now, for all I know, it's just not recording anything.

- Mark
Reply With Quote
  #2  
Old 10-31-2017, 07:18 PM
chairmanmao's Avatar
chairmanmao chairmanmao is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Carlos, CA
Posts: 80
I can confirm that Sage is not waking up; it was set to record a show at 6 PM, but only started recording it when I manually work up the computer.

Is there some setting in Sage that I need to check/change to get it to wake up?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-01-2017, 11:24 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,399
Quote:
Originally Posted by chairmanmao View Post
I can confirm that Sage is not waking up; it was set to record a show at 6 PM, but only started recording it when I manually work up the computer.

Is there some setting in Sage that I need to check/change to get it to wake up?
Are you on the Windows 10 2017 Fall Creators update ?.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-01-2017, 12:06 PM
chairmanmao's Avatar
chairmanmao chairmanmao is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Carlos, CA
Posts: 80
Yep. And it seems like I'm about to learn about the second bug that affects me...
Reply With Quote
  #5  
Old 11-01-2017, 01:51 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,399
Quote:
Originally Posted by chairmanmao View Post
Yep. And it seems like I'm about to learn about the second bug that affects me...
You may want fall back on to the older ver of Windows 10 with the 2nd Creators update as it really well know that Windows 10 3rd Creators update has min problem.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-01-2017, 02:00 PM
chairmanmao's Avatar
chairmanmao chairmanmao is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Carlos, CA
Posts: 80
Sorry, not sure what you mean by "min problem".

Last edited by SHS; 11-01-2017 at 02:03 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-01-2017, 02:03 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,399
Quote:
Originally Posted by chairmanmao View Post
Sorry, not sure what you mean by "min problem".
mini or bunch of problem
Reply With Quote
  #8  
Old 11-01-2017, 02:26 PM
chairmanmao's Avatar
chairmanmao chairmanmao is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Carlos, CA
Posts: 80
Ah! Thanx for the clarification.

I >>think<< I solved the problem by changing the Sage service from Automatic Start (Delayed) back to plain Automatic Start.

I'd made the change to Delayed based on some advice on how to solve a different problem involving how Sage interacts with OpenDCT, which I also use. But the change to Delayed was an optional one, so I'll see if reverting it continues to allow the machine to wake up.
Reply With Quote
Reply

Tags
comcast, not waking


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sage not waking PC to record dtox86 SageTV Software 0 10-19-2016 01:22 PM
Waking the Sage Server Diego Garcia SageTV Media Extender 1 04-27-2010 11:33 AM
Sage CPU utilization after PC waking kevine SageTV Software 0 09-05-2007 08:08 AM
sage not waking properly eruji SageTV Software 7 11-29-2005 09:54 AM
Waking Up Sage with the RW remote rjack Hardware Support 2 01-20-2005 07:58 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.