SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 06-26-2010, 05:34 PM
gianpieroizzo gianpieroizzo is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by fac13 View Post
Hi, I have updated to the new version and I am having a problem saving data.

For example, I have a Video Akira.divx. The search is fine and the data display is too, but when I select "Save" I get a screen which asks me whether I want to: -
Save metadata using Original Video Title ""
Save using IMDB Title "Akira"
Save Image only.

Note the empty quotes in the first option - that is what is displayed on the screen.

Whichever option I select I then get a screen which says IMDB read failed: null

This happens for all my videos, some of which already have metadata, some of which don't.

Where can I look, or what information can I provide, to find out what is going wrong?
Exactly the same behaviour here. Installed IMDB Search for the first time. Always the same "IMDB read failed: null" whenever I try to save the search.
I don't know how to help. I launch IMDB search starting from the folder view of the movies.

Gian Piero
Reply With Quote
  #22  
Old 06-26-2010, 08:45 PM
blade blade is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,500
Quote:
Originally Posted by gianpieroizzo View Post
Exactly the same behaviour here. Installed IMDB Search for the first time. Always the same "IMDB read failed: null" whenever I try to save the search.
I get the same thing. When launching the search I just click on a recorded show or imported video and select IMDB search. I've never saved meta data before so I'm not really clear on what should be happening and where it's stored.
Reply With Quote
  #23  
Old 06-26-2010, 09:29 PM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,059
I've submitted an updated (7.1.1.) that does fix a couple of issues I found while looking at this.

Can you check the date of nielm_sageutls.jar and nielm_sageimdb.jar in the JARS directory.

John
Reply With Quote
  #24  
Old 06-27-2010, 12:08 AM
fac13 fac13 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
Posts: 199
nielm_sageutls.jar 16 May 2010 11:27
nielm_sageimdb.jar 6 Jul 2009 19:09

I haven't installed 7.1.1 yet.
Reply With Quote
  #25  
Old 06-27-2010, 12:13 AM
fac13 fac13 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
Posts: 199
7.1.1 fixes the problem for me, thank you
Reply With Quote
  #26  
Old 06-27-2010, 12:24 AM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,059
Quote:
Originally Posted by fac13 View Post
nielm_sageutls.jar 16 May 2010 11:27
nielm_sageimdb.jar 6 Jul 2009 19:09

I haven't installed 7.1.1 yet.
mine are
nielm_sageutls.jar 9 Mar 2009 19:10
nielm_sageimdb.jar 15 Jul 2009 14:01

I'll try and figure out where they came from.

John
Reply With Quote
  #27  
Old 06-27-2010, 11:37 AM
blade blade is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,500
The latest version fixed the problem I was having with "IMDB read failed: null" whenever I try to save the search.
Reply With Quote
  #28  
Old 06-28-2010, 02:45 AM
gianpieroizzo gianpieroizzo is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by blade View Post
The latest version fixed the problem I was having with "IMDB read failed: null" whenever I try to save the search.
The latest version solved the problem for me at the beginning.
Then I tried sorting out a bit my plugins and I uninstalled both IMDB search and Metadata Tools.
When I reinstalled them again IMDBsearch stopped working again.
Maybe there is a conflict between the two plugins ?

Gian Piero
Reply With Quote
  #29  
Old 06-28-2010, 03:04 PM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,059
There is an update to the nielm_sageimdb library in the plugin repository. Normally you would not need to download this separately, but could you try doing an update of that and see if that helps.

John
Reply With Quote
  #30  
Old 06-30-2010, 01:51 AM
bunch92 bunch92 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2008
Location: France / UK
Posts: 335
I am getting "IMDB read failed: null" too with IMDB version 7.1.1 ( when trying to save the data )

I also have the latest jars :

nielm_sageutls.jar version 1.4.1 - 16/05/2010 11:27
nielm_sageimdb.jar version 1.7 - 28/06/2010 13:34
__________________
Server : Asus M4A79XTD Evo / AMD Phenom II X4 955 @ 3.2GHz / 4Gb RAM / Win 10 64-bit / Cinergy 2400iDT (French Freeview - TNT) / 2 * Hauppauge NOVA-HD-S2 (UK Sky) / TT CT-3650 CI / HDD : 4.5 To / Sage V7 / XMLTV Importer / EPG from WebGrabPlus+/ LM DVB Recorder for all tuners / 2 Clients : STP-HD300

Last edited by bunch92; 06-30-2010 at 01:54 AM.
Reply With Quote
  #31  
Old 06-30-2010, 02:25 AM
paulie's Avatar
paulie paulie is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Ireland
Posts: 158
I have been having the same problem. I uninstalled the imdb search and reinstalled it and now it works.
__________________
Paulie
Reply With Quote
  #32  
Old 06-30-2010, 06:32 AM
bunch92 bunch92 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2008
Location: France / UK
Posts: 335
I reinstalled the pluggin , and it worked for 5 minutes. Then it stopped working again with the same error as before.

I believe it might clash with another pluggin, maybe the Phoenix fanart.

I will do some testing without Phoenix fanart
__________________
Server : Asus M4A79XTD Evo / AMD Phenom II X4 955 @ 3.2GHz / 4Gb RAM / Win 10 64-bit / Cinergy 2400iDT (French Freeview - TNT) / 2 * Hauppauge NOVA-HD-S2 (UK Sky) / TT CT-3650 CI / HDD : 4.5 To / Sage V7 / XMLTV Importer / EPG from WebGrabPlus+/ LM DVB Recorder for all tuners / 2 Clients : STP-HD300
Reply With Quote
  #33  
Old 06-30-2010, 09:56 PM
Melekal Melekal is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Layton, UT
Posts: 5
I've got the most recent update and was able to save the images. However nothing I seem to do will make it use that image as the thumbnail for the file. It continues to use the wrong image that was picked up when the file was originally scanned. Am I missing something here or is there another step to make it use the image that IMDB search saved for me?
Reply With Quote
  #34  
Old 07-01-2010, 01:41 AM
bunch92 bunch92 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2008
Location: France / UK
Posts: 335
I removed the Phoenix fanart pluggin and now IMDB search works fine , so there is an incompatibility between the 2 pluggins.

I have the same behaviour as Melekal ( post above ) and would like to know the answer to his question too.
__________________
Server : Asus M4A79XTD Evo / AMD Phenom II X4 955 @ 3.2GHz / 4Gb RAM / Win 10 64-bit / Cinergy 2400iDT (French Freeview - TNT) / 2 * Hauppauge NOVA-HD-S2 (UK Sky) / TT CT-3650 CI / HDD : 4.5 To / Sage V7 / XMLTV Importer / EPG from WebGrabPlus+/ LM DVB Recorder for all tuners / 2 Clients : STP-HD300
Reply With Quote
  #35  
Old 07-01-2010, 04:59 AM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,059
Quote:
Originally Posted by Melekal View Post
Am I missing something here or is there another step to make it use the image that IMDB search saved for me?
You need to run "Scan Imported Media" for the downloaded images to get picked up.

Quote:
Originally Posted by bunch92 View Post
I removed the Phoenix fanart pluggin and now IMDB search works fine , so there is an incompatibility between the 2 pluggins.
Which Phoenix fanart plugin? Phoenix Fanart for SageTV 7 or Phoenix Fanart for Malore Menus?

John
Reply With Quote
  #36  
Old 07-01-2010, 06:40 AM
bunch92 bunch92 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2008
Location: France / UK
Posts: 335
Quote:
Originally Posted by JREkiwi View Post
You need to run "Scan Imported Media" for the downloaded images to get picked up.
That did the trick for the "My videos" folders.
But when you save an IMDB image for a recording located in " TV --> Recordings --> All recordings " , the screenshot showing is not the IMDB image dowloaded, but a picture of the beginning of the recording ( in my case most of the time it is a picture of an advert that has been recorded before the movie starts) .

Quote:
Originally Posted by JREkiwi View Post
Which Phoenix fanart plugin? Phoenix Fanart for SageTV 7 or Phoenix Fanart for Malore Menus?John
It was Phoenix Fanart for SageTV 7 but ignore that as this morning I got the "read null" issue again , and Phoenix Fanart for SageTV 7 is not installed anymore. I had to uninstall / reinstall IMDB for it to work properly again.
__________________
Server : Asus M4A79XTD Evo / AMD Phenom II X4 955 @ 3.2GHz / 4Gb RAM / Win 10 64-bit / Cinergy 2400iDT (French Freeview - TNT) / 2 * Hauppauge NOVA-HD-S2 (UK Sky) / TT CT-3650 CI / HDD : 4.5 To / Sage V7 / XMLTV Importer / EPG from WebGrabPlus+/ LM DVB Recorder for all tuners / 2 Clients : STP-HD300
Reply With Quote
  #37  
Old 07-01-2010, 10:39 PM
Melekal Melekal is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Layton, UT
Posts: 5
So I ran the option to "Scan Imported Media" with no success. However after uninstalling Phoenix Fanart for SageTV 7 the images showed up. I reinstalled the Phoenix Fanart plugin and they were gone again. Would be nice if they could work in tandem as Phoenix Fanart gets me about 80% of the thumbnails I am looking for at a good size while IMDB search allowed me to customize the few that came in wrong.

If that were the only thing I would just dump Phoenix Fanart and deal with manually downloading the images. But the images that are downloaded from IMDB are considerably smaller than the images that I get from Phoenix Fanart. Is there any way to make them the same size? Even switching the screen to have 4 rows and six columns made the images not take up all of the available space.
Reply With Quote
  #38  
Old 07-02-2010, 01:09 AM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,059
Quote:
Originally Posted by bunch92 View Post
It was Phoenix Fanart for SageTV 7 but ignore that as this morning I got the "read null" issue again , and Phoenix Fanart for SageTV 7 is not installed anymore. I had to uninstall / reinstall IMDB for it to work properly again.
When it has the "read null" message has it actually saved anything? I'm trying to figure out if it's a problem with the saving code, or the code that returns you to the menu you came from.

Quote:
Originally Posted by Melekal View Post
So I ran the option to "Scan Imported Media" with no success. However after uninstalling Phoenix Fanart for SageTV 7 the images showed up. I reinstalled the Phoenix Fanart plugin and they were gone again. Would be nice if they could work in tandem as Phoenix Fanart gets me about 80% of the thumbnails I am looking for at a good size while IMDB search allowed me to customize the few that came in wrong.
That's something you would need to contact bialio about in the Phoenix Fanart for SageTV 7 thread.
Quote:
Originally Posted by Melekal View Post
If that were the only thing I would just dump Phoenix Fanart and deal with manually downloading the images. But the images that are downloaded from IMDB are considerably smaller than the images that I get from Phoenix Fanart. Is there any way to make them the same size? Even switching the screen to have 4 rows and six columns made the images not take up all of the available space.
I'll have a look and see if there are any options for the images that are downloaded.

John
Reply With Quote
  #39  
Old 07-02-2010, 01:37 AM
bunch92 bunch92 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2008
Location: France / UK
Posts: 335
Quote:
Originally Posted by JREkiwi View Post
When it has the "read null" message has it actually saved anything? I'm trying to figure out if it's a problem with the saving code, or the code that returns you to the menu you came from.John
No, it has not saved anything.

This morning again the pluggin was broken, an uninstall / reinstall fixed it , so there is a process or something that breaks it somehow.

The broken parts are :
1) When clicking on save, Save metadata using Original Video Title has got a blank title.
2) "Read null" when trying to save any of the three options ( original title , imdb title , image only )
3) When the pluggin is uninstalled / reinstalled , all the text data is savable and displayable but the image is not displayed in the "My TV recording" section ( note that text data and image are correctly displayed for a movie in "My videos" section )


Could the issue be coming from some left over libraries that were installed as part of a different pluggin ( I am saying that because after uninstalling Phoenix fanart, several libraries were still present in my list of installed pluggins with the name Phoenix, that I had to remove manually )

I have the following pluggins installed :
UI mod:
Comskip Playback
Custom main menu
IMBD search
Miniguide
General :
SageTV H2 database
Theme :
Serenity
Library:
commons-codec
commons-dbutils
commons-io
commons-lang
commons-net
df_sageutils
htmlparser
log4j
lucene-core
nielm-sageimdb
Nielm's sage utilities
sageortus library
sagex-api - SageTV API extensions
__________________
Server : Asus M4A79XTD Evo / AMD Phenom II X4 955 @ 3.2GHz / 4Gb RAM / Win 10 64-bit / Cinergy 2400iDT (French Freeview - TNT) / 2 * Hauppauge NOVA-HD-S2 (UK Sky) / TT CT-3650 CI / HDD : 4.5 To / Sage V7 / XMLTV Importer / EPG from WebGrabPlus+/ LM DVB Recorder for all tuners / 2 Clients : STP-HD300
Reply With Quote
  #40  
Old 07-02-2010, 01:49 AM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,059
bunch92, what do you have in your JARs directory?

John
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IMDB Search Failure MalibuDave42 SageMC Custom Interface 5 10-18-2009 08:55 PM
IMDB Search Not Working Slugger SageMC Custom Interface 2 10-06-2008 02:59 PM
Imdb Search sbherculano SageMC Custom Interface 0 08-09-2008 02:13 PM
IMDB search broken? saltlyck SageTV Customizations 4 12-23-2004 04:29 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.