SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-23-2021, 09:20 PM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 334
Hauppauge USB2 composite capture as tuner

I have one of these devices and have been using the native Hauppauge recording app to bring in video via this device. Sage 9 sees it as "Hauppauge Cx23100 Video Capture", and maps it to Channel 1, but is not seeing the video I play through the device (the Hauppauge native app sees it just fine).

I set it to "composite," which is correct, no guide data, no lineup, no tuning. I'm currently using the USB2 to digitize old VCR tapes via the Hauppauge app, and was hoping to try doing it through Sage, but so far no success.
__________________
Server: Windows 7 SP1; 4gb RAM; 2TB SATA. Dell GX745. Inputs: Haup. 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast DTA with USBUIRT. Haup 1800 on ATSC. Sage 9.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2021, 06:25 PM
mgpaulus mgpaulus is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 176
I'm not at all familiar with your setup, but...

I am quite familiar with taking external recordings (such as it sounds to me like you are making with the Hauppauge app) and "importing" them into Sagetv.

Basically, what I have right now is an Unraid box with an "ImportedVideo" folder/directory, and anytime I have an external video, I copy it to my Unraid box. Then, I can either wait for Sage to eventually scan the video and catalog it, or I can force a catalog of it. Then, once it's catalogued, it should show up in your "Video" menu, and then, I use the BMT web app to "recategorize" it as a "recording" and that moves the recording into my recordings menu, along with my other recordings. I have to do this sometimes if I need to replace a corrupted recording, or catch up on some series episodes that got missed, or even if I want to back-fill on a old series to see if it's worth watching (such as 8 seasons of Castle :-) )

Just mentioning it as an alternative in case you can't get your "new" way to work, you can definitely work with your "old" way.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-25-2021, 04:12 AM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 334
Thanks - I don't have any problem copying imported videos into my Sage set up when I want to. Since I'm on Windows, I have my sage server on a network and its imported video folders are accessible to my other computers, so I just copy whatever I want (after whatever format-conversion and trimming I need to do) to an import folder, then use Sage Web Server to manually insert metadata. I do that with my PlayOn recordings too, which I also use for filling in corrupted or missed recordings.

One issue with the composite capture is that it makes enormous .ts files that I have to post-process with Handbrake to a reasonable-sized .mp4. I was thinking if I could pull them into Sage directly I could both set up a more compact recording format and skip some steps.

As for BMT, I set it up at one point, and couldn't figure out how to use it - the docs were completely opaque to me, which is unusual, since I consider myself pretty techy. Do you know of some start-up docs for BMT? The ones I found seem to start right in the middle of things, from what I remember, and I found the hand-editing of metadata via the web server much less trouble than making sense of BMT.
__________________
Server: Windows 7 SP1; 4gb RAM; 2TB SATA. Dell GX745. Inputs: Haup. 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast DTA with USBUIRT. Haup 1800 on ATSC. Sage 9.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
R5000-HD capture via USB2 & SageTV Stealth1971 Hardware Support 504 01-27-2010 07:20 PM
Difference between hauppauge usb2 and hauppauge usb2 for windows media center talonmike Hardware Support 2 03-08-2007 05:09 PM
New Hauppauge ATSC USB2 Tuner: WinTV-HVR-950 mikejaner Hardware Support 6 09-27-2006 10:50 AM
Which USB2 Capture Device? jptaz Hardware Support 9 04-17-2006 07:21 PM
Going to add USB2 tuner to multi tuner setup. ToxMox Hardware Support 9 03-05-2004 10:41 PM


All times are GMT -6. The time now is 09:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.