SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > General Discussion > General Discussion

Notices

General Discussion General discussion about SageTV and related companies, products, and technologies.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-05-2014, 02:27 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,815
SageTV Windows 10

SageTV works fine in Windows 10 ... WMC appears to work but not included problem downloading Guide data for WMC.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-05-2014, 04:16 PM
Skirge01's Avatar
Skirge01 Skirge01 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Jersey
Posts: 2,599
Hope this isn't true and turns out to be FUD, but just an FYI for those checking out W10.
__________________
Server: XP, SuperMicro X9SAE-V, i7 3770T, Thermalright Archon SB-E, 32GB Corsair DDR3, 2 x IBM M1015, Corsair HX1000W PSU, CoolerMaster CM Storm Stryker case
Storage: 2 x Addonics 5-in-3 3.5" bays, 1 x Addonics 4-in-1 2.5" bay, 24TB
Client: Windows 7 64-bit, Foxconn G9657MA-8EKRS2H, Core2Duo E6600, Zalman CNPS7500, 2GB Corsair, 320GB, HIS ATI 4650, Antec Fusion
Tuners: 2 x HD-PVR (HTTP tuning), 2 x HDHR, USB-UIRT
Software: SageTV 7
Reply With Quote
  #3  
Old 10-05-2014, 04:21 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,815
Quote:
Originally Posted by Skirge01 View Post
Hope this isn't true and turns out to be FUD, but just an FYI for those checking out W10.
They give you the option whether you want to participate I have no problem participating for the preview testing. Nothing to hide on my test system :-).. I rather provide feedback than not. it is called Windows Insider Program.

From Microsoft: "Please bear in mind that this is a Technical Preview for Enthusiasts. It is strongly recommended that you install on a test machine or a VM (Virtual Machine) and not on your main or only computer."
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.

Last edited by nyplayer; 10-05-2014 at 04:24 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-01-2015, 11:54 AM
trallyus trallyus is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 392
windows 10 and sage tv

has any one tried windows 10 with sage tv and does it work?

* merged *
Reply With Quote
  #5  
Old 06-02-2015, 06:19 AM
trallyus trallyus is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 392
Thanks!!!! I did search before I asked the question but it did not bring this topic up.

Appreciate the heads up.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-02-2015, 08:04 AM
Skirge01's Avatar
Skirge01 Skirge01 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Jersey
Posts: 2,599
Quote:
Originally Posted by trallyus View Post
Thanks!!!! I did search before I asked the question but it did not bring this topic up.

Appreciate the heads up.
Had the same problem. I thought this was posted already after reading your question, but couldn't find it because you can't include "10" in your search. I even tried searching via tags, but there weren't any for "windows 10", so I just added that to this thread. Hopefully that'll help a little bit.
__________________
Server: XP, SuperMicro X9SAE-V, i7 3770T, Thermalright Archon SB-E, 32GB Corsair DDR3, 2 x IBM M1015, Corsair HX1000W PSU, CoolerMaster CM Storm Stryker case
Storage: 2 x Addonics 5-in-3 3.5" bays, 1 x Addonics 4-in-1 2.5" bay, 24TB
Client: Windows 7 64-bit, Foxconn G9657MA-8EKRS2H, Core2Duo E6600, Zalman CNPS7500, 2GB Corsair, 320GB, HIS ATI 4650, Antec Fusion
Tuners: 2 x HD-PVR (HTTP tuning), 2 x HDHR, USB-UIRT
Software: SageTV 7
Reply With Quote
  #7  
Old 06-02-2015, 08:26 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
I started to reply with a comment about searching the forum, then decided it was better posted here.

Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-02-2015, 10:25 AM
Pelicanjoe Pelicanjoe is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Huntersville, NC
Posts: 149
So, has anyone tried a recent build of Windows 10 with SageTV?

Was there any difference?

What is supposed to be the main selling point on upgrading to Windows 10 (other than longer support timeline)?

I am interested, but think that SageTV won't operate any better on Windows 10 than it does on Windows 7. Mainly because it is a 32 bit Java application. I
Reply With Quote
  #9  
Old 06-20-2015, 10:00 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,135
Windows 10 upgrade - anyone using beta?

as all of you have seen, our windows machines have been offered the free upgrade to Windows 10 on July 29th.

Anyone running the beta of this with a SageTV server, either 32 or 64 bit? Any successes - problems - likes - dislikes?

The 32 bit version, if there is one, is my concern, as I use 1394 tuning - so 64 bit is out unless someone invents a solution once open-source Sage appears.

* merged *
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #10  
Old 06-20-2015, 11:59 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
as all of you have seen, our windows machines have been offered the free upgrade to Windows 10 on July 29th.

Anyone running the beta of this with a SageTV server, either 32 or 64 bit? Any successes - problems - likes - dislikes?

The 32 bit version, if there is one, is my concern, as I use 1394 tuning - so 64 bit is out unless someone invents a solution once open-source Sage appears.

* merged *
Got extax harddrive try the beta and see if it works
Reply With Quote
  #11  
Old 06-20-2015, 12:45 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,135
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
Got extax harddrive try the beta and see if it works
What? Extax hardrive? don't understand....
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #12  
Old 06-20-2015, 12:54 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
What? Extax hardrive? don't understand....
As in you have a spare hard drive? install windows 10 on that to test it.
Make sure there are no other harddrive hookup then install Windows 10 on that spare hard drive.
Reply With Quote
  #13  
Old 06-20-2015, 03:44 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,135
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
As in you have a spare hard drive? install windows 10 on that to test it.
Make sure there are no other harddrive hookup then install Windows 10 on that spare hard drive.
ah, ok. That would involve a Sage install, drivers, etc etc. Just wondered if anyone else had tried it yet. Judging from what I see in this thread, no one has yet, or they haven't shared their experience.
thanks
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #14  
Old 06-27-2015, 10:25 AM
timg11's Avatar
timg11 timg11 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 472
SageTV and Windows 10?

Has anyone tried SageTV with Windows 10 preview?

Should I plan to upgrade to Windows 10, or plan on staying with Windows 7 "forever"?

* merged *
__________________
HD300 extender with (2020 New Build) SageTV 64 bit V9.2.2.903 (service mode), Running on Windows 10 (64 bit), Intel Core i7-10700K CPU, 16G RAM, GIGABYTE Z490 UD motherboard. NVidia GTX1650 Super; Viewsonic LCD on one output and Mitsubishi WD57734 HDTV via DVI/HDMI on other output. HDHomeRun HDHR5-4US tuner, Hauppauge "Siena" 1512 HD-PVR2 connected to Cisco Cable modem from Spectrum, tuned with USB-UIRT.
Reply With Quote
  #15  
Old 07-30-2015, 07:56 AM
Ian Davies Ian Davies is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 30
Will SageTV work on Windows 10?

Has anyone tried to run SageTV on Windows 10? If so, what are the results? Does it work?

Thanks,

Ian.

* merged *
Reply With Quote
  #16  
Old 07-30-2015, 10:04 AM
laberet laberet is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 32
Upgrading SageTV Server to Windows 10

Has anyone done this yet? I have a fairly large number of computers on the home network. Couple different versions of windows. I'd like to get them all to 10. The one I'm most worried is the HTPC/Primary RAID for the home network. Currently Windows 8.1 Pro with Media Center. I don't use Windows Media Center but I do use the "Microsoft DTV-DVD Video Decoder" for MPEG-2. I'm guessing that might go poof on upgrade and I'll have to use a different one.

Anyone done a Windows 10 upgrade yet. Any issues?

* merged *
__________________
Server: Win10 Pro 64b 19041.1237, ASUS STRIX X299-E, Intel i9-7940X 14c 28t, 32GB@3200, GTX 1080 Ti Storage: NVMe boot, 2x 4TB HD data, NAS data
SageTV: v9.2.5.936 (32b), Java 1.8.0_301 Plugins: Gemstone, Web Interface, Mobile Web Interface, Batch Metadata Tools, Java Heap Monitor
Sources: 4x ATSC OTA HDHR5-4US, 2x Sat (Dish), HDPVR(1.7.1.30059.1)<-->VIP211K, USB-UIRT(2.12.26.0 2/24/2017) Extenders: 6xHD300
Other: Homeseer HS3 w/plugins (Zwave, JowiHue, Ecobee, MeiHarmonyHub), Shairport4w,
Reply With Quote
  #17  
Old 07-30-2015, 10:19 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,815
Quote:
Originally Posted by laberet View Post
Has anyone done this yet? I have a fairly large number of computers on the home network. Couple different versions of windows. I'd like to get them all to 10. The one I'm most worried is the HTPC/Primary RAID for the home network. Currently Windows 8.1 Pro with Media Center. I don't use Windows Media Center but I do use the "Microsoft DTV-DVD Video Decoder" for MPEG-2. I'm guessing that might go poof on upgrade and I'll have to use a different one.

Anyone done a Windows 10 upgrade yet. Any issues?
Windows 10 has the "Microsoft DTV-DVD Video Decoder" I upgraded all my Pc's except the server because I use WMC but once the HDHR DVR is released I will upgrade to windows 10. Sage works great on windows 10... My test System is windows 10 and Sage performs well.

Check this thread may answer some questions.
http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=62277

Last edited by nyplayer; 07-30-2015 at 10:47 AM.
Reply With Quote
  #18  
Old 08-02-2015, 08:29 AM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
I upgraded my SageTV server to Windows 10 yesterday. Went off without a hitch. The only tiny issue I had was that my Plex service runner didn't come back. That was dead simple to get started again. Everything else is running fine.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #19  
Old 08-02-2015, 08:45 AM
jorton jorton is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2005
Location: Canada
Posts: 1,273
@Taddeusz - Any issues with the USB-UIRT (drivers etc) in Windows 10?

I have two USB-UIRT's tuning 4 cable boxes connected to HDPVR's.

I have all my clients running Windows 10 Pro without any issues. All upgrades no fresh installs.

J
Reply With Quote
  #20  
Old 08-03-2015, 07:38 AM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
Quote:
Originally Posted by jorton View Post
@Taddeusz - Any issues with the USB-UIRT (drivers etc) in Windows 10?

I have two USB-UIRT's tuning 4 cable boxes connected to HDPVR's.

I have all my clients running Windows 10 Pro without any issues. All upgrades no fresh installs.

J
No, no issues with my USB-UIRT. Ran a test recording yesterday morning just to make sure. It recorded a several shows last night without issue.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
Reply

Tags
windows 10


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sagetv and WIndows 7 nadler SageTV Software 3 12-23-2009 09:45 AM
SageTV License in Hauppauge HD-PVR & SageTV Media Center for Windows Bundle LookitsErin SageTV Software 4 05-28-2009 02:16 PM
Which comes first SageTV 7 or Windows 7 Brent General Discussion 14 11-13-2008 04:48 PM
Can SageTV Linux use same plugins as SageTV XP Windows? TechBill SageTV Linux 3 10-02-2007 12:59 AM
SageTV Releases SageTV Lite PVR Software for Windows Hardware OEMs dkardatzke Announcements 0 07-06-2005 09:43 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.