SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #61  
Old 12-01-2021, 10:26 AM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
did you make sure the mapping in SageTV is the same as the channel # ChannelsDVR is looking for ?
I'm not sure what you mean by that. I don't see any sources in SageTV to install and add a lineup so that I can change the physical numbers for the working ChannelsDVR channels, if that's the mapping I need to do.

The first time I set this up, I went through the OpenDCT steps and the sources appeared, I assigned a lineup, remapped the channels, and it was working fine. Sage was able to record favorites.
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #62  
Old 12-01-2021, 10:42 AM
nyplayer nyplayer is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,716
What is the Channel # in Channels DVR ? And what is that Channel # in SageTV ?

SageTV in order to pass the Channel number to Channels DVR it has to be mapped to that Channel number.

Below is my TVE from ChannelsDVR into SageTV you see I had to remap the Channels to the same number in SageTV that corresponds to Channel in ChannelsDVR.



__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.

Last edited by nyplayer; 12-01-2021 at 10:52 AM.
Reply With Quote
  #63  
Old 12-01-2021, 11:04 AM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 316
I can't get to that point... The ChannelsDVR sources do not appear in SageTV.
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #64  
Old 12-01-2021, 11:28 AM
nyplayer nyplayer is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,716
Quote:
Originally Posted by hb4 View Post
I can't get to that point... The ChannelsDVR sources do not appear in SageTV.
Are you sure OPENDCT is running if it is shut it down (make sure it is fully stopped) and look at the OPENDCT properties file and make sure your settings took.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #65  
Old 12-01-2021, 01:28 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Are you sure OPENDCT is running if it is shut it down (make sure it is fully stopped) and look at the OPENDCT properties file and make sure your settings took.
Shut down OpenDCT service; here is a section of the OpenDCT properties file which I think shows the settings for one of the sources.

Code:
sagetv.device.65070847.channel_padding=0
sagetv.device.65070847.consumer=opendct.consumer.DynamicConsumerImpl
sagetv.device.65070847.custom_channels=
sagetv.device.65070847.device_name=Chan1
sagetv.device.65070847.encoder_merit=0
sagetv.device.65070847.fast_network_encoder_switch=true
sagetv.device.65070847.http_password=
sagetv.device.65070847.http_username=
sagetv.device.65070847.last_channel=-1
sagetv.device.65070847.pretuning_executable=
sagetv.device.65070847.stopping_executable=
sagetv.device.65070847.stopping_executable_delay_ms=15000
sagetv.device.65070847.streaming_executable=c\:\\FFMPEG\\ffmpeg.exe -i "http\://192.168.1.115\:8089/devices/ANY/channels/%c%/stream.mpg?format\=hls" -c copy -f mpegts 
sagetv.device.65070847.streaming_url=
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #66  
Old 12-01-2021, 02:44 PM
nyplayer nyplayer is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,716
Quote:
Originally Posted by hb4 View Post
Shut down OpenDCT service; here is a section of the OpenDCT properties file which I think shows the settings for one of the sources.

Code:
sagetv.device.65070847.channel_padding=0
sagetv.device.65070847.consumer=opendct.consumer.DynamicConsumerImpl
sagetv.device.65070847.custom_channels=
sagetv.device.65070847.device_name=Chan1
sagetv.device.65070847.encoder_merit=0
sagetv.device.65070847.fast_network_encoder_switch=true
sagetv.device.65070847.http_password=
sagetv.device.65070847.http_username=
sagetv.device.65070847.last_channel=-1
sagetv.device.65070847.pretuning_executable=
sagetv.device.65070847.stopping_executable=
sagetv.device.65070847.stopping_executable_delay_ms=15000
sagetv.device.65070847.streaming_executable=c\:\\FFMPEG\\ffmpeg.exe -i "http\://192.168.1.115\:8089/devices/ANY/channels/%c%/stream.mpg?format\=hls" -c copy -f mpegts 
sagetv.device.65070847.streaming_url=
In SageTV properties is this set ....

network_encoder_discovery=true
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #67  
Old 12-01-2021, 03:14 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
In SageTV properties is this set ....

network_encoder_discovery=true
Yes, it is. BTW, I just discovered that the power plug into the motherboard from the power supply was loose; wouldn't re-boot after a shutdown until I pressed it down some. Unless there's more to try, I'm thinking I'll start again re-install Windows, Sage, and OpenDCT on this new server build.
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #68  
Old 12-01-2021, 03:16 PM
nyplayer nyplayer is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,716
Quote:
Originally Posted by hb4 View Post
Yes, it is. BTW, I just discovered that the power plug into the motherboard from the power supply was loose; wouldn't re-boot after a shutdown until I pressed it down some. Unless there's more to try, I'm thinking I'll start again re-install Windows, Sage, and OpenDCT on this new server build.
Agree something might be bad with the install go for it good luck.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #69  
Old 12-01-2021, 03:32 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Agree something might be bad with the install go for it good luck.
Thank you for your help!
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #70  
Old 12-02-2021, 01:45 AM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 154
Hey

If you haven't reinstalled yet stop opendct and run it in console then scroll through. You should see your devices. Try to use one of those you have created to preview the channel and see what happens in the console.
Reply With Quote
  #71  
Old 12-02-2021, 09:26 AM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
Hey

If you haven't reinstalled yet stop opendct and run it in console then scroll through. You should see your devices. Try to use one of those you have created to preview the channel and see what happens in the console.
I don't know how to preview the channel without any sources and hence lineup available in Sage.
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #72  
Old 12-02-2021, 08:58 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 154
Sorry misunderstood your issue. Is the channels dvr server on a different computer than the one sagetv is on?

Did you update to the latest java?

Also, are you sure you added the devices correctly just like ENE describes in the original instructions? What I mean is,

1. With opendct stopped did you first input the names of the devices you wanted in the line that begins:

generic.pipe.device_names_csv=

each name followed by a comma?

2. Did you then restart opendct in console mode and let it run for a bit so it could first create the fields in the config file?

Last edited by boukmandutty; 12-02-2021 at 09:14 PM.
Reply With Quote
  #73  
Old 12-03-2021, 12:03 AM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 316
Yes, I did all that, but I'm pretty sure I had PC problems. This is a new motherboard, etc. and it had a glitch that scrambled a file and that turned out to be an unclipped power mb power plug. Fixed that, and today re-installed Windows, Sage, and OpenDCT and am now able to see the new tuners in Sage, and map the guide, but a none of the channels I've checked will play (No Signal). This is the latest Sage 32bit W10 system; Java 8 Update 191 is installed.

I see 'Async encoder halt detector found a halt;' in sagetv_0.txt and ' DEBUG BasicCaptureDevice - Consumer is not in progress.' plus some other errors. in opendct.log.

What the heck is the Consumer? If it's me, then that's correct - I'm not making much progress.

I will do a more methodical check tomorrow and report back.

Bill
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #74  
Old 12-03-2021, 07:05 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 316
Followup on Sage/OpenDCT failure to record....
Reinstalled W10, Sage, OpenDCT, Channels DVR
Set up ChannelsDVR, Sage, OpenDCT Generic Pipe Capture
Configured four sources from Channels in Sage: Chan1, Chan2, Chan3, Chan4, and remapped a few channels.
Ran Sage and started OpenDCT.

Sage let me install sources, but hung when trying to play video. Then I re-installed ffmpeg and installed and configured OpenDCT Sage seemed to hang on configuring the lineup, but after about 40 seconds my remapped test channel finally began to play and record video. Sluggish, but it worked. It did drop out onece and recover, so I have two ts files for that recording. I am hoping that once it completes the epg update things will start responding better.

So, so far so good.
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist

Last edited by hb4; 12-03-2021 at 11:53 PM.
Reply With Quote
  #75  
Old 12-06-2021, 11:45 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 316
Well, I may have spoken too soon; I had three recordings that were scheduled, but only two actually recorded

I uploaded the sagetv_0, 1, 2, and 3.txt files... sagetv_1,2,and 3.txt are all the same length and have 10000 instances of this pair of lines over about 8 seconds:

Quote:
Mon 12/6 20:00:10.675 [VideoFrame-524b544a5048@5e22f9] VF processing job null nPlayin=true
Mon 12/6 20:00:10.675 [VideoFrame-524b544a5048@5e22f9] isRec=false rd=3600001 base=4531887 eos=false
After leaving it alone for a day or so, things seem to be working OK, however. I'll report back here in a couple more days.
Attached Files
File Type: zip opendct.zip (64.5 KB, 11 views)
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist

Last edited by hb4; 12-09-2021 at 11:47 AM.
Reply With Quote
  #76  
Old 12-07-2021, 12:30 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 154
Are you using a 64bit version of Sagetv? If you are, try the 64bit version of opendct and see what happens.

Last edited by boukmandutty; 12-07-2021 at 12:35 PM.
Reply With Quote
  #77  
Old 12-07-2021, 06:38 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
Are you using a 64bit version of Sagetv? If you are, try the 64bit version of opendct and see what happens.
I'm using 32 bit SageTV -
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #78  
Old 12-10-2021, 01:21 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 316
I had a bad recording drive and removed it; Sage seems to be working correctly - for now.
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #79  
Old 12-27-2021, 11:22 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 316
A follow-up....
My TVEverywhere/Xfinity + Channels locals experimental > ChannelsDVR>OpenDCT>SageTV setup has been working well for the last two weeks or so, but had a hiccup trying to record the Seahawks game. I suspect it was an issue with the stream from OpenDCT because it recorded it in two parts and when playing back it would constantly seek back to the beginning of the second part.

A pause, commercial skip, or skip forward would do it. I finally waited until the game was over and watched it on ChannelsDVR (on which I've taken to duplicating Sage recordings). Played fine. Subsequently recorded some weekday news programs and they worked just fine.

Is there a way to pass the Sage recording through a decoder in more or less real time to clear whatever glitches there might be in the stream from ChannelsDVR? I'm replaying the Sage recording through the miniclient on a FS4K.
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #80  
Old 12-28-2021, 12:31 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 154
I have had the same problem using the mini client, but is was more pronounced when I used to directly capture and encode using one of those BMI devices. The recordings would play for a bit and then jump back to the start and just start looping sometimes. They played flawlessly when I used a pc based client and skipping within them using the remote never led to erratic behavior. I have had the problem much less of using the TVE capture hack though.

One option I tried was to re-encode the recording as mp4 using SageTv. It was too cumbersome to do that for every recording though.

Also, try switching from Exo to IJKPlayer in the settings for the mini client.

Last edited by boukmandutty; 12-28-2021 at 12:46 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using the OpenDCT Generic Pipe Capture Device EnterNoEscape Hardware Support 101 01-20-2022 12:14 PM
Using the OpenDCT Generic HTTP Capture Device EnterNoEscape Hardware Support 32 01-11-2022 11:27 PM
Generic HDMI capture devices pjpjpjpj Hardware Support 11 03-11-2020 07:09 PM
A pipe dream or possible? digitalgm General Discussion 3 09-21-2004 01:18 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.