SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV International User Forums > SageTV United Kingdom

Notices

SageTV United Kingdom SageTV and SageTV Recorder Users from the UK - This forum is for you to post about specific issues using SageTV software in the UK.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-16-2016, 03:44 AM
SidKnee SidKnee is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2004
Location: East Midlands, UK
Posts: 94
Question Hauppauge HD PVR or HD PVR 2?

For various reasons I've ended up with 2 Hauppauge HD PVR boxes and was considering using one of them to record Sky HD and was curious if anyone has used these or has any experience with using them with SageTV?

I'm currently using the HD PVR to record Sky SD (composite video) and that's working well (apart from refusing to flag the video aspect ratio correctly, reports everything as 4:3). From what I understand the new Sky boxes don't have component video outputs so if I was to continue using this for HD I guess I'd have to get an HDCP compliant HDMI to component converter as it has no HDMI input.

If I were to move over to the HD PVR 2 I could do the same or get hold of an HDCP friendly splitter and use the HDMI input. HDMI was my original plan but after searching around a bit on the forums there are posts about stability/compatibility issues with the HD PVR 2, but I can't tell if they relate to older boxes/drivers. The HD PVR 2 has no composite input so I haven't tried using it with SageTV yet.

So options are:
SkyHD -> HDMI/Component -> HD PVR Component
SkyHD -> HDMI/Component -> HD PVR 2 Component
SkyHD -> HDMI/splitter -> HD PVR 2 HDMI

Any thoughts?

Thanks,
Adrian.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-16-2016, 11:30 AM
Stu Gare Stu Gare is offline
Sage User
 
Join Date: May 2008
Location: Cambridge UK
Posts: 49
I just tried switching my hd pvr for a hd pvr2 (source sky hd) this afternoon.
I didn't have much time but did hit problems with audio and picture break up when viewing through hd300.
Have gone back to using the hd pvr as the picture/audio is great just means a few more devices in the chain.
My set up is - Sky HD to hdmi splitter to (hdmi to component converter) to HD pvr.
__________________
1 SageTV Server (v9) ,
3 HD300,
2HD200,
HD-HOMERUN CONNECT(2xDVB-T2)x2,
1 HD-PVR2 (Gaming Edition)/SKY HD,
QNAP NAS

Last edited by Stu Gare; 01-16-2016 at 11:31 AM. Reason: Typo, phone, fat fingers
Reply With Quote
  #3  
Old 01-16-2016, 11:51 AM
JustFred JustFred is online now
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2015
Location: Sunnyvale, Ca
Posts: 422
I have a Windows Sage 7 system that's using the HD-PVR, using the following config:

Cable Box (HDMI out) -> HDMI/component converter -> HD-PVR (component in)

Started out using HDPVR drivers v1.7.1.30059 and found those to be extremely unreliable. Endured nearly 4 months of repeated failed recordings every day or two. Tried two different HDPVR h/w revisions (D2 and F2) with the same failures. Recently reverted to an older version of the Hauppauge drivers (v1.5.7.0) a week ago and haven't had any failures yet. Keeping my fingers crossed.

Another Windows Sage7 box had been running HDPVR h/w rev D2 with driver v1.5.7.0. Cable box (component out) -> HDPVR. Used it for over a year without any issues before replacing it with a Ceton 6 tuner with cable card.
__________________
System #1: Win7-64, Core2-Quad Q9400, 8 GB Mem, 4TB HD. Java-64 1.8.0_141. Sage-64 v9.2.1 ATSC: 2x HDHR-US (1st gen white) tuners. HD-200.
System #2: Win7-64, I7-920, 8 GB Mem, 2TB HD. Java 1.8.0_131. Sage v9.1.6.747. ClearQAM: 2x HDHR3-US tuners. HD-200.
System #3: Win7-64, I7-920, 12 GB Mem, 4TB HD. Java-64 1.8.0_141. Sage-64 v9.2.1 ATSC: 2x HVR2250; Spectrum Cable via HDPVR & USB-UIRT. 3x HD-200.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-17-2016, 02:58 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,944
I use Virgin HD -> HDMI Splitter -> HDPVR2. Works reliably.
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 16GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x4TB SATA3 Parity Drive, 2x3TB + 1x4TB SATA Array, 1x TBS 6284 PCIe DVB-T2 Quad, 2x TBS 6205 PCIe DVB-T Quad, Cable TV from TBS2603 sat/IP, IPTV via Telly & node-ffmpeg-mpegts-proxy, unRAID 6.6.6, TVheadend for recording back end, OpenDCT, SDEPG, SageTV 9
Clients: 3 Nvidia Shields, 2 Android Miniclients (Amlogic S905X), 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #5  
Old 01-17-2016, 11:27 AM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,146
This device works with the HDPVR;

http://www.amazon.co.uk/ViewHD-Compo.../dp/B004F9XVBC
Reply With Quote
  #6  
Old 01-23-2016, 04:56 AM
SidKnee SidKnee is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2004
Location: East Midlands, UK
Posts: 94
Hmm, thanks everyone, it looks like there's no definitive answer regarding using either box (isn't the SageTV world great ).

In general does the sky box have to be connected to an HDCP display as well as the splitter (or converter) in order to work or will the splitter/converter work in isolation? My SageTV server is headless so I'd prefer not to have to put a tv in there just to get this to work.

@KryptoNyte - thanks for the link, there are several different converters listed there, is the 2 input 5.1 audio box the one you've used?
Reply With Quote
  #7  
Old 01-23-2016, 04:59 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,944
So long as your splitter strips HDCP it doesn't matter what you connect it to.
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 16GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x4TB SATA3 Parity Drive, 2x3TB + 1x4TB SATA Array, 1x TBS 6284 PCIe DVB-T2 Quad, 2x TBS 6205 PCIe DVB-T Quad, Cable TV from TBS2603 sat/IP, IPTV via Telly & node-ffmpeg-mpegts-proxy, unRAID 6.6.6, TVheadend for recording back end, OpenDCT, SDEPG, SageTV 9
Clients: 3 Nvidia Shields, 2 Android Miniclients (Amlogic S905X), 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #8  
Old 01-23-2016, 06:06 AM
Stu Gare Stu Gare is offline
Sage User
 
Join Date: May 2008
Location: Cambridge UK
Posts: 49
This one works ...
2 Port HDMI Audio Video v1.3b 1080p 3D Splitter for HD TV PS3 PS4 Blu-ray 1 in 2out (UK Plug) https://www.amazon.co.uk/dp/B00C23X7..._NZ2OwbR0EXFFK
__________________
1 SageTV Server (v9) ,
3 HD300,
2HD200,
HD-HOMERUN CONNECT(2xDVB-T2)x2,
1 HD-PVR2 (Gaming Edition)/SKY HD,
QNAP NAS
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
controlling more than one Hauppauge Colossus (or any Hauppauge product) tvmaster2 Hardware Support 6 12-03-2012 08:06 PM
Hauppauge 950Q + Hauppauge 1600 Tuning VCRUser Hardware Support 0 02-27-2009 01:32 PM
HAUPPAUGE HD PVR... HELP!!! J Mo SageTV Software 7 01-17-2009 01:40 PM
Difference between hauppauge usb2 and hauppauge usb2 for windows media center talonmike Hardware Support 2 03-08-2007 05:09 PM
hauppauge pvr-150 and pvr-150 MCE rubenspencer Hardware Support 1 02-07-2005 05:31 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.