SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Github Development

Notices

SageTV Github Development Discussion related to SageTV Open Source Development. Use this forum for development topics about the Open Source versions of SageTV, hosted on Github.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 01-05-2021, 03:16 PM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 677
Quote:
Originally Posted by jerrym View Post
I am having a problem when the application is generating thumbnails from the Sage Client software.

My environment is that I have a SageTV server running both the service and the client.

On that PC, the thumbnails do not generate. From a Placeshifter client, the thumbnails do generate.

Attached are 4 log files. The two that start with Placeshifter are the logs from where it works successfully. The other two are from the Sage Client SW where the generation fails.

The only difference I see is that in the failing log files, the file name is preceded with "stv://127.0.0.1/".
I will look into this hopefully in a few days. Work has been crazy, and I am trying to catch up so I can do my fun side work

I think you are probably on the right track. I did add some work arounds to this. I wonder if there is a new one I need to add.

Josh
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
  #42  
Old 01-05-2021, 04:12 PM
jerrym jerrym is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2016
Location: Minnesota
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by jvl711 View Post
I will look into this hopefully in a few days. Work has been crazy, and I am trying to catch up so I can do my fun side work

I think you are probably on the right track. I did add some work arounds to this. I wonder if there is a new one I need to add.

Josh
Thanks! I appreciate your efforts in keeping SageTV alive!
Reply With Quote
  #43  
Old 01-06-2021, 11:46 AM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 677
Quote:
Originally Posted by jerrym View Post
Thanks! I appreciate your efforts in keeping SageTV alive!
I reviewed the code, and that is definitely the issue! This should be an easy fix. Hopefully I will have a patch out in a week or so.

I am addressing stv://localhost, but not stv://127.0.0.1. This should hopefully be an easy fix. In general this version of the SageTVTranscoder does not support the stv:// protocol. I am just translating these by removing the stv://localhost portion so that it accesses the file using UNC or local file access.

Adding support for STV:// protocol is in the backlog for enhancement in the future.

Josh
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
  #44  
Old 01-07-2021, 07:28 PM
thopkin1 thopkin1 is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Cleveland, OH
Posts: 30
Flashing when watching using transcoding

First, thank you for your work on this. I've been using Sage since before the Google acquisition and really appreciate some of the with to modernize with the mini client and updated transcoder.

I just installed the new transcoder plugin and the required safe.jar. One of the quirks I've noticed is when watching on an Android tv device (tivo stream 4k), I get some flashing on the screen (best way I can describe it). I've tried playing with the transcoder settings in the mini client but it continues to do this. Any ideas?
Reply With Quote
  #45  
Old 01-07-2021, 08:54 PM
mechling-burgh mechling-burgh is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2006
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 402
In settings for the android client set opengl this solved it for me on the tivo 4k
Reply With Quote
  #46  
Old 01-08-2021, 08:07 AM
thopkin1 thopkin1 is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Cleveland, OH
Posts: 30
mechling-burg - That worked perfectly! Thank you!!!
Reply With Quote
  #47  
Old 01-08-2021, 03:39 PM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 677
Quote:
Originally Posted by thopkin1 View Post
First, thank you for your work on this. I've been using Sage since before the Google acquisition and really appreciate some of the with to modernize with the mini client and updated transcoder.

I just installed the new transcoder plugin and the required safe.jar. One of the quirks I've noticed is when watching on an Android tv device (tivo stream 4k), I get some flashing on the screen (best way I can describe it). I've tried playing with the transcoder settings in the mini client but it continues to do this. Any ideas?
That is interesting! I am glad there was a fix. I wonder why the other rendering option is causing that issue. I have not seen this behavior on the devices I have at home. I might need to get a tivo stream for testing.
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
  #48  
Old 01-12-2021, 08:06 AM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 677
Quote:
Originally Posted by jerrym View Post
I am having a problem when the application is generating thumbnails from the Sage Client software.

My environment is that I have a SageTV server running both the service and the client.

On that PC, the thumbnails do not generate. From a Placeshifter client, the thumbnails do generate.

Attached are 4 log files. The two that start with Placeshifter are the logs from where it works successfully. The other two are from the Sage Client SW where the generation fails.

The only difference I see is that in the failing log files, the file name is preceded with "stv://127.0.0.1/".
I believe this issue is resolved in version 1.0.2. Let me know if you are still seeing issues with it.

Thanks,
Josh
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
  #49  
Old 01-12-2021, 04:32 PM
jerrym jerrym is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2016
Location: Minnesota
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by jvl711 View Post
I believe this issue is resolved in version 1.0.2. Let me know if you are still seeing issues with it.

Thanks,
Josh
Yes, it is looking good now. Thanks!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTVTranscoder.exe from 6.5.14 Stuntman SageTV Beta Test Software 2 05-13-2009 08:17 AM
What does SageTVtranscoder.exe do? autoboy SageTV Software 5 04-23-2008 01:55 PM
sagetvtranscoder.exe always at 50% showson1 SageTV Software 3 03-30-2008 01:46 AM
SageTVTranscoder.exe jgsouthard SageTV Beta Test Software 40 11-03-2007 01:13 PM
SageTvTranscoder.exe ?? mike_15 SageTV Software 4 10-21-2007 09:42 PM


All times are GMT -6. The time now is 09:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.