SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-14-2004, 09:14 PM
sting7777 sting7777 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 88
Unable to boot to anything but 1776x1000

ati dongle via DVI port on a 9600

I can run all sorts of resolutions - but if I try to use anything but 1776x1000 - when I reboot, the resolution doesnt stick.

Is there a trick that I'm missing? I would like to be able to run 856x480 to get a widescreen desktop and not have the flicker that 1080i timings have. I get everything running perfectly at 856 and then I rebooted and its back to 1776. I am not running powerstrip or any other 3rd party video helpers.

thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-15-2004, 03:36 PM
dagar dagar is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jun 2004
Location: Chesapeake, VA
Posts: 667
I could be wrong, but 1776x1000 requires 1080i timing to run. You will most likely need to use 480p timing to get 856x480 to run (unless you want it as 480i). You might be better served by checking www.avsforum.com for this (though it could take weeks to search that tome!)
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2004, 08:59 AM
Beefcake550 Beefcake550 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 706
well, i can tell you that I use Catalyst 4.11 and when I choose 856 or 848 x 480, it will stick. I can a little too much overscan, so I have a small monitor plugged in to do any kind of text reading.

Sorry I can't be of more help.

-Beef
Reply With Quote
  #4  
Old 11-16-2004, 09:10 PM
sting7777 sting7777 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 88
thanks guys. My TV supports both 480p (and i) and 1080i but it just seems to want to boot to the 1080i timing only. Oh well.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.