SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-30-2008, 08:57 AM
Lightarrow Lightarrow is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 24
USB-Uirt As Blaster and Receiver problem

Hi everyone, i just reformated my server (i use it to record and playback) to vista. I had no problems with anything except the USB-UIRT.

Here is what i tried.

First i setup my video source. I use the USB-UIRT to change channel on my EchoStar 6100. This worked great since i already had the .ir file from my old install. This worked perfect.

I also use the usb-uirt to control SageTv (ir receiver) using my hauppauge remote and my mce remote. But now i cannot use the usb-uirt as a ir receiver. It gives me the error : "Failed setting the infrared receiver port". I think this is werid because the blaster works perfect.

I then removed my tv source, at the same time the "blaster". then i tried to add my remote to control sagetv and it worked... did not gime me the "failed setting the infrared receiver port" error. I then tried to add my tv source again and it gived me the "failed setting the infrared port" error.

I tried changing the usb port for my usb-uirt, deleting drivers and re-installing .. etc .. it always gives me the error when 1 function is enabled and i try to add the other.

This was not an issue with my old installation. I was wondering why is it giving me this problem and How do i fix it ?
This is getting annoying, since i cannot control sage with a remote if i wan to be able to use my blaster

Thanks all for your help
Reply With Quote
  #2  
Old 10-30-2008, 08:07 PM
Lightarrow Lightarrow is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 24
Anyone ... ?

How do you fix the usb-uirt to work again doing 2 functions .. I also tried running the service as the same user
Reply With Quote
  #3  
Old 11-01-2008, 02:16 PM
Lightarrow Lightarrow is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 24
Please i really want to be able to use my usb-uirt as a receiver and blaster at the same time. It works when i use LMGestion's LM remote Keymap but that software does not allow me enough customisations for controlling sage...
Reply With Quote
  #4  
Old 11-02-2008, 09:39 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Did you pick the USB-UIRT receiver in Sage TV Detailed Setup? Did you test it in there under Commands-Link Infrared keystroke..? If it's not working there make sure you have the driver installed correctly for UIRT. It sounds like you have.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-02-2008, 07:58 PM
Lightarrow Lightarrow is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 24
Thanks alot for reply... I did install the usb-uirt correctly, and i did try to add it in the detailed setup. That is where it screws up. It wont let me select the usb-uirt there.... i even uninstalled and reinstalled the drivers. What is weird is that it works for one function at a time... if i use it as a blaster, it wont let me add it as a receiver. If i add it as a receiver, it wont let me add the blaster ... i tried it both ways.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-03-2008, 07:16 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Did you install the drivers logged in as Administrator? If so did you install SageTV logged on as the same user? It sounds like a Vista/Security issue. I've turned off UAC before I installed any applications and don't see these issues. You may wish to do the same. If you do you will need to reinstall all your apps as one consistent user with Administrator rights.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-03-2008, 04:05 PM
Lightarrow Lightarrow is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 24
mmm. this may be a possibility. I did install sagetv, and the usb-uirt without UAC so it should not be a problem. Does this mean i would need to re-install Sagetv and reset all my settings again ? :P

Thanks alot for reply
Reply With Quote
  #8  
Old 11-03-2008, 06:46 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
If you installed it without UAC in the first place you should be OK. But I think you would need to install it with a user that has administrator privileges.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-03-2008, 07:40 PM
Lightarrow Lightarrow is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 24
I tried SageTv with the service disabled and the 2 functions do work at the same time. But as soon as i put the service back on, i have no luck, either the blaster or the receiver function stops working

Jp
Reply With Quote
  #10  
Old 12-05-2008, 01:01 PM
popechild popechild is offline
Sage Expert
 
Join Date: May 2006
Posts: 725
Quote:
Originally Posted by Lightarrow View Post
I tried SageTv with the service disabled and the 2 functions do work at the same time. But as soon as i put the service back on, i have no luck, either the blaster or the receiver function stops working

Jp
I reported this as a bug to Sage, who referred me to USB-UIRT support. I emailed him and was told that it's a known issue that's being worked on. FWIW.
Reply With Quote
  #11  
Old 01-31-2009, 02:42 PM
ace007 ace007 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Denver, CO
Posts: 157
Anybody know if there has been a update to this. I was able to get my new USB-UIRT to control my STB but when I try to get set it up to respond to my remote by configuring Sage to use it I get the "Failed setting the infrared receiver port! Please ensure the device is connected."

Of course it is connected since Sage is able to command it to change channels.
Reply With Quote
  #12  
Old 01-31-2009, 03:03 PM
CollinR CollinR is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,305
You need to have the service run as the same user account as the local interface.

You can also try using EventGhost but you will need to setup exemultituner plugin to have EventGhost control channel changing.
Reply With Quote
  #13  
Old 01-31-2009, 04:42 PM
ace007 ace007 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Denver, CO
Posts: 157
I tried changing the service to run as the desktop account and it still would not connection to the USB-UIRT.. same error. Disabled running it as a service and then it would connect to it and I went through and configured it but after changing it back to run as a service it quit working.
Reply With Quote
  #14  
Old 01-31-2009, 04:49 PM
CollinR CollinR is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,305
You need to retry that as obviously if application mode worked and service didn't then they were not running as the same account. In application mode you don't get the choice.

Do you have auto login enbled in the group policy? Might double check who you are loggin in as in application mode.
Reply With Quote
  #15  
Old 02-03-2009, 11:59 AM
ace007 ace007 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Denver, CO
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by CollinR View Post
You need to retry that as obviously if application mode worked and service didn't then they were not running as the same account. In application mode you don't get the choice.

Do you have auto login enbled in the group policy? Might double check who you are loggin in as in application mode.

Well despite changing the account that service mode uses to the account I login with and testing to make sure USB-UIRT works fine in app mode it still won't work in Service Mode. I sent a email to the beta team yesterday to see if they know how to make it work. still waiting for a response.

Thanks for the suggestions..

Rob
Reply With Quote
  #16  
Old 03-31-2009, 08:36 PM
jscole99 jscole99 is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Clarksville, TN
Posts: 5
USB Uirt Error

Just so you don't think you're crazy. I am getting the same error with the USB UIRT running as a service on Vista 64 and Java 6 Update 13. Running Sage as an application fixes the issue.
Reply With Quote
  #17  
Old 04-02-2009, 09:45 PM
fitzpatr fitzpatr is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2008
Location: Windsor, ON, Canada
Posts: 8
I am also encountering this problem!!

I just bought a USB-UIRT, and have hit the same problem. Running as an application does fix the problem, but it is not really ideal, since the computer can't enter standby without the service enabled to restart (easily, anyways). Anyone have any solutions?
Reply With Quote
  #18  
Old 04-03-2009, 09:51 AM
StephaneM's Avatar
StephaneM StephaneM is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2006
Location: France
Posts: 1,463
Quote:
Originally Posted by fitzpatr View Post
Anyone have any solutions?
You'll have to use another software to hande the USB-UIRT as a receiver and as blaster. This is the only solution: the USB-UIRT cannot be shared by two process having a different security context.

You can either use EventGhost, Girder or my software (see signature). My software features a SageTV channel change plugin, so it's easy to handle the change.

Regards,
Stéphane.
Reply With Quote
  #19  
Old 07-19-2009, 05:55 AM
Lightarrow Lightarrow is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 24
The issue is still present in 6.5.20 RC. but now i am having problems with LMRemote Keymap, If i test a channel change within LMRemote, everything works great but i cannot use the tuner plugin on Sagetv, it just does not want to change the channel.

Stephane, i already sent you a email with the trace. hope it helps . I will revert to 6.5.8 for now until the issue is resolved.

I really tought i was the only one ... guess i was wrong
Reply With Quote
Reply

Tags
blaster, receiver, usb-uirt


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird Usb-uirt blaster problem Lightarrow Hardware Support 5 10-02-2008 11:57 AM
Hauppage WIN-TV PVR USB2 IR Blaster Problem mambo101 Hardware Support 1 08-06-2007 09:30 PM
IR Blaster and STV v6 Problem cjw Hardware Support 1 01-02-2007 01:22 PM
Dish Receiver - 322 dual or ViP211 USB? SkierHiker Hardware Support 6 06-17-2006 03:25 PM
Remote tuning problem - USB UIRT drops first digit of 3-digit channels swad Hardware Support 1 10-07-2005 12:37 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.