SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Github Development

Notices

SageTV Github Development Discussion related to SageTV Open Source Development. Use this forum for development topics about the Open Source versions of SageTV, hosted on Github.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-31-2016, 05:12 AM
Pelicanjoe Pelicanjoe is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Huntersville, NC
Posts: 149
Question Windows Installation V9 Success Stories

Hi All,

I'm going to be attempting a new installation of Sagetv v9 server on a new computer running Windows 10 and using Hauppauge HVR-2250.

Iv'e noticed that there is a beta installer and there are other instructions on how to install v9 manually.

Has anyone had any great success with any method? Can you tell us how you successfully installed v9 on a new computer?

Thanks!

Joe

Last edited by Pelicanjoe; 01-31-2016 at 05:45 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-31-2016, 08:43 AM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,593
IMHO there is really no risk to using the latest installer on a clean system so it should be the best option. It should also cleanly uninstall if you are not happy with the results...but if you have issues please report back so I can work to resolve.

k
Reply With Quote
  #3  
Old 01-31-2016, 10:25 AM
HelenWeathers's Avatar
HelenWeathers HelenWeathers is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, Florida
Posts: 1,321
Quote:
Originally Posted by Pelicanjoe View Post
Has anyone had any great success with any method? Can you tell us how you successfully installed v9 on a new computer?
Use the installer!!! Works great!

I have just done a clean install of Sage 9 on Win 10/32 with Hauppauge 2255 cards.

Best is to install and close the installer, run Sage from the desktop icon to do the initial setup wizard and then set up your service app if you will be running Sage as a service.

It went flawlessly for me with channel scan and channel preview both working perfectly. (When I tried to do my first setup run in service mode I did have a glitch in the setup wizard)

Working great for OTA record/playback with default setup settings.
__________________
Server: SageTV 9, Win10/32, Intel DP55KG Mb, Intel QC i5 2.66GHz , 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM, 2 Hauppauge 2255s for 4 OTA ATSC tuners, HDHRPrime w Comcast, 3 STP-HD300s 20101007-0 firmware, nVidia Shield. Java v7u55. Plugins:SD EPG, OpenDCT
Reply With Quote
  #4  
Old 01-31-2016, 11:14 AM
Pelicanjoe Pelicanjoe is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Huntersville, NC
Posts: 149
Talking

Great information Jusjoken and Helen! I was looking at your beta installer thread, but it was reading as if you needed to install v7 first then v9 over it. And Helen, your posts were sounding like they were having some issues. Great to know the work-around!

So, just to be sure I understand what you are saying, you don't need to install v7 then v9 over it?

Also, Jusjoken, do you update the initial beta installer link when a new version comes out? I noticed that there was one at the start of the thread and one toward the end (an update). Would both of them be the same? I did not click on it to see.

Hopefully it is easier than I originally thought!

Thank you!

Joe
Reply With Quote
  #5  
Old 01-31-2016, 11:59 AM
HelenWeathers's Avatar
HelenWeathers HelenWeathers is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, Florida
Posts: 1,321
Quote:
Originally Posted by Pelicanjoe View Post
.....So, just to be sure I understand what you are saying, you don't need to install v7 then v9 over it?....Joe
Yes, just install the V9 Sage UNLESS You have a Sage license and need to keep the closed caption function on your server itself. The CC data is embedded in the stream from the 2250 tuners, so it works on extenders without needing any of the earlier Sage components.
__________________
Server: SageTV 9, Win10/32, Intel DP55KG Mb, Intel QC i5 2.66GHz , 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM, 2 Hauppauge 2255s for 4 OTA ATSC tuners, HDHRPrime w Comcast, 3 STP-HD300s 20101007-0 firmware, nVidia Shield. Java v7u55. Plugins:SD EPG, OpenDCT
Reply With Quote
  #6  
Old 01-31-2016, 06:03 PM
Pelicanjoe Pelicanjoe is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Huntersville, NC
Posts: 149
Thanks for this great information! I am still building the PC, but this will be very useful and probably helpful to others.

Helen, you said...

Quote:
Originally Posted by HelenWeathers View Post
Yes, just install the V9 Sage UNLESS You have a Sage license
I do have a sage license and plan to use it for EPG data. This won't hurt or help that use of the license?

Thanks!

Joe
Reply With Quote
  #7  
Old 01-31-2016, 07:19 PM
HelenWeathers's Avatar
HelenWeathers HelenWeathers is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, Florida
Posts: 1,321
Quote:
Originally Posted by Pelicanjoe View Post
Helen, you said...

I do have a sage license and plan to use it for EPG data. This won't hurt or help that use of the license?

Thanks! Joe
I only mentioned the license in the context of Closed Captioning. IF YOU NEED CC on the server you'll need to install Sage 7 first so whel you upgrade to Sage 9 the components from V7 having to do with CC extraction are kept and reregistered when you install V9 which currently has no CC support,
__________________
Server: SageTV 9, Win10/32, Intel DP55KG Mb, Intel QC i5 2.66GHz , 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM, 2 Hauppauge 2255s for 4 OTA ATSC tuners, HDHRPrime w Comcast, 3 STP-HD300s 20101007-0 firmware, nVidia Shield. Java v7u55. Plugins:SD EPG, OpenDCT
Reply With Quote
  #8  
Old 01-31-2016, 12:08 PM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,593
Quote:
Originally Posted by Pelicanjoe View Post
Also, Jusjoken, do you update the initial beta installer link when a new version comes out? I noticed that there was one at the start of the thread and one toward the end (an update). Would both of them be the same? I did not click on it to see.
The links are both the current version....The first post autoupdates and will always point to the latest windows installer....however, we did run into a little version number issue between myself and stuckless so there is a NEWER folder on BinTray called 9.0.4.220 than the one I created with 9.0.4.224.

So I will get that corrected later today but in the mean time the latest is here....

Last edited by jusjoken; 01-31-2016 at 12:10 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-31-2016, 02:02 PM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,593
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
however, we did run into a little version number issue between myself and stuckless so there is a NEWER folder on BinTray called 9.0.4.220 than the one I created with 9.0.4.224.

So I will get that corrected later today but in the mean time the latest is here....
I have corrected this so all files are now available in the 9.0.4.220 location on BinTray.

Reply With Quote
  #10  
Old 08-30-2016, 06:02 PM
Foggy Foggy is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 37
My upgrade went very well. No issues.

Had v7 (w/V6 key) running on a Windows 10 64 bit workstation using SageDCT.

Stopped both SageDCT and SageTV, backed everything up, installed SageTVSetup_9.0.4.232_RC1.000.exe and rebooted.

SageTV service did not start auto-magically, but once I started the client everything I've tried so far works. (I've seen messages on the service startup issue, so I will go dig those up).

Why did I upgrade?
- Was getting the 15 day trial message on my mini-client devices and the wife was not happy.
- Had been getting the spinning circle a lot when trying to skip forward
- If I skipped forward too many times, the client (running on the server) would die with the message about too many threads. I'm hoping this version fixes that issue.

Thanks to the development team.

Purchased license in 2008. Still very happy with SageTV
Reply With Quote
  #11  
Old 08-31-2016, 08:46 AM
brandypuff brandypuff is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2008
Location: Berlin, MA
Posts: 370
Did you upgrade right over your V7 installation? I am torn between upgrading my V6 (yes, i know it's ancient but it works) or installing fresh which I am leaning towards. I think in only need to save my wizbin install and then replace it into the new V9 folder. I know that file is pretty big after 8 or 9 years but at least i won't have to repopulate my favorites and Tuners, i think. I am also running SageDCT with HD Prime.
__________________
- James M -

Capture Devices: HDHomerunXTEND, HDHomerunPrime
Reply With Quote
  #12  
Old 08-31-2016, 10:36 AM
Foggy Foggy is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 37
brandypuff - Yes, I installed right over my v7 installation.

Note that I started with v6 and upgraded to v7 a few years ago using the revised v7 binaries (see: https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=56225).

After stopping both SageTV and SageDCT services, I copied the entire SageTV directory to another location just in case, then ran the SageTVSetup_9.0.4.232_RC1.000.exe file.

The SageTV service did not start up, so I found and ran the C:\Program Files (x86)\SageTV\SageTV\SageTVServiceControl.exe and set sage to run as a service, then rebooted again. This time SageTV service started up.
Reply With Quote
Reply

Tags
hauppauge 2250, version 9 success stories, windows 10


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 8 x64, HD-PVR, FIOS [SUCCESS] ShortySeanbo Hardware Support 12 02-05-2013 10:27 PM
Getting the channels back - success stories only please wigglytoes General Discussion 5 04-29-2010 07:23 AM
SageTV Server running Linux? Any success stories? Brent SageTV Linux 13 07-02-2008 08:48 PM
Anyone with wireless MVP success stories? jkf SageTV Media Extender 8 06-13-2007 07:18 PM
SageTV Client - Setup - Extender? - Success Stories? DRM2PVR Hardware Support 11 11-22-2005 06:00 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.