SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > General Discussion > General Discussion

Notices

General Discussion General discussion about SageTV and related companies, products, and technologies.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-28-2022, 07:30 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,712
Remote access for a Android phones

I apologize since this is not specifically SageTV related, but, I have a technical support question and I feel that the people on this forum might have some answers.

In short, I'm looking for a remote desktop solution to take control of an android phone, to see their screen, etc.

My father, 70+ years old lives half way across the country from me, and he calls me all the time with issues about his phone (can't get messages working, can't get facebook working, etc). I try to walk through over the phone and have him describe what he's seeing, etc, but, it's futile In the end I hardly ever fix his issues.

On the desktop, I have several family members that will call for help, and I have them just use chrome remote desktop and I take control of their computer and fix their problems. I need something easy like that, but for a phone. It can't require some convoluted sign up process (especially on the phone) or else it'll never work, and I'll be just trying to walk him through yet another futile experience

I can't be the only person that has this type of issue (we all have parents )

Any recommendations on easy to use solutions to help me provide technical support to my dad?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2022, 07:42 AM
KeithAbbott KeithAbbott is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,322
Maybe TeamViewer?
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i7-7700T CPU, 32GB Memory, Unraid 6.9.2, sagetvopen-sagetv-server-opendct-java11 Docker (version 2.0.6)
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners, SiliconDust HDHomeRun CONNECT 4K OTA Tuner
Clients: Multiple HD300 Extenders, Multiple Fire TV Stick 4K Max w/MiniClient
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
  #3  
Old 02-28-2022, 08:14 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,712
Quote:
Originally Posted by KeithAbbott View Post
Maybe TeamViewer?
I know there is TeamViewer, LogMeIn, and bunch of others, but I'm looking to see if people have experience with these. ie, can my non-technical dad install teamviewer? is that dead simple, or would he need to then create an account, give a credit card, etc, and if so, then he's dead in the water. I can likely send him a link to the play store and say, "click the link and then 'install'" but beyond that, he's likely not going to be much use.

I am thinking of taking a trip to see him in the fall, so, maybe if I find something that does require more of a setup, I'll do the setup when I see him in the fall. TeamViewer does look promising, I just don't have a sense for what the setup would be.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-28-2022, 10:31 AM
MattHelm MattHelm is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2005
Location: Chicago, IL
Posts: 1,208
I have used TeamViewer once on an android phone. This was right after it came out, and it was buggy and slow, but yes, it was very easy to use. You enter 1 code. For non-business use, it was free at that time.

Again, this was shortly after they released the app for android, so thing should have changed.
__________________
Server #1= AMD A10-5800, 8G RAM, F2A85-M PRO, 12TB, HDHomerun Prime, HDHR, Colossus (Playback - HD-200)
Server #2= AMD X2 3800+, 2G RAM, M2NPV-VM, 2TB, 3x HDHR OTA (Playback - HD-200)
Reply With Quote
  #5  
Old 02-28-2022, 11:33 AM
MattHelm MattHelm is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2005
Location: Chicago, IL
Posts: 1,208
Update: Just loaded it onto my phone. I did need an account, but already had one. Ran OK (not slow, but not fast), but I was also on WiFi, so not sure how cell would work. Used same movement as phone, just using mouse. I was easily able to check my mail.
__________________
Server #1= AMD A10-5800, 8G RAM, F2A85-M PRO, 12TB, HDHomerun Prime, HDHR, Colossus (Playback - HD-200)
Server #2= AMD X2 3800+, 2G RAM, M2NPV-VM, 2TB, 3x HDHR OTA (Playback - HD-200)
Reply With Quote
  #6  
Old 02-28-2022, 12:48 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,712
Quote:
Originally Posted by MattHelm View Post
Update: Just loaded it onto my phone. I did need an account, but already had one. Ran OK (not slow, but not fast), but I was also on WiFi, so not sure how cell would work. Used same movement as phone, just using mouse. I was easily able to check my mail.
Thanks Matt. The fact that you need an account is too bad. But maybe when I go visit my dad in the fall, I'll get this all setup. I'd be OK for REAL SLOW just as long as I could see his phone and click stuff.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-01-2022, 11:01 AM
MattHelm MattHelm is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2005
Location: Chicago, IL
Posts: 1,208
I already had an account, so I'm not 100% sure I needed it. It sure acted like I did though.
__________________
Server #1= AMD A10-5800, 8G RAM, F2A85-M PRO, 12TB, HDHomerun Prime, HDHR, Colossus (Playback - HD-200)
Server #2= AMD X2 3800+, 2G RAM, M2NPV-VM, 2TB, 3x HDHR OTA (Playback - HD-200)
Reply With Quote
  #8  
Old 03-02-2022, 03:18 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,712
Quote:
Originally Posted by MattHelm View Post
I already had an account, so I'm not 100% sure I needed it. It sure acted like I did though.
Thanks... Maybe I'll play around with it, install it, and maybe create an account for my dad here so when I send him the instructions he doesn't have go through an account setup process.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't get access to WebUI from remote waynedunham SageTV v9 Customizations 22 08-19-2021 08:23 AM
How To Access Remote Settings OldPCGUY SageTV Software 1 07-11-2017 08:00 AM
Remote profile for unified remote android app rnadeau SageTV v7 Customizations 6 01-26-2016 06:25 PM
Ubunutu - Phones and Tablets, Interesting? bcjenkins The SageTV Community 5 04-08-2013 05:03 AM
Networking and Remote Access akenis General Discussion 1 10-27-2005 04:53 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.