SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-07-2007, 08:29 PM
timrob's Avatar
timrob timrob is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 45
Most Firefly buttons not working with SageTV all of a sudden

Most of the Firefly buttons all of a sudden stopped working with SageTV. I didn't change anything. I reinstalled Firefly, reinstalled a known working copy of the profile (SageTV-FreyTechnologies-1.4.xml), unplugged the USB receiver, rebooted, stopped SageTV and the SageTVServiceControl, and installed a past working copy of Sage.Properties file. Within SageTV, there's an option to view the button presses. SageTV isn't receiving these non-working buttons, but you can can hear the failure beep sound created by Firefly. Any ideas? I really don't want to reinstall Sage. I've had this problem before and reinstalling Firefly fixed it, but not this time.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2007, 07:55 AM
StephaneM's Avatar
StephaneM StephaneM is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2006
Location: France
Posts: 1,463
Quote:
Originally Posted by timrob View Post
Most of the Firefly buttons all of a sudden stopped working with SageTV. I didn't change anything. I reinstalled Firefly, reinstalled a known working copy of the profile...
Can you install a copy of my remote software (see signature) and see if it works as it should :

* install my software
* shut down beyond media basic
* launch my software
* press on buttons on the Firefly and see if the taskbar notification is blinking. If it does then the Firefly is working

Once you have figured out that the Firefly is working ok, you can try to figure out why Beyond Media Basic is not working with SageTV. The "error sound" you describe doesn't remind me anything, are you sure that it is not a Windows sound that would indicate that Beyond Media Basic is sending keystroke to the desktop instead of SageTV?

Regards,
Stéphane.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2007, 03:08 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
weak batteries?


Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-08-2007, 04:00 PM
timrob's Avatar
timrob timrob is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 45
StephaneM-I'll give your program a try tonight. The error sound is part of the Snapstream profile. If you try to do a function that's not supported for a particular menu, Snapstream responds with the error sound.

gplasky-It's not weak batteries. I can navigate through the main menu and all the sub-menus without a problem. When I watch a recording or TV, the VCR buttons and others like "Info" stop working. I have to use my Gyration mouse to pause, stop, etc. I also tried unplugging the Gyration USB stick. On the Snapstream forum, it said that the Firefly mini can have a problem with remote mouses and keyboards causing problems.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-08-2007, 06:22 PM
StephaneM's Avatar
StephaneM StephaneM is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2006
Location: France
Posts: 1,463
Quote:
Originally Posted by timrob View Post
The error sound is part of the Snapstream profile. If you try to do a function that's not supported for a particular menu.../...When I watch a recording or TV, the VCR buttons and others like "Info" stop working. I have to use my Gyration mouse to pause, stop, etc.
It seems to me that is maybe a focus issue: when playing a video, maybe Beyond Media Basic is confused and thinks that you are not running SageTV anymore. In this case, using an alternative software like mine should resolve the issue (added benefit, your remote will be more responsive than with Beyond Media Basic).
Reply With Quote
  #6  
Old 11-08-2007, 07:53 PM
timrob's Avatar
timrob timrob is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 45
StephaneM-I followed your directions and it worked. The LM Remote KeyMap icon in the quick launch bar blinked when I pushed the play, pause, etc.

I installed the software and everything worked. I've already edited a few of the keystrokes to my liking. This is an easy program to learn, especially those already familiar with the keystroke mappings.

Two small things, LM Remote KeyMap was not added to the "all programs folder"(Win XP Pro SP2), no biggie. And I manually added LM Remote KeyMap to the startup menu.

What's the "Get Profiles Online" for?

One last thing, I did change something (I forgot). I was looking through the add/remove programs and remembered I upgraded to Java 1.6.0.30 for the Day Light Savings Time issue. I think that's when the problam started happening.

I'll be on vacation returning Sunday. I answer any questions you have then. Thanks for your help.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-08-2007, 08:07 PM
StephaneM's Avatar
StephaneM StephaneM is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2006
Location: France
Posts: 1,463
Quote:
Originally Posted by timrob View Post
Two small things, LM Remote KeyMap was not added to the "all programs folder"(Win XP Pro SP2), no biggie.
This is by design. A shortcut is created in the "Startup" (language dependant) folder on your Start Menu (either for all users or the current user depending on what you choose during setup)
Quote:
What's the "Get Profiles Online" for?
It's for downloading remote profiles for application (like SageTV) created by other users. This is a "donator" feature.
Quote:
One last thing, I did change something (I forgot). I was looking through the add/remove programs and remembered I upgraded to Java 1.6.0.30 for the Day Light Savings Time issue.
This may have something to do with it.

I stay on my "focus" idea. If you want to verify this in my software:

* Click on the "+" button to load the remote profile editor with a blank profile
* Launch the SageTV UI and press on the "record" button on the firefly remote
* Return to the open remote profile editor and take a note of the title / class name for the sage tv window
* Return to SageTV, play a video and again press "record" on the Firefly
* Return to the profile editor and see if title / class name have changed.

If class name / title change during playback, then you have found the source of the issue. Beyond Media Basic may expect some values for title / class name / executable and it may change when you play a video. In this case, you have to add a new Beyond Media Basic profiles (copying the existing SageTV one) to accept those values.

FYI: I use my software with a Streamzap (but if it were a Firefly it wouldn't change anything) and for the SageTV profile in my application, I just use the "title" field with "SageTV" to match SageTV and I never had any focus issues.

If you want to keep using my software instead of BMB, you can do the same create a dedicated SageTV profile and use only the "title" field, or the "executable" field (executable should always work but is a little slower).

Regards,
Stéphane.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-08-2007, 08:28 PM
CollinR CollinR is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,305
Beyond media basic isn't worth having just ditch it. Use EventGhost or Girder or LM Remote or basically anything.

The remote itself kicks @$$ though.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-11-2008, 01:04 PM
John1221 John1221 is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
My Firefly remote quit about the same time yours did. I was using the demo and it quit on the last day and sage support would not help me because they don't support the firefly. I went back to using BeyondTV.
I decided to try SageTV again yesterday and still had the same problem. All the global buttons worked but the apps specific ones didn't work in Sage. I plugged in the Hauppage 45 key remote and tried it with Sage set to use the Hauppauge remote but the sage app only recognizes basics like volume and play/pause. the commands configuration in the setup doesn't acknowledge any key presses!
Reply With Quote
  #10  
Old 01-11-2008, 01:14 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
Quote:
Originally Posted by John1221 View Post
I plugged in the Hauppage 45 key remote and tried it with Sage set to use the Hauppauge remote but the sage app only recognizes basics like volume and play/pause. the commands configuration in the setup doesn't acknowledge any key presses!
See this FAQ and/or the links in my sig lines.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #11  
Old 01-11-2008, 03:15 PM
John1221 John1221 is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Stephane, I tried your program but the default profile only operates the up,down, left,right, select. I created a new profile and called it SageTV but I cannot edit the button functions. Is there a profile that already works with SageTV?
The window class is SunAwFrame and title is SageTV. where do I put this in the profiles for firefly. I found SageTV-Frey-1.4.xml Do I edit some part of this file in a text editor?
Reply With Quote
  #12  
Old 01-11-2008, 03:23 PM
StephaneM's Avatar
StephaneM StephaneM is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2006
Location: France
Posts: 1,463
Hi,
Quote:
Originally Posted by John1221 View Post
I tried your program but the default profile only operates the up,down, left,right, select.
The default profile is a basic profile so it is somehow expected that some buttons works and other do nothing for some applications.

Quote:
I created a new profile and called it SageTV but I cannot edit the button functions. Is there a profile that already works with SageTV?
Yes there are profiles availabe for SageTV in the online DB.

Quote:
The window class is SunAwFrame and title is SageTV. where do I put this in the profiles for firefly. I found SageTV-Frey-1.4.xml Do I edit some part of this file in a text editor?
In my software you don't have to edit any files at all. You use the profile editor. By the way to edit the button functions in the editor review the "Create or Edit a Remote Profile" article.

Regards,
Stéphane.
Reply With Quote
  #13  
Old 01-11-2008, 07:13 PM
John1221 John1221 is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
"The window class is SunAwFrame and title is SageTV. where do I put this in the profiles for firefly. I found SageTV-Frey-1.4.xml Do I edit some part of this file in a text editor?"

I misread the window class. It was SunAwtFrame . Edited the SageTV-Freytechnologies-1.4.xml and replace sage.d as the window class and now the Firefly remote works with SageTV using the original Beyond Media Basic software. I would have never figured this out without the LM Remote keymap reporting the window class.

That gets me to thinking about why the Hauppauge 45 key remote doesn't work entirely and it seems to be suffering the same fate that its not recognizing SageTV app. If no one else is having this problem it must have been the Java update that occurred. Soon after I installed SageTV it began popping up saying the Java needed updated and I finally gave in. How do I get back?
Reply With Quote
  #14  
Old 01-11-2008, 11:44 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
Quote:
Originally Posted by John1221 View Post
That gets me to thinking about why the Hauppauge 45 key remote doesn't work entirely and it seems to be suffering the same fate that its not recognizing SageTV app.
Are you using the Hauppauge software for this, or something else?

The Hauppauge IR software recognizes apps by the title bar & won't work to control an app if that app isn't defined in its ini file. If you are really trying to use that remote, then check my post above.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #15  
Old 02-17-2008, 08:51 PM
timrob's Avatar
timrob timrob is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by John1221 View Post
"The window class is SunAwFrame...
I've been reinstalling everything from new and came back to the original problem.

In the second line of "SageTV-FreyTechnologies-1.4.xml", I replaced "sage.SpecialWindow" with "SunAwtFrame". I didn't understand this comment at first, but now I finally do and everything works
Reply With Quote
  #16  
Old 02-18-2008, 10:45 PM
Kimper Kimper is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 100
Stéphane's software is the best thing on earth for firefly!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV and Firefly Remote lilyakka Hardware Support 1 04-19-2006 05:37 PM
TV Buttons For Remote Question mike1961 Hardware Support 4 04-06-2006 07:54 AM
SageTV4, Firefly, and USB-UIRT sa4720k Hardware Support 10 12-20-2005 09:35 AM
How to get the fast forward buttons to work on Firefly electricd7 Hardware Support 6 04-18-2005 11:37 AM
Attn reverse: Mapping firefly remote 'multimedia' buttons to Sage? SHS SageTV Software 4 06-02-2004 03:26 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.