SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Clients Development

Notices

SageTV Clients Development This forum is for discussions relating to SageTV Open Source Clients Development.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-27-2019, 08:54 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 366
Shield RF upgrade to different remote due to volume control sensitivity.

I have been using the Shield 2017 for about a year now as a SageTV client. The volume control function is the most annoying thing ever made! The volume changes at the slightest touch of the remote, almost seems like the air movement when your hand is near it changes the volume. I want to flush it down the toilet!!

I have been trying to find a "simple" replacement to use as a TV Remote, not an air mouse etc. I tried the harmony remotes and they were at best, not ready for primetime. The most amazing feature of those was the newest programming software being from a decade ago.

As that newer shield is RF only, has anyone found a tv remote that can control it? I have ordered a few from Amazon and none worked as a remote at all. They all had air mouse in their description. All said they would control a shield, but they appear to mean the older IR version only.

Thanks, Bill
__________________
Sage Server: SageTV v9.1.8
Hardware Dell T20 Mini Tower, 4th Gen Pentium, 8GB RAM, Win10 Pro 64 bit, 3 x 4TB WD Green, 128GB SSD boot drive. Capture: 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 3 @ STP-HD200's fw=v20100909 TV's: 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris. FFMPEG script converting MPEG2 to MP4 long term storage.

Motorhome Sage Server: SageTV v9.1.8 Intel NUC6CAYH, HD300, Nvidia Shield 2017, 1 Dual HDHR 4TB Passport storage, Winegard BatWing RV antenna.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-27-2019, 09:44 AM
rrhorer rrhorer is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 207
I also did not enjoy (hated is a better description) the Shield's remote. So, based on feedback from others using the Shield as a miniclient, I got the Harmony hub with remote at $62 on Amazon. (https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1)
It uses Bluetooth to connect with Shield. I can't recall exactly how to get it all setup (assigning buttons); but it's not that difficult and searching this forum would help with that.
__________________
unRAID Basic Server, Sage & OpenDCT Dockers, Core i3-8100, 8G Memory, HDHR Prime, HD300 Extender, Shield & Android Miniclient, Harmony Hub/Remote
Reply With Quote
  #3  
Old 04-09-2019, 09:43 AM
thomaszoo thomaszoo is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sacramento, CA
Posts: 485
Quote:
Originally Posted by rrhorer View Post
I also did not enjoy (hated is a better description) the Shield's remote. So, based on feedback from others using the Shield as a miniclient, I got the Harmony hub with remote at $62 on Amazon. (https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1)
It uses Bluetooth to connect with Shield. I can't recall exactly how to get it all setup (assigning buttons); but it's not that difficult and searching this forum would help with that.
I also bought one of these. I liked it so much I bought two more for two other rooms. I love the simplicity of the remote.
__________________
i5-6400, MSI B150M Micro ATX MB, 16GB DDR3 1600, 2 - WD Green 2TB SATA Drives, Lite-On SATA 4X Blu-ray Reader, Corsair 400W 80+ Power Supply, Silverstone Sugo SG02-BF MicroATX Case, Windows 10 (64), HDHR Dual X2, Quatro and Prime, 5 x HD300 + 2 x HD100
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Volume up / down troubles with my remote control cmf SageTV Software 1 03-26-2008 02:06 PM
6.3.5 Upgrade breaks remote control simpleone71 Hardware Support 3 12-29-2007 07:08 PM
No volume control - keyboard or Hauppauge remote shawn Hardware Support 3 01-18-2007 10:36 PM
Using Hauppage Remote to Control Volume on Amp Using USBIRT MasterSpy Hardware Support 1 10-04-2006 11:02 AM
Can't control ZP Volume with Remote davejcb Hardware Support 2 07-31-2005 09:34 AM


All times are GMT -6. The time now is 06:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.