SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-04-2004, 02:34 AM
ejr ejr is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1
Question Installation and configuration problems

Hi,

I am having problems installing and configuration the SageTV demo software. My PC has a Hauppauge WinTV PVR250 card which works OK with its own software.

After installing SageTV I can switch to "live" and view the channels between 90 and 103 but there is no sound and the loudspeaker icon has a cross through it. (The TV display looks better than WinTV or is that just wishfull thinking?).

The bigger problem, is that after a reboot I can find no channels at all, just noise.

Another problem is that the channel numbers don't correspond to Hauppauge's, should they?

TIA
Reply With Quote
  #2  
Old 01-04-2004, 04:10 AM
nielm's Avatar
nielm nielm is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2003
Location: Belgium
Posts: 4,496
Where are you located? If outside UK/US, you may need to set the 'country code' in the sagetv.properties file to tell Windows to use the correct frequencies for your region.

> Another problem is that the channel numbers don't correspond to Hauppauge's, should they?

No, WinTV tunes the PVR-250 manually and allows the user to re-number channels, SageTV uses Window's DirectShow to set the frequencies to the channel numbers defined by Microsoft.. These channel numbers will be in frequency order, are not easily changeable and sometimes not even correct (eg in Netherlands!)

See this post for more details
Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2004, 05:08 AM
justme justme is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Greater Baltimore/Washington Metropolitan area
Posts: 1,481
You might also want to delete your older/first post post since you give more detail in this one. I actually posted there asking for more detail. Then I saw you posted it in this thread, so I deleted my detail request from your other post(you may get an autonotification anyway about my post). Other users may not notice it's the same name and we'll have two threads going the same place. Best of Luck
__________________
"Between you and me, my name's irrelevant."
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.