SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #301  
Old 09-30-2019, 05:41 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 82
Hey, what version of windows are you running and what version of the app?

Do care to share the command you use to input the channel number?
Reply With Quote
  #302  
Old 09-30-2019, 10:31 PM
Zogg Zogg is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2011
Location: Frisco, TX
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
Hey, what version of windows are you running and what version of the app?

Do care to share the command you use to input the channel number?
I'm running Windows 10 latest build and fully up to date. Not sure what version of the app as in Winders it's hard to tell, but on my test laptop it's a fresh install so must be the latest.

I moved the channel checking into the AutoIt script and I have attached a zip file with everything. The path in the script is "C:\scripts\" so if these are put anywhere else just edit the script, change the path, and recompile with AutoIt. Then just call it with "hdhrview <channel>". The batch file startHDHRview.bat will execute the actual app, and it's called from the AutoIt script and then the script sets the channel.

On my laptop I have EventGhost installed and I have OpenDCT sending simple web commands to EG to run the command "hdhrview <channel>" to start it, and "hdhrview 0" to end it.

I put a lot of notes in the script so it should be fairly easy to figure out how it works, but let me know if you have any question.
Attached Files
File Type: zip HDHR app control files.zip (452.5 KB, 10 views)
Reply With Quote
  #303  
Old 10-11-2019, 04:27 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 82
Finally had time to play with it. It works well it seems, but since I don't use a spare pc to record off my testing of it only went so far. Have you had any problems with it?

Also, Is there are reason why evoking the script directly from opendct should not work?

I got my hands on two BMI3000 type tuners, messed around with them and fell in love (goodbye hdvpr2 with sweet 5.1 audio). I found that I could use the opendct pretuning_executable line to power on my android box for live tv. I could then use the tuning_executable line to evoke the required channel. In both cases my adb command is long.

Quote:
sagetv.device.-508499920.pretuning_executable=C\:/Users/dessaliness-pc/AppData/Local/Android/sdk/platform-tools/adb.exe -s 192.168.1.215 shell input keyevent KEYCODE_WAKEUP
And...
Quote:
sagetv.device.-508499920.tuning_executable=C\:/Users/dessaliness-pc/AppData/Local/Android/sdk/platform-tools/adb.exe -s 192.168.1.215 shell am force-stop com.silicondust.view; monkey -p com.silicondust.view -c android.intent.category.LAUNCHER 1; sleep 5; input keyboard text %c%; input keyboard text 0; input keyevent KEYCODE_DEL; sleep 2; input keyevent 66;
Couldn't your tuning_executable line in opendct config look something like:

Quote:
C:\Scripts\hdhrview.exe %c%
Mine is far more complicated for those android boxes as you can see and they work without a flaw. I only use eventghost to power on the android boxes now. I could actually use opendct to do it if I wanted to I think.

Last edited by boukmandutty; 10-11-2019 at 04:30 PM.
Reply With Quote
  #304  
Old 10-12-2019, 08:24 PM
Zogg Zogg is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2011
Location: Frisco, TX
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
Finally had time to play with it. It works well it seems, but since I don't use a spare pc to record off my testing of it only went so far. Have you had any problems with it?

Also, Is there are reason why evoking the script directly from opendct should not work?

I got my hands on two BMI3000 type tuners, messed around with them and fell in love (goodbye hdvpr2 with sweet 5.1 audio). I found that I could use the opendct pretuning_executable line to power on my android box for live tv. I could then use the tuning_executable line to evoke the required channel. In both cases my adb command is long.



And...


Couldn't your tuning_executable line in opendct config look something like:



Mine is far more complicated for those android boxes as you can see and they work without a flaw. I only use eventghost to power on the android boxes now. I could actually use opendct to do it if I wanted to I think.
OpenDCT should be able to run the command just fine if you're on the same PC. In my case I needed to send the command to a laptop, and since I know EventGhost it was really easy to just use it. I could post some instructions on a barebones EG setup, it's really pretty easy to set up.

My system hasn't been flawless, though. I had one recording the other night that didn't work at all. I haven't had time to look at it though.

I think it's close to usable though.
Reply With Quote
  #305  
Old 10-14-2019, 05:58 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 82
I think you should be able to install sagetv on the laptop and then configure and share the tuner there as a network tuner. If you configure the sharing properly your server will be able to see and use the tuner and the channel changing will be done locally on the laptop when a request is made from the server. I suspect that might be more reliable than eventghost.

I used to play around with sharing tuners that was a while back but it has been some time.
Reply With Quote
  #306  
Old 10-15-2019, 10:05 AM
Zogg Zogg is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2011
Location: Frisco, TX
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
I think you should be able to install sagetv on the laptop and then configure and share the tuner there as a network tuner. If you configure the sharing properly your server will be able to see and use the tuner and the channel changing will be done locally on the laptop when a request is made from the server. I suspect that might be more reliable than eventghost.

I used to play around with sharing tuners that was a while back but it has been some time.
I have a shared Sage tuner on my HTPC, but honestly I think it's more involved to install Sage and set up the tuner and the service than it is to install EventGhost and add the webserver plugin.

There's only one little trick in the EG action to run the command program where you enter a python string to strip off the channel number to send as an argument, but it's not difficult. I will try to do a set of instructions soon in case anyone wants to try it.

The only problem I'm having is that my program keeps getting deleted for some reason. I have no idea why but it's happened at least twice now. Everything else is still in the folder, but that one executable just goes away. It might be an AutoIt problem.

Edit: I just added a command to recopy the program into the scripts folder every time before trying to run it, so it will always be there. Simple fix although it shouldn't be needed.

Last edited by Zogg; 10-15-2019 at 10:15 AM.
Reply With Quote
  #307  
Old Yesterday, 12:43 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 82
I had the same thing happen to a Sagetv launcher I made to jump into Sagetv from windows media center on my old windows 7 client box. This was before I started exploring ways around the drm problem I faced. The script was made with AutoIt.

After some recent updates of Microsoft Security Essentials the exe generated by AutoIt is read as containing a trojan virus. Specifically:

Quote:
Detected item: Trojan:Win32/Azden.A!cl
This is either some kind of error or the program AutoIt has indeed been infected with something that deploys a trojan with each exe it generates.
Reply With Quote
  #308  
Old Yesterday, 01:04 PM
Zogg Zogg is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2011
Location: Frisco, TX
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
I had the same thing happen to a Sagetv launcher I made to jump into Sagetv from windows media center on my old windows 7 client box. This was before I started exploring ways around the drm problem I faced. The script was made with AutoIt.

After some recent updates of Microsoft Security Essentials the exe generated by AutoIt is read as containing a trojan virus. Specifically:



This is either some kind of error or the program AutoIt has indeed been infected with something that deploys a trojan with each exe it generates.
I also had this issue and did some googlefu. Take a look at https://www.autoitscript.com/forum/t...omment=1437693 . There's just a similarity between your app and a virus, probably because someone took a similar script/program and modified it.

The linked post has suggestions for compiling to hopefully not get the error. I also read in that thread that you can add comments and/or unused variables just to change the code enough that it won't flag as a virus. I just tried this on mine and it worked.
Reply With Quote
Reply

Tags
tuner setup, tuning, windows media center, wmc


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tuner Priority w/Live TV will SageTV Software 12 03-04-2018 03:25 PM
Live TV with 2 extenders, 1 tuner dibs SageTV Software 3 03-07-2009 02:37 PM
Reserve a Tuner for Live TV mbowling SageTV Software 3 11-10-2008 08:36 AM
Switching tuner on live tv appelm SageTV Software 1 02-06-2006 01:38 PM
Can a tuner be dedicated to live TV? GTwannabe General Discussion 2 01-09-2005 12:44 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.