SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-07-2012, 12:24 PM
chazperx chazperx is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 22
Help deciding on a Cablecard solution (Cablevision)

So its time for me to consider a cablecard solution to use with Sage TV, and I was wondering if anyone has any experience with any of the following:

Hauppauge WinTV-DCR-2650
Ceton InfiniTV 4

I am looking for a solution that will allow me to continue using Sage TV, and also be able to record any channel, including premium channels to my hard drive, and most importantly, I need it to change the channels automatically for me. I am getting the impression I have to add something or some software to be able to record premium channels.

I use Optimum Online, which is Cablevision on Long Island. I will be using Windows 7 x64

Any suggestions about any other products would be greatly appreciated.

Thanks in advance for your help!

Chaz
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2012, 02:10 PM
Dargason Dargason is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 516
Before you dive in head first, try to find out if Cablevision sets the Copy flag... my guess is that they set the premium channels "copy once" which means you can't view them through SageTV.

There's a webpage here that can help: http://www.silicondust.com/support/channels/ It shows some channels that are free, but you may have to dig around for the others, or just call the cable company. (Be prepared for someone that doesn't know what you're talking about...) Here's a forum that might have some info: http://www.dslreports.com/forum/ool I think it's monitored by some cable vision too.

I use the Hauppauge DCR-2650 and I'm quite happy with it. The only issue I have is that the tuning adapter dies about once a week and I have to power-cycle it. I don't know if that's a faulty tuning adapter or a driver issue with the tuner. Either way, it only affects a couple channels that I don't watch much. You may not even need a tuning adapter at all -- not everyone does.

The software you may have heard of is SageDCT, which you will definitely need. It is basically the interface between the cablecard tuner and SageTV. There's a thread here that discusses it. It's free and fairly easy to set up.

Last edited by Dargason; 10-07-2012 at 02:16 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-07-2012, 08:44 PM
wolverines wolverines is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2008
Location: NJ
Posts: 60
Chaz, I'm in the same boat as you and have been looking at Infinitv 4. At one point cablevision had set most of their channels as copy once. From what it sounds like most of the channels are copy freely with the exception of a few (I've read Sci HD, G4 HD), plus the premium channels. I'm going to upgrade my server later this month and move to windows 8. When I do that I'll probably add and infinitv4 to the mix (to go along with pvr 2250 and hd pvr). To get the premium channels into the mix you'll need something like the hd pvr.
__________________
SageTV 7, Win 8.1, Celeron G1610, 8GB Ram, Hauppauge HVR 2250, HD Homerun Prime, Flexraid server, Plex
Reply With Quote
  #4  
Old 10-07-2012, 08:56 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,620
I had a similar topic (listed below in the Similar Threads section): Using cablecard tuner with Cablevision?. I'm using a couple HDHR Primes & get most channels, but not the premiums like HBO, etc. For those channels, I use a couple HD-PVRs.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2012, 09:45 PM
chazperx chazperx is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 22
Thanks for all the help and suggestions. I will have to read up on the HD PVR, as I don't know what that is, but I definitely want the premium channels.

Thanks again!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using cablecard tuner with Cablevision? Opus4 Hardware Support 14 04-30-2012 01:13 PM
need help deciding what tuner card i need boognish Hardware Support 2 01-14-2009 06:35 PM
Deciding between amd dualcore or single core? davefred99 Hardware Support 3 07-22-2006 08:43 PM
help deciding on new remote to use dvd_maniac Hardware Support 1 12-29-2004 10:16 PM
Help deciding between USB-UIRT & Actisys IR-200L Davidgm Hardware Support 5 12-28-2003 04:27 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.