SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #161  
Old 04-01-2015, 02:45 PM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 825
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
I only want to lock it while it is recording ... not when it is not in use. I did some testing and was able to grab the tuner while it was recording and it Interrupted the recording... Under no circumstances do I want a lock on it if not in use.

If a tuner is not locked while recording any person on the network using DLNA can steal that tuner and lock it.
I already looked at this a little bit. I will look into this for the next version as well as some of the other items. I am going to release what I have now to everyone. I think it is stable enough.
Reply With Quote
  #162  
Old 04-01-2015, 02:49 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,917
Quote:
Originally Posted by jvl711 View Post
I already looked at this a little bit. I will look into this for the next version as well as some of the other items. I am going to release what I have now to everyone. I think it is stable enough.
Thanks looking forward to it... Has been rock solid so far.
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #163  
Old 04-03-2015, 02:20 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,917
Here is a debug log using Legacy tuner SageTV will not tune.
Attached Files
File Type: txt sagetv_0.txt (587.1 KB, 140 views)
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #164  
Old 04-03-2015, 04:09 PM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 825
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Here is a debug log using Legacy tuner SageTV will not tune.
Can you attach the PrimeNetEncoder log for the tuner to. I wonder if Sage is passing me all the info I need.
Reply With Quote
  #165  
Old 04-03-2015, 04:36 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,917
Quote:
Originally Posted by jvl711 View Post
Can you attach the PrimeNetEncoder log for the tuner to. I wonder if Sage is passing me all the info I need.
04/03/2015 15:34:31 - Setting local IP address to: 192.168.0.104
04/03/2015 15:34:31 - Starting encoder thread: 103BEC4D-1
04/03/2015 15:35:18 - -------------------------------------------------------------------------------
04/03/2015 15:35:18 - Switching Channel for Tuner: 103BEC4D 1
04/03/2015 15:35:18 - -------------------------------------------------------------------------------
04/03/2015 15:35:18 - Local IP: 192.168.0.104
04/03/2015 15:35:18 - Listening Port: 7008
04/03/2015 15:35:18 - ffmpeg Transcode Port: 5080
04/03/2015 15:35:18 - Starting transcoder: \\Edwinperez\sagetest\SteveHarvey-S03E134-SteveHelpsTwoFemaleERDoctorsWhoDontHaveTimetoFindaManMarkBurnettandRomaDowneyTalkAboutTheirBibleThemedSeries-337957-1.ts
04/03/2015 15:35:18 - Passing stream to file unaltered
04/03/2015 15:35:19 - Switch channel: 2.1
04/03/2015 15:35:19 - Send stream to transcoder: 5080


If I change the channel oustide of Sagetv using batch below I can record that channel and view it.

"C:\Program Files\Silicondust\HDHomeRun\hdhomerun_config.exe" 103BEC4D set /tuner1/channel auto:43
"C:\Program Files\Silicondust\HDHomeRun\hdhomerun_config.exe" 103BEC4D set /tuner1/program 3

I can also witch mapping to this but it stll does not tune.
04/03/2015 15:39:27 - Switching Channel for Tuner: 103BEC4D 1
04/03/2015 15:39:27 - -------------------------------------------------------------------------------
04/03/2015 15:39:27 - Local IP: 192.168.0.104
04/03/2015 15:39:27 - Listening Port: 7008
04/03/2015 15:39:27 - ffmpeg Transcode Port: 5080
04/03/2015 15:39:27 - Starting transcoder: \\Edwinperez\sagetest\SteveHarvey-S03E134-SteveHelpsTwoFemaleERDoctorsWhoDontHaveTimetoFindaManMarkBurnettandRomaDowneyTalkAboutTheirBibleThemedSeries-337957-1.ts
04/03/2015 15:39:27 - Passing stream to file unaltered
04/03/2015 15:39:28 - Switch channel: 43.3
04/03/2015 15:39:28 - Send stream to transcoder: 5080

I have attached a picture of the channels.
Attached Images
File Type: jpg channels.jpg (85.7 KB, 175 views)
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.

Last edited by nyplayer; 04-03-2015 at 04:44 PM.
Reply With Quote
  #166  
Old 04-03-2015, 05:03 PM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 825
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
04/03/2015 15:34:31 - Setting local IP address to: 192.168.0.104
04/03/2015 15:34:31 - Starting encoder thread: 103BEC4D-1
04/03/2015 15:35:18 - -------------------------------------------------------------------------------
04/03/2015 15:35:18 - Switching Channel for Tuner: 103BEC4D 1
04/03/2015 15:35:18 - -------------------------------------------------------------------------------
04/03/2015 15:35:18 - Local IP: 192.168.0.104
04/03/2015 15:35:18 - Listening Port: 7008
04/03/2015 15:35:18 - ffmpeg Transcode Port: 5080
04/03/2015 15:35:18 - Starting transcoder: \\Edwinperez\sagetest\SteveHarvey-S03E134-SteveHelpsTwoFemaleERDoctorsWhoDontHaveTimetoFindaManMarkBurnettandRomaDowneyTalkAboutTheirBibleThemedSeries-337957-1.ts
04/03/2015 15:35:18 - Passing stream to file unaltered
04/03/2015 15:35:19 - Switch channel: 2.1
04/03/2015 15:35:19 - Send stream to transcoder: 5080


If I change the channel oustide of Sagetv using batch below I can record that channel and view it.

"C:\Program Files\Silicondust\HDHomeRun\hdhomerun_config.exe" 103BEC4D set /tuner1/channel auto:43
"C:\Program Files\Silicondust\HDHomeRun\hdhomerun_config.exe" 103BEC4D set /tuner1/program 3

I can also witch mapping to this but it stll does not tune.
04/03/2015 15:39:27 - Switching Channel for Tuner: 103BEC4D 1
04/03/2015 15:39:27 - -------------------------------------------------------------------------------
04/03/2015 15:39:27 - Local IP: 192.168.0.104
04/03/2015 15:39:27 - Listening Port: 7008
04/03/2015 15:39:27 - ffmpeg Transcode Port: 5080
04/03/2015 15:39:27 - Starting transcoder: \\Edwinperez\sagetest\SteveHarvey-S03E134-SteveHelpsTwoFemaleERDoctorsWhoDontHaveTimetoFindaManMarkBurnettandRomaDowneyTalkAboutTheirBibleThemedSeries-337957-1.ts
04/03/2015 15:39:27 - Passing stream to file unaltered
04/03/2015 15:39:28 - Switch channel: 43.3
04/03/2015 15:39:28 - Send stream to transcoder: 5080

I have attached a picture of the channels.
Perfect. Exactly what I was hoping for. I can look for a period in the channel being passed, and if a period is present switch channel using channel and program command. If no period is present switch channel using vchannel.

I am going on vacation for the next week, but when I get back I will look at adding some of the features you and I have been talking about.
Reply With Quote
  #167  
Old 04-03-2015, 05:22 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,917
Quote:
Originally Posted by jvl711 View Post
Perfect. Exactly what I was hoping for. I can look for a period in the channel being passed, and if a period is present switch channel using channel and program command. If no period is present switch channel using vchannel.

I am going on vacation for the next week, but when I get back I will look at adding some of the features you and I have been talking about.
Ok thank you and enjoy your vacation.
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #168  
Old 04-04-2015, 11:12 PM
FriscoJohn FriscoJohn is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2010
Location: San Francisco
Posts: 160
Showing my newbie colors here.

I'm trying to install PrimeNetEncoder per JVL711's instructions in his InstallGuide. I'm stuck on this step:

"2. Download appropriate ffmpeg package for your platform (I am currently using 2.6.1)
a. Place ffmpeg.exe in PrimeNetEncoder folder"


I downloaded the 2.6.1 version from ffmpeg.org, as suggested. The problem is there is no ffmpeg.exe in the download. What I have looks is a bunch of files and folders which look like they need to be compiled to generate an .exe file--presumably I need a C compiler to do it, which I don't have. Looking around the ffmpeg.org site I can't find any way to download a pre-compiled ffmpeg.exe. What to do?

Suggestions will be greatly appreciated.

-------------------------------------------
Intel I7, Windows7, SageTV V 7.1.9.256, HDHRPrime, PlayOn, PlayLater
Reply With Quote
  #169  
Old 04-04-2015, 11:39 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,917
Quote:
Originally Posted by FriscoJohn View Post
Showing my newbie colors here.

I'm trying to install PrimeNetEncoder per JVL711's instructions in his InstallGuide. I'm stuck on this step:

"2. Download appropriate ffmpeg package for your platform (I am currently using 2.6.1)
a. Place ffmpeg.exe in PrimeNetEncoder folder"


I downloaded the 2.6.1 version from ffmpeg.org, as suggested. The problem is there is no ffmpeg.exe in the download. What I have looks is a bunch of files and folders which look like they need to be compiled to generate an .exe file--presumably I need a C compiler to do it, which I don't have. Looking around the ffmpeg.org site I can't find any way to download a pre-compiled ffmpeg.exe. What to do?

Suggestions will be greatly appreciated.

-------------------------------------------
Intel I7, Windows7, SageTV V 7.1.9.256, HDHRPrime, PlayOn, PlayLater
Go here doeload the static one then unpack look in the bin folder.
http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #170  
Old 04-05-2015, 12:28 AM
FriscoJohn FriscoJohn is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2010
Location: San Francisco
Posts: 160
Thanks, NYPlayer. As always, you're the man!

Oh, one thing. I assume that should be the 32 bit static rather than the 64 bit static, right?
Reply With Quote
  #171  
Old 04-05-2015, 07:25 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,917
Quote:
Originally Posted by FriscoJohn View Post
Thanks, NYPlayer. As always, you're the man!

Oh, one thing. I assume that should be the 32 bit static rather than the 64 bit static, right?
You can use 64 bit.
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #172  
Old 04-06-2015, 07:00 PM
jm9843 jm9843 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 288
Quote:
Originally Posted by jvl711 View Post
I am going to release what I have now to everyone. I think it is stable enough.
I'd like to give it a try.
Reply With Quote
  #173  
Old 04-06-2015, 07:05 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,917
Quote:
Originally Posted by jm9843 View Post
I'd like to give it a try.
It is already released see this thread. Post any issues in the thread below.
http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=62055
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #174  
Old 04-11-2015, 01:00 PM
Vaskill Vaskill is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2007
Location: Ottawa, ON
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
I tested all my tuners I have the Original 2 input tuners a Dual Tuner and the newer Dlna Ota tuners. They all work I am going to switch to using the encoder for all my tuners. No more faulty recordings.
As per my other thread, I can't seem to get a stream from my HDHR Plus to record using PrimeNetEncoder. I can get it to recognize the network encoder, set up tuner, change channel, ffmpeg starts, sage creates a 0.00mb file, but no data. Any thoughts?

Last edited by Vaskill; 04-11-2015 at 01:50 PM.
Reply With Quote
  #175  
Old 04-13-2015, 12:26 PM
John.Kelly John.Kelly is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2006
Location: MN
Posts: 24
I am also interested.

Quote:
Originally Posted by jvl711 View Post
Hi,

I was having some issue with SageDCT, so I decided to make my own Network Encoder for the HDHomeRun Prime. I was wondering if there is interest out there for another option to SageDCT. Let me know if there is and I will package up a beta version of what I have and release if for other people to try.

The encoder was written in Java 1.7, and only requires HDHomeRun_config.exe and ffmpeg.exe. I think it should be able to be used on Windows, Linux and Mac. I am currently using it in Windows Server 2003.

Thanks,
Josh
I also have a new HDHomeRun Prime that is not yet working with SageTV. Let me know what I could do to help.
Reply With Quote
  #176  
Old 04-13-2015, 01:11 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,917
Quote:
Originally Posted by John.Kelly View Post
I also have a new HDHomeRun Prime that is not yet working with SageTV. Let me know what I could do to help.
Help????? This has already been released. If you need help setting up post on thread below.

http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=62055
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.

Last edited by nyplayer; 04-13-2015 at 01:16 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Prime Encoder Script checkbin SageTV Linux 14 03-22-2015 07:50 AM
SageTV as a network encoder / recording on network encoder works, not from server perfessor101 SageTV Software 0 06-21-2014 05:59 AM
Ubuntu + HDHomerunPrime + Prime Encoder matt91 SageTV Linux 2 03-23-2014 03:46 PM
HDHomerun Prime? cenwesi Hardware Support 26 04-19-2011 05:40 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.