SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-22-2008, 08:58 PM
deaddawg deaddawg is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 10
multiple channels are same channel on lineup problems

I have Rogers Digital Cable in Ottawa, Ontario. I just got a hauppauge HD-PVR and am having problems with setting up my channel line up.

When I enable all channels, some channels are in multiple places in the lineup. For example, channel 506 = 224 = 124. SageTV sees this, but it causes a problem for me. I want to have the channel show up in all three places, however SageTV only shows it in the location I select first when going through the channel lineup.

Is there a way to enable the channels in all locations?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2008, 09:06 PM
deaddawg deaddawg is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 10
epg/advanced_show_redundancy_check=true

Found it!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-22-2008, 09:22 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Did that really do what you wanted? That property is used to control how SageTV detects repeat airings of shows with non-unique IDs, with an option in Detailed Setup -> Customize.

Channels with the same name are combined in the Program Guide, under a single channel number, but internally, SageTV knows which numbers go with which channel on each tuner. This is covered in a note at the bottom of p. 46 for the v6.4-B PDF manual, in the section for the Program Guide menu.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-23-2008, 06:24 AM
deaddawg deaddawg is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 10
You are right, this did not do it for me.

The problem is that my provider duplicates channels into themes. Typically I watch HD channels, which are 500 - 540. The HD channels are also in the lower numbers respective to where the analog version is, for example 526 = 142, 524 = 148, etc.

Is there no way to have Sage show both these on the guide? Even with both channels turned on in the channel lineup, the program guide still removes the dupolicate channels and won't let me tune to it or see what is on them.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-23-2008, 01:03 PM
Conejo Conejo is offline
Sage Expert
 
Join Date: May 2006
Location: California
Posts: 645
This has been brought up in earlier threads:

I want to "force" hidden channels to be visible
http://forums.sagetv.com/forums/show...44&postcount=1

Quote:
Originally Posted by Conejo View Post
The SageTV EPG is based on the 'Station ID', not on a channel Number. The Guide is 'consolidated' to show the Station ID only once. If the station shows up twice on the same tuner (Analog and Digital simulcast) then some users will 'disable' the analog channel so only the digital version is picked up.

Currently, there is no way to 'show' all the 'duplicate' stations in a lineup.
You are not the first to want to override this setting. As I suggested then, you could submit it for the SageTV 7.0 wishlist.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot remove exclusive HD channel from SD Lineup. Mtlca401 SageTV EPG Service 1 07-10-2008 08:05 PM
Multiple source, channel overlap jrog SageTV EPG Service 6 04-25-2008 05:32 PM
HDHR lineup randomly adding channels GTwannabe SageTV Software 3 09-22-2007 08:11 PM
Jacksonville Comcast Lineup - Lost HD Channels MTuckman SageTV EPG Service 1 04-10-2007 09:51 AM
Please wait while the channel lineup is downloaded for XMLTV Lineup gafrol SageTV EPG Service 1 01-06-2006 08:08 AM


All times are GMT -6. The time now is 05:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.